Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Festivalul George Enescu Ediţia 2019 reunește peste 2500 dintre cei mai valoroși artiști ai lumii

Începutul de an 2019 aduce veşti bune dacă sunteţi pasionaţi de muzică clasică şi nu numai. Festivalul George Enescu va avea o ediţie amplă în acest an, cu tema centrală "Lumea în Armonie". Va aduce peste 2500 de artişti la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară pe parcursul a 23 de zile.
Festivalul George Enescu 2019

Festivalul George Enescu 2019

Ediţia 2019 a Festivalului Internaţional George Enescu va fi însoţită de expoziţii dedicate evenimentului, în muzeele şi galeriile de artă din zona evenimentelor festivalului. Tinerii artişti vor transforma spaţiul expoziţional în ton cu muzica interpretată şi cu proiecte speciale de artă clasică şi digitală.

Peste 2500 de artişti de 50 de naţionalităţi vor concerta la Bucureşti pe parcursul a 23 de zile. 84 de concerte sunt programate în Capitală, iar 34 de acte muzicale ajung pentru prima oară la noi. Printre premiere se numără Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida şi 9 orchestre reputate pe plan global.

Pe lângă evenimentele din Capitală mai sunt programate unele asociate festivalului şi în 7 alte oraşe din ţară. Ediţia 2019 a Festivalului Internaţional George Enescu se desfăşoară între 31 august şi 22 septembrie 2019. Vom avea ocazia să ascultăm lucrări în premieră în ţara noastră, printre care şi opera Leonore, de Beethoven, care în ciuda grandiozităţii sale nu şi-a găsit drum până acum spre România.

Violonista Patricia Kopacinskaia va cânta în deschidere alături de Filarmonica din Berlin, cu un concert pentru vioară de Schoenberg. Opera în Concert şi Mozart Week în Residence sunt secţiuni speciale confirmate de către organizatori. O secţiune întreagă a festivalului va fi dedicată lui George Enescu şi contemporanilor săi, pentru a crea context operelor enesciene. 32 de lucrări semnate George Enescu vor fi prezentate.

Segmentul se va desfăşura la Sala Mică a Palatului. Este o premieră pentru festival interpretarea de două ori a creaţiei "Simfonia a III-a" de George Enescu, de către Orchestra Maggio Musicale Fiorentino şi Orchestra Radio Berlin.

Televiziunea Română va prelua integral concertele din cadrul Festivalului, asigurând şi conţinut editorial, precum interviuri cu artiştii. Actriţa franceză Marion Cotillard o va aduce pe Jeanne d'Arc pe scena Ateneului Român, în cadrul operei cu acelaşi nume, sub bagheta dirijorului Alexande Bloch. 3 opere se află de asemenea în program în premieră: Die Frau Ohne Schatten, de Strauss, Moses and Aaron, de Schoenberg şi Peter Grimes, de Britten.

Publicul este aşteptat la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică A Palatului. O noutate importantă de precizat este introducerea unui sistem tip loterie pentru cumpărarea abonamentelor. Cei interesaţi s-au putut înregistra timp de o lună online sau offline, iar apoi un soft a selectat persoanele spre finalul lui 2018, urmând apoi plata până pe 12 decembrie 2018.

Informații despre bilete la Festivalul George Enescu

Biletele individuale vor fi comercializate începând de pe 6 martie 2019, cu preţuri de la 30 RON la 210 RON. Mai multe detalii despre categoriile de bilete, dar și despre abonamente puteţi afla din agendă.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre George EnescuMarion CotillardMitsuko UchidaPatricia Kopacinskaia
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Nirvana dă în judecată Marc Jacobs pentru că i-a folosit un logo celebru

Trupa Nirvana nu a fost lipsită de scandaluri în ultimele decenii, de obicei provocate de dispute între Courtney Love şi...

Închide