Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
Poze concert The 1975 la Summer Well 2019 INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Lars Ulrich numeşte copertele preferate de albume Metallica

Lars Ulrich a acordat un interviu revistei Maxim, în care a discutat despre cariera sa muzicală, dar şi despre aspecte mai puţin cunoscute ale evoluţiei Metallica. Am aflat spre exemplu care e coperta preferată de album Metallica a celebrului toboşar.
Coperta Metallica ReLoad si Load

Coperta Metallica ReLoad si Load (foto: Andres Serrano)

Pentru mulţi a făcut istorie artworkul "Master of Puppets", văzut şi sub forma atâtor tricouri. Pentru alţii a rămas întipărit "... And Justice for All" sau "Ride the Lightning" pentru simplitate şi faptul că le amintea de desenele cu "He-Man". Lars Ulrich a evitat să favorizeze o copertă anume, dar a declarat că sunt totuşi două artwork-uri apropiate de inima sa.

E vorba despre copertele realizate de artistul Andres Serrano pentru albumele "Load" şi "Reload". Lars a declarat pentru Maxim că îl adoră pe Serrano ca artist şi apreciază şi alegerea sa pentru a crea o imagine vizuală pentru cele două discuri din anii '90. Metallica a mers pe o rută neortodoxă şi oarecum obscenă pentru coperta celor două LP-uri.

Pentru "Load" a ales opera "Blood and Semen III", iar pentru "Reload" a ales "Piss and Blood XXVI". Titlurile sunt destul de explicative (fluide corporale fotografiate abstract) şi judecând după vizual nu se poate mai metal de atât. Culmea e că fanii hardcore Metallica au considerat acele discuri o "cuminţire" a trupei, de la faptul că băieţii s-au tuns/machiat cu eyeliner, până la faptul că au schimbat thrash-ul cu un metal ceva mai comercial.

Ulrich a discutat cu Maxim şi despre tricourile sale Metallica preferate. Aici a fost imposibil să aleagă un preferat, dar a amintit artistul Pushead ca reper. Trupa a lucrat în repetate rânduri cu acesta, în special spre finalul anilor '80 şi începutul anilor '90, perioada de glorie maximă a formaţiei. Întreaga imagine a grupului a stat o perioadă de timp în jurul conceptului "Damage Inc", centrat pe craniul propus ca artwork în 1986.

Metallica îşi continuă turneul "WorldWired", care va include câteva opriri în SUA, începând cu 18 ianuarie. În primăvară şi vară începe etapa europeană a turneului, care va aduce trupa şi la noi. Metallica va cânta în România pe 14 august 2019 la Arenă Naţională.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Lars UlrichMetallica
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Slash povestește cum l-a ajutat Cher să se lase de fumat

Slash a reușit să renunțe la fumat cu ajutorul lui Cher. De la 60 de țigări pe zi, fumate ”compulsiv”...

Închide