Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Doi noi artişti intră în Semifinalele Eurovision România 2019 prin wild card-urile TVR

Eurovision România 2019 se apropie rapid de momentul când va desemna alesul pentru a ne reprezenta în Israel. Până atunci aflăm că TVR a acordat două wild card-uri pentru semifinalele Eurovision România. Faza preselecţiilor s-a încheiat, dar mulţumită acestor wild card-uri doi noi artişti şi două noi piese intră în concurs. Le puteţi asculta în cadrul articolului.
Eurovision Romania 2019

Eurovision Romania 2019 │ FOTO: TVR

Cele două piese alese pentru participarea la Selecţia Naţională Eurovision 2019 pe baza activării de wild card sunt "Army of Live", interpretată de Bella Santiago şi "Renegades", interpretată de Linda Teodosiu. Acestea vor intra în semifinală, după ce au parcurs un traseu similar celui impus în preselecţie pentru a primi wild card-urile.

Melodiile noi intră în semifinală alături de celelalte piese calificate din preselecţii. Înainte de a accepta aceste două track-uri, organizatorii au primit 9 solicitări de wild card până pe 10 ianuarie. Le-au evaluat folosind acelaşi juriu şi criteriu de selecţie ca la departajarea semifinaliştilor. Printre semifinalişti se mai numără şi Trooper, Xonia, Mihai Trăistariu, Laura Bretan, Vaida sau Nicola.

Bella Santiago este câştigătoarea X Factor România 2018, o cântăreaţă filipineză stabilită în România. Artista este şi finalistă Românii au Talent 2016 şi a urmat cursuri de muzică de la vârsta de 12 ani. În februarie 2017 lansa single-ul de debut "Unpredictable" şi în acelaşi an începea colaborarea cu trupa Jukebox.

Linda Teodosiu este fiica saxofonistului Flavius Teodosiu. Și-a început cariera muzicală în Germania, unde a locuit o bună perioadă de timp. A participat în sezonul 5 al talent show-ului Germany Idol 2008, ajungând în semifinale. A semnat un contract cu Sony Music, iar piesa sa de debut "Love Sux" a ajuns pe locul 24 în topurile germane. Este cunoscută şi ca Linda Siu de la finalul lui 2017.

Artista a cântat împreună cu tatăl său pe scena de la Cerbul de Aur 2018.

Următorii paşi ai selecţiei implică o semifinală organizată la Iaşi în Sala Polivalenta pe 27 ianuarie 2019. Atunci Selecţia Naţională ne va aduce primii finalişti ai concursului. Următoarea semifinală este cea de la Arad de pe 10 februarie, când juriul şi telespectatorii vor alege celelalte piese pentru finală. Marea Finală se desfăşoară pe 17 februarie 2019, la Bucureşti, transmisă în exclusivitate de către TVR. După aceste evenimente vom avea reprezentantul României la Eurovision 2019, desfăşurat la Tel Aviv.

În acest an competiţia are sloganul "Dare to Dream" şi se desfăşoară în Israel, cu semifinale pe 14 şi 16 mai şi finală pe 18 mai. 42 de ţări sunt înscrise în 2019.

Citește mai multe despre Bella SantiagoLinda Teodosiu
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Roger Waters vrea să ducă showul "The Wall" la zidul dintre SUA şi Mexic

Roger Waters, legendarul muzician Pink Floyd vrea să ducă reprezentaţia "The Wall" la graniţa dintre Mexic şi Statele Unite. Acolo...

Închide