Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Bucharest Jazz Festival 2019 va avea loc în luna iulie

Cea de-a opta ediție a Bucharest Jazz Festival se va desfășura în perioada 1 - 7 iulie 2019, în Piața George Enescu și la ARCUB. Evenimentul îl va avea curator pe Cristian Soleanu, unul dintre cei mai importanți saxofoniști și muzicieni ai jazzului contemporan românesc.

Publicat

pe

Bucharest Jazz Festival
Bucharest Jazz Festival │ FOTO: www.facebook.com

Bucharest Jazz Festival este festivalul de jazz de care sunt legat sufletește cel mai mult. Odată cu primele concerte de jazz ale anilor '90, cu stagiunea Jazzy Spring și culminând cu formatul actual al Festivalului, prin colaborările și participările mele în diferite proiecte muzicale, am crescut, cumva, împreună. Sunt onorat să fiu coordonator al Festivalului, alături de echipa ARCUB, și totodată obligat a-mi folosi priceperea, energia și atenția pentru a menține Festivalul la nivelul la care a ajuns.” - Cristian Soleanu, curator Bucharest Jazz Festival 2019

Muzicianul a fost câștigătorul primului program de comisionări al Bucharest Jazz Festival, în 2015, și face parte din Big Band-ului Societăţii Române de Radiodifuziune. A colaborat cu nume de referință din lumea jazzului, precum Decebal Bădilă, Burton Greene, Mircea Tiberian, Nasheet Waits, Nicolas Simion, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, Olivier Gatto, Richard Galliano, Sam Newsome, Tom Kirkpatrick, Ray Mantilla, Lucian Ban. Performează şi pentru spectacole de dans contemporan, face înregistrări pentru muzică de teatru şi film şi colaborează cu Orchestra Naţională de Radio, Filarmonica „George Enescu” şi Opera Naţională Bucureşti. De-a lungul anilor, a colaborat și a inițiat diverse proiecte muzicale, la care au participat atât muzicieni din România, cât și muzicieni din Europa, America, Japonia.

Cristian Soleanu este, de asemenea, curatorul stagiunii curente, intitulată ”Jazzul – O istorie vie” a programului “Artist in Residence” derulat de ARCUB.

Bucharest Jazz Festival aduce pe scena festivalului din Piața George Enescu nume legendare și interpreți ai tinerei generații din America de Nord și de Sud, Europa și Asia. Printre legendele jazzului care au urcat pe scena Bucharest Jazz Festival se numără: Branford Marsalis Quartet, Kurt Elling, Terence Blanchard, Roy Hargrove, Lee Konitz, Trilok Gurtu, Kenny Werner, Stanley Jordan.

Bucharest Jazz Festival organizează, de asemenea, o serie de conferințe, ateliere și masterclass-uri care inițiază publicul BJF în culisele artei jazzului, alături de specialiști, muzicieni și fani ai genului.

Trending