Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Barack Obama intră în topul Billboard cu prima sa melodie

Barack Obama a fost unul dintre cei mai stilaţi şi cool preşedinţi din istoria Statelor Unite. Şarmul său s-a manifestat prin multiple apariţii televizate, în documentare şi chiar filme, iar acum fostul preşedinte intră şi în industria muzicală, prin debutul în topul Billboard.

Publicat

pe

Lin Manuel Miranda si Obama melodie Billboard
Lin Manuel Miranda si Obama melodie Billboard │ FOTO: Lin Manuel Miranda edition.cnn.com

Barack Obama apare pe o piesă a lui Christopher Jackson şi Bebe Winans, "One Last Time (44 Remix)". Având în vedere apariţia inedită a lui Obama era de aşteptat ca melodia să intre în topuri. Astfel, single-ul a intrat în Hot R&B Songs Chart realizat pe săptămână încheiată pe 5 ianuarie. Se află pe locul 22 în acel clasament.

Pe 22 decembrie creatorul hitului de pe Broadway "Hamilton", Lin-Manuel Miranda a lansat melodia ca parte a unei serii de remixuri inspirate de opera sa. Această versiune este una cu puternice influenţe gospel. Noul release face parte din seria de "Hamildrops", lansate pentru a strânge bani pentru diferite cauze umanitare.

Debutul lui Obama în muzică a venit cu 307.000 de stream-uri on demand în SUA şi 9000 de descărcări contra cost în primele 5 zile de disponibilitate, conform Nielsen Music. "44 Remix" vine de la faptul că Barack Obama a fost preşedintele cu numărul 44 din istoria Statelor Unite. Pe această piesă putem să îl auzim pe Jackson, din distribuţia "Hamilton", cântând împreună cu artistul gospel Bebe Winans, în vreme ce Obama recită discursul de adio al lui George Washington.

Fostul preşedinte a mai apărut în topuri Billboard casate, precum TV DVD Sale, cu "A Moment In History: The Inauguration of Barack Obama" în 2009. Melodia "Pop Off", a lui JX Cannon cu Obama ajungea pe locul 10 în topul "Billboard + Twitter Emerging Artists", în decembrie 2015. Şi fosta primă doamnă, Michelle Obama a intrat în topurile Billboard în 2015.

Hamilton este unul dintre cele mai revoluţionare musical-uri din istorie, cu 16 nominalizări la premiile Tony şi 11 premii în 2016. Barack Obama nu e deloc străin de entertainment, cântând la Apollo Theater din New York în 2012 o parte din piesa "Let's Stay Together", a lui Al Green. Nu uităm nici de apariţiile memorabile de la Jimmy Fallo, când citea ştirile pe ritm de R&B.

Trending