Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Axl Rose lansează prima sa piesă după o pauză de 10 ani alături de Bugs Bunny și Porky Pig - VIDEO

Axl Rose începe anul 2019 cu o melodie nouă, prima după o pauză de 10 ani. Noul single al vocalistului Guns N' Roses se numește "Rock the Rock" și a fost scris pentru serialul de desene animate "New Looney Tunes".

Publicat

pe

Axl Rose alături de Bugs Bunny și Porky Pig
Axl Rose alături de Bugs Bunny și Porky Pig

La 10 ani de la apariția albumului "Chinese Democracy", Axl Rose revine cu piesa "Rock the Rock", o melodie ce ne introduce în lumea îndrăgitelor personaje din Looney Tunes, Bugs Bunny și Porky Pig.

Noul single apare în "Armageddon Outta Here, Part Two", episod ce a avut premiera pe 24 decembrie, pe Boomerang. Axl este și personaj central în acest episod, piesa "Rock the Rock" salvând planeta de la distrugere.

Mai exact, personajele din Looney Tunes îl avertizează pe Axl că un asteroid uriaș se îndreaptă spre pământ, iar acesta se oferă să salveze situația cântând cât poate el de tare noua sa melodie, "Rock the Rock". Ajutat de niște boxe ”trăznet”, dar și de Bugs Bunny și Porky Pig, Axl încearcă să spulbere asteroidul prin puterea muzicii.

Deși este interpretată de Axl Rose, "Rock the Rock" nu este compusă de vocalistul Guns N' Roses, ci de Joshua Funk și Rob Janas. Funk este un compozitor nominalizat la Emmy, care a scris muzică pentru mai multe show-uri de pe Comdey Central, precum"Key & Peele", "Wabbit", "The New Looney Tunes", "Scooby Doo: Shaggy's Showdown" și "Teachers".

VIDEO: Axl Rose - "Rock the Rock"( piesă pentru show-ul ”New Looney Tunes”)

În paralel, Axl Rose lucrează și la un nou album Guns N' Roses, vocalistul având deja multe melodii pregătite pentru înregistrare. Discul ar putea fi lansat până la finele anului 2019, crede chitaristul Guns N' Roses, indicând într-un interviu acordat recent că piesele sunt deja aproape gata. Trupa ar plănui să plece din nou în turneu după lansarea albumului.

"Slash e ocupat. Nu vom mai face concerte pentru o perioadă. Va depinde de cât de repde lansăm noul album. Dacă avem ceva pe piață, putem pleca în turneu. Cred că Axl are multe subiecte de abordat în noile piese", a declarat chitaristul Richard Fortus.

Început în aprilie 2016, turneul ce a marcat reunirea trupei Guns N' Roses, "Not In This Lifetime", s-a încheiat pe 8 decembrie 2018 și a generat până la finele lui 2017 nu mai puțin de 292.5 milioane de dolari, plasându-se pe locul 2 în topul celor mai profitabile turnee ale anului trecut. Trupa a fost depășită doar de U2, ale cărei concerte au generat 316 milioane de dolari.

Comentează

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat piesa "The General", cu o chitară delicioasă

Guns N' Roses tocmai a lansat o piesă nouă, "The General", care sună teribil de mult a început de ani '90. Track-ul a debutat prin Geffen Records și este un B Side de pe single-ul în ediție limitată "Perhaps", care a sosit pe vinil de 7 inch.

Publicat

pe

Coperta Single Guns N Roses The General
Coperta Single Guns N Roses The General │ FOTO: Guns N Roses

Guns N' Roses cântase deja live în premieră acest track pe 2 noiembrie 2023, în cadrul Hollywood Bowl in Los Angeles. Melodia a fost prezentată de către solistul Axl Rose drept "o piesă care nu a mai fost interpretată și ar putea fi foarte interesantă". Ca și "Perhaps", "The General" a fost compusă în cadrul sesiunii nesfârșite "Chinese Democracy".

Imediat peste TOOL și al său "Fear Inoculum", așteptat 13 ani există "Chinese Democracy", poate albumul cu cea mai lungă așteptare din istorie. Între "The Spaghetti Incident" din 1993 și "Chinese Democracy" au trecut nu mai puțin de 15 ani.

S-a vorbit despre acest single în cadrul unor interviuri acordate de toboșarul GNR Bryan "Brain Mantia", care a scris unele dintre melodii și le-a dat numele. A colaborat cu fostul solist Skid Row Sebastian Bach la ele. În 2008, pe când acorda un interviu celor de la Rolling Stone, Sebastian a spus că Axl a descris "The General" ca "o melodie lentă, care toacă sunetele". Era considerată un soi de sequel pentru "Estranged", melodie de pe "Use Your Illussion II".

Bach spunea și că e "The General" este una dintre piesele sale preferate și una dintre cele mai metal piese pe care îl auzise pe Axl cântând-o. Mai ales că trebuia să înalțe mult vocea și să atace agresiv track-ul. Ultimii 3 ani au fost generoși cu fanii Guns N' Roses, care au avut parte de single-uri noi, precum "Hard Skool", "Absurd", "Perhaps".

Noi i-am văzut pe Axl, Slash and co pe Arena Națională în vara lui 2023, pentru 3 ore de transpirație și travaliu și o surpriză plăcută per total. Părerile despre sonorizare au fost împărțite, dar efortul nu-l ia nimeni muzicienilor.

Citește în continuare

Trending