Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

A fost anunțată o nouă serie de concerte Jazz Nouveau

Noul sezon Jazz Nouveau îi are ca invitați în Control Club pe unii dintre cei mai nonconformiști muzicieni ai momentului. Seria de concerte este deschisă pe 28 ianuarie de grupul LIUN +The Science Fiction Band, în premieră în România.

Publicat

pe

RYMDEN
RYMDEN │ FOTO: PR

Cel de-al patrulea sezon Jazz Nouveau promite să aducă în fața publicului artiști apreciați precum Jojo Mayer, Kimmo Pohjonen, RYMDEN sau FORQ.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

LIUN +The Science Fiction Band ajung pentru prima dată în România și concertează în Control pe 28 ianuarie 2019. Proiect muzical berlinez creat de vocalista elvețiană Lucia Cadotsch și pianistul german Wanja Slavin în 2012, LIUN+The Science Fiction Band este expresia explorării unor teritorii muzicale dintre cele mai diverse, grupul oscilând între digital și analog, între beat-uri dark sălbatice și compoziții melodice eterice și senzuale.

Luna februarie vine cu două concerte. Pe 18 februarie, în premieră în România, ajunge grupul israelian Tiny Fingers. Acesta se remarcă prin show-urile futuriste, o experiență vizuală ce lasă publicul mereu dornic de mai mult. Cu un mix de post-rock, rock psihedelic, muzică electronică și jazz, Tiny Fingers concertează în special în Europa și Asia.

Pe 25 februarie, Kimmo Pohjonen, excentricul acordeonist finlandez, urcă pe scenă cu un show de neratat. Un adevărat deschizător de drumuri, instrumentistul nordic a compus muzică de teatru, balet și film și a colaborat, printre alții cu Pat Mastelotto și Trey Gunn de la King Crimson, dar și cu Kronos Quartet.

Jazz Nouveau continuă în martie cu alte două concerte. Nitai Hershkovits Trio revine pe 18 martie. Cu un nou line-up, Nitai Hershkovits (pian), Or Bareket (bas), Amir Bresler (tobe), pianistul își va prezenta în București cel mai recent disc, "New Place Always". Cunoscut pentru colaborările cu contrabasistul Avishai Cohen, Kurt Rosenwinkel, Mark Guiliana sau Zohar Fresco, Nitai Hershkovits este unul dintre cei mai talentați pianiști ai generației sale, descris de BBC ca un autentic miracol muzical.

Pe 25 martie, pentru prima dată în București, pe scena din Control Club va urca trupa americană FORQ, adică Henry Hey (clape), Kevin Thomas (bas), Chris McQueen (chitară), Jason JT Thomas (tobe). Grupul FORQ este înființat de artistul american Henry Hey și basistul Michael League, motorul trupei Snarky Puppy, multipremiată cu Grammy.

Pe 8 aprilie, Jojo Mayer/Nerve se întorc la Jazz Nouveau după show-ul sold out de anul trecut. Grupul Nerve, format de Mayer în 1997, reexaminează relația dintre creativitatea umană și tehnologia digitală, punând bazele unei noi forme de expresie muzicală, unică astăzi în lume. Formația a mai colaborat cu Roli Mosimann, Jason Lindner, Takuya Nakamura, dar și cu Bugge Wesseltoft, Dj Shadow, MC XIS, Sean Pelton,Tim Lefebvre, Karsh Kale, MC Malik Work, Salt Cathedral, Vernon Reid sau Moshen Namjoo.

Considerat unul dintre cei mai inovatori bateriști din lume, Jojo Mayer este faimos pentru integrarea în jazz a influențelor drum and bass sau jungle. Tehnica sa ce a influențat o generație întreagă de instrumentiști i-a adus în 2014 includerea de către Modern Drummer Magazines pe lista 50 Greatest Drummers of All Time.

O nouă premieră în România este Guillaume Perret Quartet care va susține un concert pe 22 aprilie. Saxofonistul francez Guillaume Perret este greu de încadrat într-un singur gen, curajul său artistic purtându-și audiența prin teritorii necartografiate. Jazz, funk și metal se amestecă într-un univers cinematic care solicită toate simțurile publicului.

Pe 27 mai, în premieră în București, cel mai nou supergrup european de jazz, RYMDEN concertează la Jazz Nouveau. Pianistul norvegian Bugge Wesseltoft, împreună cu foștii membri ai influentului grup Esbjorn Svensson Trio, suedezii Magnus Öström (tobe) și Dan Berglund (contrabas) își unesc impresionantele forțe creative pentru a aduce în fața publicului RYMDEN-Music Made în Scandinavia.

Program Jazz Nouveau 2019:

  • Accesul publicului se face la ora 19:30
  • Concertele încep la ora 20:00

Bilete Jazz Nouveau 2019:

  • Prețul biletelor variază între 35 lei și 50 lei
Comentează

Trending