Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod

Gibson lansează o chitară ediţie specială Chris Cornell

Începutul de an 2019 a fost marcat de tributuri artistice pentru Chris Cornell, iar legendarul solist primeşte acum o chitară ediţie specială. Gibson este creatorul acestui instrument muzical, modelat după chitara folosită de artist pe parcursul carierei sale.
Chitara Gibson Chris Cornell ES 335

Chitara Gibson Chris Cornell ES 335 (foto: Gibson)

Gibson a lansat o ediţie limitată de Signature Guitar Chris Cornell Tribute ES-335. Aceasta este o versiune relansată a instrumentalul produs de companie în 2013 pentru artist. Are semnătura lui Cornell pe griff. Construcţia şi componentele sunt similare cu cele originale, cu finisaj satinat, praguri Lollartton şi butoane Top Hat.

Cesar Gueikian, Chief Merchant Officer de la Gibson a descris astfel acest proiect tribut:

Chris Cornell nu a fost doar unul dintre cei mai legendari compozitori din toate timpurile. A fost un inovator modern, care a lăsat o moştenire ce transcende genurile muzicale şi generaţiile. Este onoarea noastră de a lansa aceasta chitară ES-335 în memoria sa.

Este o chitară de care Chris s-a îndrăgostit şi care a devenit parte a exprimării sale artistice. Chris a fost un artist special şi sperăm că această chitară va inspiră fanii să îşi găsească propriul sunet şi inspiraţie, precum Chris, pentru mulţi ani de acum încolo.

Instrumentul a debutat în cadrul galei-concert tribut pentru Cornell, "I Am The Highway". La acel eveniment au participat membrii Soundgarden, Temple of the Dog, Audioslave şi au cântat coveruri artişti uriaşi precum Metallica, Foo Fighters şi Ryan Adams. Jimmy Kimmel a fost gazda evenimentului.

Veniturile generate de concert vor fi donate către The Chris and Vicky Cornell Foundation şi The Epidermolysis Bullosa Medical Research Foundation. Revenind la chitară, doar 250 de unităţi vor fi produse, iar Gibson a donat două către spectacol, pentru a strânge bani pentru ambele fundaţii. Creaţia celor de la Gibson se va găsi în magazine în această primăvară.

La finalul lui 2018 a fost lansată una dintre ultimele piese înregistrate de Chris Cornell, "When Bad Does Good". În aceeaşi perioadă a fost dezvăluită statuia lui Chris în Seattle. Chris Cornell a încetat din viaţă pe 18 mai 2017. Artistul a fost găsit inconştient în camera sa de hotel după un concert cu Soundgarden. În vârstă de 52 de ani legenda grunge s-a sinucis, lăsând în urma soţia şi 3 copii.

Citește mai multe despre Chris Cornell
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
ARTmania Festival, desemnat cel mai bun festival european din 2018 la categoria „Best Small Festival” de către European Festival Awards

Festivalul ARTmania de la Sibiu a câștigat trofeul categoriei „Best Small Festival” în cadrul competiției European Festival Awards, fiind singurul...

Închide