Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Michael Kiwanuka - când muzica se face pentru suflet

Alegerea noastră la rubrica #JOINewArtist de săptămâna aceasta este Michael Kiwanuka, un muzician englez care cucerește prin ritmurile de soul și blues. Vă invităm să îl cunoașteți în următorul articol.

Publicat

pe

Michael Kiwanuka în concert la Summer Well 2013

Michael Kiwanuka este "acea" voce soul. Te poartă printre note muzicale și te face să te pierzi între versuri. Comparat adesea cu Marvin Gaye, Curtis Mayfield sau Otis Redding, muzicianul este o surpriză muzicală plăcută pentru nostalgicii iubitori de soul și nu numai.

Prima piesă care mi-a ajuns la urechi este "Cold Little Heart", lansată în 2017. Melodia este extrasă de pe cel de-al doilea album de studio al lui Michael, "Love & Hate". "Cold Little Heart" este reală, palpabilă, tristă, plină de emoție. Atât prin versuri, cât și datorită acordurilor de chitară, single-ul te face să îl pui pe Kiwanuka pe lista "must listen to".

Născut în Londra, din părinți africani, Michael Samuel Kiwanuka a studiat media, arte și design. Înainte să aibă o carieră solo, acesta a cântat alături de alți muzicieni precum Chipmunk sau Bashy. A atras atenția reprezentanților unei case de discuri cu care a lansat deja două EP-uri și melodia de debut, "Tell Me A Tale".

În 2011 a deschis concertele lui Adele în turneul "Adele Live". În același an a semnat un alt contract cu Polydor Records (parte din Universal Music Group). A câștigat "BBC Sound of 2012", iar albumul lui de studio, "Home Again" a fost foarte apreciat de critici, ajungând pe locul 4 în Marea Britanie.

"Home Again" și "Love & Hate"

După "Home Again" a urmat discul "Love & Hate", în 2016, ce a devenit number one în Marea Britanie. Michael Kiwanuka a primit premiul pentru "Cea mai bună prestație internațională" în cadrul HiPipo Music Awards, o gala de premiere din Uganda, țara în care s-a născut artistul.

Într-un interviu acordat publicației NME, Michael Kiwanuka a declarat că partea confesională a melodiilor sale reprezintă o experiență cathartică pentru el:

"O mare parte din acest album este reprezentat de nesiguranțele mele. Primul album era despre credință. Acum nu mai sunt la fel de îngrijorat de asta - am acceptat că vine și pleacă, așa că rămân cu mine în final."

Ascultând Bod Bylan sau Nirvana, Michael Kiwanuka a început să compună muzică și să scrie versuri doar de dragul muzicii, fără a intenționa să arate cuiva aceste încercări.

”Nimeni nu mi-ar fi acordat șansa de a cânta muzica care îmi place într-un concert așa încât am început să compun propriile mele piese. Am făcut asta doar pentru a-mi menține pasiunea vie și pentru a-mi păstra sufletul cald. ”

Michael Kiwanuka a concertat în România pe 10 august 2013, în cadrul festivalului Summer Well.

Trending