Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 ELIZA G (Italia) câștigătoarea Cerbului de Aur 2019ELIZA G din Italia a câștigat trofeul Cerbul de Aur 2019 - VEZI LISTA CÂȘTIGĂTORILOR Poze Cerbul de Aur 2019: concert Irina Rimes INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
Poze Cerbul de Aur 2019: concert Emeli Sandé VIDEO: Cover după Metallica la Cerbul de Aur 2019 - Colaborare aparte Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye Poze Cerbul de Aur 2019: concertul lui Ștefan Bănică

Adrian Berinde, cântărețul de muzică folk, s-a stins din viață

Artistul folk, poetul și pictorul Adrian Berinde a murit la vârsta de 60 de ani. Cântărețul se lupta de mai mult timp cu o formă gravă de cancer osos.
Adrian Berinde

Adrian Berinde

Adrian Berinde a fost diagnosticat în urmă cu doi ani cu cancer osos. Artistul a urmat un tratament experimental într-o clinică din Germania. Deși în toamna anului trecut, medicii erau optimiști în privința rezultatului pe care tratamentul l-a avut asupra metastazelor, starea de sănătate a lui Adrian Berinde s-a înrăutățit din nou. A pierdut lupta cu boala în cursul nopții trecute, în clinica din Germania.

Adrian Berinde era respectat și iubit de colegii de breaslă. În 2018, formații precum Phoenix, Iris, Krypton, Trooper sau Kempes au susținut un concert caritabil în vederea strângerii de fonduri pentru tratamentul artistului.

Adrian Berinde a fost și va rămâne un artist-reper. Un artist care a avut mereu curajul de a se reinventa şi de a se exprima într-o viziune muzicală extrem de personală. Arta sa îmbină lirismul cu meditaţia, delicateţea cu ironia, furia revoltei cu seninătatea placidă, acurateţe expresiei cioplite direct din suflet cu inefebila evanescenţă a sugestiei.

Pentru toţi cei care îl cunosc, Adrian Berinde este un artist al luminii, ce exprimă prin muzică, concepţia fundamentală pe care o are despre viaţă, divinitate, despre posibilul şi imposibilul din noi.
Activitatea sa muzicală însumează sute de concerte, opt albume, multe clipuri şi nenumărate piese, cu valoare de manifest. În 2017, Adrian Berinde a lansat „Arcan”, cel de-al optulea album al său, dorind astfel să trezească conştiinţe adormite, să atragă atenţia asupra iminentelor capcane ale societăţii contemporane, dar şi asupra dezumanizării şi degradării fiinţei umane.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
11 piese intră în prima semifinală Eurovision România 2019

Sub sloganul "Împlinește visul!", 11 piese vor deschide seria show-urilor Eurovision România. Selecţia Naţională debutează cu prima semifinală duminică, 27...

Închide