Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Brian May este "recunoscător să fie în viață" după o hemoragie la stomac Ewan McGregor cântând ”Endlessly”Urmărește-l pe Ewan McGregor cântând "Endlessly" de la Muse - VIDEO Whitney HoustonUn videoclip Whitney Houston a depășit pragul de un miliard de vizualizări pe YouTube GenesisGenesis a început repetițiile pentru turneul de reunire din 2021 - FOTO Adele la SNLCum s-a descurcat Adele la SNL, în calitate de gazdă și comediant - VIDEO Concurenții care au trecut de cel de-al șaptelea episod X Factor 2020 - captură ecranA șaptea rundă de audiții de la X Factor 2020 a prezentat noi concurenți cu voci remarcabile

Corey Taylor va înregistra versiuni jazz ale pieselor Slipknot şi Stone Sour

Corey Taylor este un om al multiplelor talente, un one man show veritabil, aşa cum a dovedit în reprezentaţiile sale live solo din ultimii ani. Cea mai nouă găselniţă a solistului Stone Sour şi Slipknot este reinterpretarea pieselor sale heavy într-o variantă jazz.
Corey Taylor portret decembrie 2017

Corey Taylor portret decembrie 2017

Corey Taylor a acordat un interviu în cadrul emisiunii Chaotic Radio de la RadioVegas.Rocks, discutând despre planurile de viitor. Solistul şi-a manifestat interesul de a înregistra un "album de jazz întunecat". Afirmaţia a venit ca răspuns la întrebarea dacă americanul e gata să experimenteze cu alte genuri muzicale. În ciuda minţii sale deschise, Corey pare totuşi să respingă o abordare country.

Asta deşi vine din Iowa, dar muzicianul pare să aibă un dinte împotriva muzicii tradiţionale din State. Artistul a recunoscut că ar putea compune aşa ceva, dar să cânte... mai greu. Asta deşi Stone Sour are ceva influenţe country pe baladele sale. Cât despre planurile legate de jazz, liderul Slipknot are de gând să colaboreze cu un cvartet sau cvintet pentru a obţine sunetul dorit.

Întunecimea Slipknot va rămâne prezentă, dar se va schimba registrul muzical. Ce e drept Taylor se aşteaptă la vânzări slabe, aşa cum a declarat în interviu, aşa că va fi mai degrabă un proiect din pasiune. Un soi de experiment personal am putea spune. Ocazie cu care am aflat că starul rock este foarte pasionat de jazz. În special muzica din anii '40 şi '50 îi surâde solistului.

Numele aduse în discuţie ca inspiraţie sunt Billie Holiday sau Charlie Parker, care pot deveni chiar întunecaţi şi sumbri dacă le asculţi cu atenţie creaţiile. Piesele "Prosthetics" de la Slipknot şi "Bother" de la Stone Sour au fost propuse pentru reinterpretarea jazz. Având în vedere că l-am auzit pe Corey transformând piese heavy metal dure în numere acustice emoţionante, orice e posibil.

Vorbim despre omul care a cântat tema din serialul "Sponge Bob" pe aceeaşi scenă cu piesa foarte dură "Spit It Out". Corey Taylor a vizitat România în vara lui 2018, când a concertat cu trupa Stone Sour la Arenele Romane.

Citește mai multe despre Corey TaylorSlipknotStone Sour
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO

Cele 23 de piese calificate în Selecția Națională Eurovision 2019 pot fi ascultate online. Din lista artiștilor care își doresc...

Închide