Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Globurile de Aur 2019: Rami Malek și "Bohemian Rhapsody" au triumfat, surclasând "A Star is Born" - VIDEO

Globurile de Aur 2019 au stat sub emblema Queen. Rami Malek a fost premiat pentru memorabila interpretare a lui Freddie Mercury, iar pelicula "Bohemian Rhapsody" a luat Globul de Aur pentru ”Cea mai bună dramă”, categorie în care era nominalizat și filmul "A Star Is Born", cu Lady Gaga în rol principal.

Publicat

pe

Rami Malek în ”Bohemian Thapsody” / Lady Gaga și Bradley Cooper în ”A Star Is Born”
Rami Malek în ”Bohemian Thapsody” / Lady Gaga și Bradley Cooper în ”A Star Is Born”

Actorul american Rami Malek a câștigat duminică seară primul său Glob de Aur, pentru portretizarea lui Freddie Mercury în lungmetrajul biografic "Bohemian Rhapsody". Pentru Rami, aceasta a fost cea de-a treia nominalizare la Globurile de Aur, actorul având în palmares alte două nominalizări pentru rolul său din serialul ”Mr. Robot”.

”Mulțumesc trupei Queen. Îți mulțumesc ție, Brian May, și ție Roger Taylor, pentru că ați făcut posibilă existența autenticității și inclusivității în muzică și în lume și în fiecare dintre noi.

Îi mulțumesc lui Freddie Mercury pentru faptul că mi-a adus cea mai mare bucurie din viața mea. Te iubesc, om frumos! Premiul acesta este pentru tine și ți se datorează, om minunat!”, a declarat Rami în discursul său de mulțumire.

VIDEO: Rami Malek acceptă Globul de Aur pentru ”Cel mai bun actor”

Declarat anul trecut cel mai bine vândut film biografic al unui cântăreț, "Bohemian Rhapsody" și-a adăugat în palmares și Globul de Aur pentru ”Cea mai bună dramă”. În această categoria fuseseră nominalizate și filmele ”A Star Is Born”, ”Black Panther”, ”BlacKkKlansman” și ”If Beale Street Could Talk”.

Brian May: ”Publicul a plâns în mare parte. Ceea ce e uimitor”

”Sunt un milion de filme pe care le poți face despre o singură persoană. Noi am făcut unul despre Freddie. Credem că este cel potrivit. Iar publicul a plâns, în mare parte. Ceea ce e uimitor. Toată lumea ne-a spus: <<Am plâns, am plâns și a trebuit să ne întoarcem, să-l revedem>>. Așa că asta îmi spune că l-am făcut cum trebuie”, a declarat Brian May.

"Bohemian Rhapsody" este un film-tribut adus lui Freddie Mercury și trupei legendare Queen. Filmul se concentrează pe povestea lui Farrokh Bulsara, un tânăr născut în Tanzania, care s-a stabilit la Londra la o vârstă fragedă. Farrokh devine Freddie și își întâlnește partenerii de trupă cu care a scris istorie în muzica rock: Brian May, Roger Taylor și, mai târziu, John Deacon. Regia filmului este semnată de Bryan Singer, iar scenariul a fost scris de Anthony McCarten.

Piesa ”Shallow” din ”A Star Is Born” - Globul de Aur pentru ”Cea mai bună piesă originală”

Pelicula ”A Star Is Born”, cu Lady Gaga și Bradley Cooper în rolurile principale, a fost pusă în umbră de ”Bohemian Rhapsody”, din cele 4 nominalizări fiind fructificată una singură. Piesa ”Shallow”, compusă de Gaga împreună cu Mark Ronson, Anthony Rossomando și Andrew Wyatt, a câștigat premiul pentru ”Cea mai bună piesă originală”.

Gala Globurilor de Aur 2019 a avut loc pe 6 ianuarie, la Los Angeles. Lungmetrajul "Green Book", de Peter Farrelly, a fost marele câştigător al serii, cu trei premii, printre care şi cel pentru cea mai bună comedie. Pe lista câștigătorilor s-au regăsit, de asemenea, Michael Douglas și Christian Bale.

Lista de câștigători ai Globurilor de Aur 2019

 • Cel mai bun film - drama: Bohemian Rhapsody
 • Cel mai bun film - comedie/musical: Green Book
 • Cel mai bun actor într-un film - drama: Rami Malek - Bohemian Rhapsody
 • Cea mai bună actriță într-un film - drama: Glenn Close - The Wife
 • Cel mai bun actor într-un film - comedie/musical: Christian Bale - Vice
 • Cea mai bună actriță într-un film - comedie/musical: Olivia Colman - The Favourite
 • Cel mai bun actor într-un rol secundar: Mahershala Ali - Green Book
 • Cea mai bună actriță într-un rol secundar: Regina King - If Beale Street Could Talk
 • Cel mai bun regizor de film: Alfonso Cuaron - Roma
 • Cel mai bun scenariu de film: Green Book
 • Cel mai bun film animat: Spider-Man: Into the Spider-Verse
 • Cel mai bun film într-o limbă străină: Roma
 • Cea mai bună coloană sonoră: First Man - Justin Hurwitz
 • Cel mai bun cântec original într-un film: Shallow - A Star is Born (Lady Gaga, Mark Ronson)
 • Cel mai bun serial TV - drama: The Americans
 • Cel mai bun serial TV - comedie: The Kominsky Method
 • Cel mai bun actor într-un serial TV - drama: Richard Madden - Bodyguard
 • Cea mai bună actriță într-un serial TV - drama: Sandra Oh - Killing Eve
 • Cel mai bun actor într-un serial TV - musical/comedie: Michael Douglas -The Kominsky Method
 • Cea mai bună actriță într-un serial TV - musical/comedie: Rachel Brosnahan - The Marvellous Mrs Maisel
 • Cel mai bun film de televiziune: The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story
 • Cel mai bun actor într-un film de televiziune: Darren Criss - The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story
 • Cea mai bună actriță într-un film de televiziune: Patricia Arquette - Escape at Dannemora
 • Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial sau film de televiziune: Ben Whishaw - A Very English Scandal
 • Cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial sau film de televiziune: Patricia Clarkson - Sharp Objects

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Lady Gaga a lansat piesa "Hold My Hand", de pe coloana sonoră a filmului "Top Gun: Maverick"

Lady Gaga a lansat prima sa piesă din anul 2022, melodia "Hold May Hand", compusă special pentru coloana sonoră a filmului "Top Gun: Maverick". Pelicula cu Tom Cruise în rol central vine la 36 de ani de la primul "Top Gun" şi se bucura de o coloană sonoră semnată Hans Zimmer.

Publicat

pe

Lady Gaga teaser Top Gun Maverick Hold My Hand
Lady Gaga teaser Top Gun Maverick Hold My Hand │ FOTO: Lady Gaga

"Top Gun: Maverick" va avea premiera în România pe 27 mai şi îi include în distribuţie pe Jon Hamm, Miles Teller, Val Kilmer, Tom Cruise. Lady Gaga a compus piesa "Hold My Hand" pentru coloana sonoră a acestei pelicule blockbuster. De producţie s-au ocupat chiar artista, împreună cu BloodPop, Benjamin Rice. Versiunea pe care o vom auzi în film va beneficia şi de aportul lui Hans Zimmer şi Harold Faltermeyer.

Ultima dată când Gaga a compus pentru un film a fost în 2018, când a luat un Oscar pentru melodia "Shallow", de pe coloana sonoră a filmului "A Star Is Born". A primit şi un Glob de Aur, 4 premii Grammy, un premiu BAFTA şi un premiu Critic's Choice.

Iată ce a avut de spus Lady Gaga despre noua sa creaţie:

Când am scris aceast cântec pentru Top Gun: Maverick, nici nu am realizat multiplele nivelurile pe care le adresează, de la sufletul filmului, psihicul meu până la natura lumii în care trăim. Lucrez la el de ani de zile, perfecționându-l, încercând să-l fac al nostru. Am vrut ca această melodie să exprime modul în care împărtășim nevoia noastră profundă de a fi înțeleși și de a încerca să înțelegem – dorința de a fi aproape atunci când ne simțim atât de departe și capacitatea de a sărbători eroii vieții.

Le sunt foarte recunoscătoare lui Tom Cruise, Hans Zimmer şi Joe Kosinski pentru această oportunitate. A fost o experienţă frumoasă să lucrez cu ei. Eu, BloodPop, Ben Rice şi toţi cei care au lucrat la melodie alături de noi suntem încântaţi să o împărtăşim cu voi. Acest cântec este o scrisoare de dragoste către lume în timpul și după o perioadă foarte grea. Mi-am dorit de mult timp să o ascultați și sunt foarte încântată să v-o dăruiesc.

În "Top Gun: Maverick" Tom Cruise îşi reia rolul din primul "Top Gun", doar că acum este un instructor la academia navală. Pete "Maverick" Mitchell antrenează un detaşament de absolvenţi TOPGUN pentru o misiune specială şi periculoasă. Sub aripa sa ajunge locotenentul Bradley Bradshaw, fiul lui Nick Bradshaw, alias "Goose", colegul lui Maverick care a murit în misiune în primul film.

Citește în continuare

Muzică și film

Lady Gaga a compus o piesă pentru noul film "Top Gun" cu Tom Cruise - TEASER

Atunci când Lady Gaga compune o piesă pentru o coloană sonoră, ştim cu toţii că va fi specială. Ecourile lui "Shallow" încă răsună online, iar acum artista a creat o piesă pentru coloana sonoră a noului film "Top Gun" cu Tom Cruise. Avem detalii şi un teaser despre melodia "Hold My Hand" în articol.

Publicat

pe

Lady Gaga teaser Top Gun Maverick Hold My Hand
Lady Gaga teaser Top Gun Maverick Hold My Hand │ FOTO: Lady Gaga

Filmul se numeşte "Top Gun: Maverick" şi este succesorul celui din 1986, sosind în 2022, după o serie de amânări. Insiderii care au ascultat melodia deja o văd favorită la premiile Oscar din 2023. Lady Gaga a primit deja un Oscar în 2019 pentru "Cea mai bună piesă originală", melodia "Shallow" din filmul "A Star Is Born". Artista a jucat în acea peliculă alături de Bradley Cooper.

Lady Gaga a explicat compoziţia sa într-un tweet:

Atunci când am scris piesă pentru "Top Gun: Maverick", nici nu mi-am dat seama de multiplele niveluri pe care le ocupă în inima filmului, în mintea mea şi natura lumii în care trăim. Am lucrat la ea an întregi, perfecţionând-o, încercând să o facem a noastră. Am vrut să fac din muzica o piesă în care să împărţim nevoia adâncă de a fi înţeleşi şi a ne înţelege unii pe alţii, o dorinţă de a fi aproape atunci când ne simţim departe şi o abilitate de a sărbători eroii vieţilor noastre.

Sunt recunoscătoare lui Tom Cruise, Hans Zimmer şi Joe Kosinski pentru această oportunitate şi a fost o experienţă frumoasă să lucrez cu ei. Eu, BloodPop, Ben Rice şi toţi cei care au lucrat la melodie alături de noi sunt încântaţi să o împartă cu voi. Această piesă este o scrisoare de dragoste pentru lume în timpul unor vremuri foarte grele. Am vrut atât de mult să o auziţi. Şi o veţi asculta pe 3 mai.

Teaser piesa "Hold My Hand":

"Top Gun: Maverick" îl are pe Tom Cruise în rolul pilotului de avioane de luptă Pete "Maverick" Mitchell, iar acţiunea se petrece la 30 de ani de la primul film. Pete este acum instructor la o academie de navală şi trebuie să îl pregătească pe locotonetul Bradley Bradshaw, jucat de Miles Teller. Este fiul fostului prieten al lui Maverick, Nick "Goose" Bradshaw. În distribuţie se află şi Jennifer Connely, Jon Hamm şi Val Kilmer.

Filmul are premiera la festivalul de la Cannes 2022 înainte să ajungă în cinematografe pe 27 mai.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Românii au talent 2022: Eva Nicolescu a cântat "Bohemian Rhapsody" într-o manieră proprie și i-a cucerit pe jurați

La 13 ani, Eva Nicolescu a făcut o alegere curajoasă pentru preselecțiile de la Românii au talent 2022. A cântat "Bohemian Rhapsody", o piesă deloc ușoară, iar vocea sa, deși diferită de cea a lui Freddie Mercury, i-a fermecat pe jurați. Emoția interpretării a ajuns la Dragoș Bucur, care a felicitat-o pentru modul în care a reușit să transforme timiditatea în sensibilitate și să o transmită publicului.

Publicat

pe

Eva Nicolescu la Românii au talent 2022
Eva Nicolescu la Românii au talent 2022

Venită la Românii au talent fără susținători, Eva Nicolescu a pășit pe scena emisiunii vizibil emoționată. Discuția cu jurații a fost scurtă, publicul aflând despre tânăra concurentă doar că are vârsta de 13 ani și că iubește foarte mult muzica. "Cânt de când mă știu", a spus Eva înainte de a fi invitată să-și prezinte momentul.

Cum au reacționat jurații de la Românii au talent 2022 după momentul pregătit de Eva Nicolescu

Alegerea piesei "Bohemian Rhapsody", deși riscantă, a funcționat pentru Eva Nicolescu. Nu a încercat să-l imite pe Freddie Mercury, ci a interpretat piesa într-un stil propriu, încărcat de emoție, ce i-a făcut pe jurați să o urmărească cu respirația tăiată. "Dragoș e mut, Bobonete e în picioare", a observat Pavel Bartoș, Smiley declarând și el din culise: "Uluitor!".

Mihai Bobonete: "E incredibil cât de frumos ai cântat"

"Eva, tocmai ce mi-ai împrăștiat creierii pe pupitru aici", a spus Bobonete imediat ce momentul Evei s-a încheiat. "E incredibil cum dintr-o ființă atât de firavă, cum pari la prima apariție, și atât de gingașă, să iasă o voce nu atât de puternică acustic, cât atât de puternică în totalitatea ei. E incredibil cât de frumos ai cântat. Eu cred că au fost foarte mulți oameni care au zis în momentul ăsta: <<Ia taci, dă-i puțin mai tare, dă-i puțin mai tare>>. Acolo te duce povestea asta și vocea ta. Excepțional!", i-a spus Mihai Bobonete.

Dragoș Bucur a dorit să afle de ce privirea ei se îndrepta mereu în culise, însă, spre surprinderea lui, a aflat că Eva a venit singură. Concurenta a mărturisit că nu a fost un gest controlat și că emoțiile o tot trimiteau cu privirea într-acolo.

"Am venit cu foarte mari emoții, sincer, dar am reușit să le controlez", i-a spus Eva lui Dragoș.

Juratul însă, a contrazis-o, eplicându-i că a făcut mai mult decât atât.

Dragoș Bucur: "Tu ai reușit să transformi emoțiile și să ni le transmiți nouă"

"Nu, n-ai reușit să-ți controlezi emoțiile, și ăsta e un lucru bun, pentru că dacă-ți controlezi emoțiile, anulezi cel mai mare atu al unui artist. Tu ai reușit să transformi emoțiile și să ni le transmiți nouă, ori ăsta este un lucru la care artiști cu experiență ajung greu și își dau seama greu de mecanismul ăsta. Bravo!", a spus Dragoș Bucur.

Andi Moisescu: "Ai reușit să cânți o piesă nu dificilă, extrem de dificilă, și ai făcut-o și într-o altă manieră decât o cunoaștem noi de la Freddie Mercury"

"Eva, ești foarte talentată, ai o voce excepțională, un timbru minunat. Ai reușit să cânți o piesă nu dificilă, extrem de dificilă, și ai făcut-o și într-o altă manieră decât o cunoaștem noi de la Freddie Mercury. Răspunsul este, evident, da", a spus hotărât Andi Moisescu.

Eva Nicolescu a primit același răspuns și din partea celorlalți jurați, mergând astfel în etapa următoare cu 4 de DA. 

VIDEO: Eva Nicolescu la Românii au talent 2022

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending