Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam James Hetfield, solistul MetallicaCea mai bună piesă Metallica a fost desemnată de fani

Ascultă noua piesă Dream Theater, "Fall Into the Light" - AUDIO

Dream Theater tocmai a lansat un nou single de pe viitorul LP, "Fall Into the Light". Provine de pe albumul cu numărul 14 al prog rockerilor şi este de o tehnicitate impresionantă. Puteţi asculta noul single în articol şi să îi admiraţi clipul animat.
Single Dream Theater Fall Into the Light

Single Dream Theater Fall Into the Light (foto: Dream Theater)

Suntem la o lună distanţă de lansarea albumului "Distance Over Time", prefaţat deja de single-ul "Untethered Angel". Faţă de acel release, "Fall Into the Light" este o piesă mai melodică, cu un aer de rock opera şi chitare sincronizate aproape matematic. Sunt şi porţiuni în stil baladă, dar aceea e doar liniştea dinaintea furtunii.

Solo-uri ample de chitară converg spre o rafală de tobe care surprinde şi cel mai mare fan Dream Theater. Totul completat de un sintetizator, care apare de nicăieri şi aduce puţin vibe psihedelic în această creaţie progresivă. Meritul pentru acest segment neaşteptat îi aparţine cântăreţului la clape Jordan Rudess.

"Fall Into The Light" este o melodie despre încercarea de a găsi iluminarea în această viaţă. Aşa descrie basistul John Myung noul single, transpunând viaţa într-o călătorie şi temele aferente. Este eterna zicală "contează mai mult călătoria decât destinaţia". "Distance Over Time" vine pe 22 februarie prin InsideOut Music şi va fi urmat de un turneu extins al trupei în America de Nord între 20 martie şi 4 mai.

De noul artwork s-a ocupat Hugh Syme, cunoscut pentru felul în care a creat vizualul unor legende precum Rush, Iron Maiden sau Stone Sour. Noul LP a fost produs de către John Petrucci, mixat de Ben Grosse şi masterizat de Tom Baker. Dream Theater este una dintre cele mai vechi trupe de rock progresiv, pornind la drum în SUA în 1985.

Iniţial se numea "Majesty" şi era un proiect al unor studenţi la facultatea Berklee. A ajuns un proiect muzical cu 12 milioane de albume vândute şi 2 nominalizări Grammy, dar şi un reper pe scena prog rock. Muzicienii ne-au vizitat la Arenele Romane în 2017, cu ocazia unui turneu aniversar de 25 de an pentru albumul "Images and Words".

În 2019 trupa revine la noi în cadrul festivalului ARTmania, care are loc între 26 şi 27 iulie la Sibiu. Pe scenă mai urcă şi Opeth, Wardruna, Myrkur şi Madrugada.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Dream Theater
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cele mai bine vândute 10 piese ale trupei Led Zeppelin în format digital

Cu ocazia aniversării recente a 50 de ani de la înființarea trupei Led Zeppelin, Billboard a trecut în revistă cele...

Închide