Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eliza G și FeliVIDEO: Eliza G a întâlnit-o pe Feli și au cântat a cappella Creioane Colorate: "Am câștigat pentru amândouă" INFO CONCERT:
Mariza
Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Vocea României 2018: Live-urile de Ziua Națională ne aduc alți patru semifinaliști

Citește rezumatul celei de-a doua seri de live-uri de la Vocea României 2018. Dora Gaitanovici, Romanița Fricosu, Mădălina Coca și Bogdan Ioan sunt semifinaliștii votați de public pe 1 decembrie.
Cei patru semifinaliști din al doilea live Vocea României 2018

Cei patru semifinaliști din al doilea live Vocea României 2018

Cel de-al doilea episod live din sezonul al optulea de la Vocea României a început cu interpretarea inmnului național, fiind vorba de un program exclusiv românesc. Cei opt concurenți au fost susținuti și de cei patru antrenori, în spatele cărora a fost desfășurat un drapel uriaș cu numărul 100 aplicat.

Din prima seară, cunoșteam deja 4 semifinaliști: Vitalie Maciunschi (Smiley), Alexa Dragu (Irina), Alma Boiangiu (Tudor Chirilă) și Renate Grad (Andra). Cu toții luptă pentru afirmare pe plan național și pentru premiul în valoare de 100.000 de Euro.

Regulamentul se păstrează: participă câte doi concurenți din fiecare echipă, iar publicul va decide care dintre ei va merge în semifinale. Votul demarează înaintea interpretărilor, fiind așadar luate în calcul evoluțiile concurenților și afinitatea telespectatorilor, nu doar interpretarea serii.

Echipa Irina: Alina Statie - Dora Gaitanovici

Prima echipă intrată pe scenă a fost cea a Irinei Rimes, formată din Alina Statie și Dora Gaitanovici.

"Hora din Moldova" a fost piesa selectată pentru Alina. A beneficiat de o coregrafie cu 5 dansatoare în costume populare.

După interpretare, Tudor Chirilă ar fi vrut să-și sune un prieten, neconsiderându-se un specialist în adaptările folclorice. "Cred că ai calități vocale foarte bune", i-a spus el Alinei. Andra a adăugat: "Alina cântă foarte bine muzică populară, încă din blinduri ne-a arătat acest lucru". Ea o urmărise pe Alina într-un karaoke în care a cântat atât populară, cât și rock.

Smiley, specialistul în voie bună, i-a mulțumit Irinei pentru hora adusă în playlist: "Foarte bine i-a sunat vocea... Mi-ar fi plăcut să te văd mișcându-te mai mult. Partea cea mai grea - începutul cu inflexiunile acelea - ai dus-o foarte bine."


Irina Rimes i-a mulțumit Alinei pentru interpretare, apreciind că a făcut-o cu multă plăcere.

Gheața fiind spartă, a urmat Dora Gaitanovici. "Dora este un copil minune, ce radiază în muzică (...) Cred că este cel mai talentat om pe care l-am cunoscut până în momentul acesta", spunea Irina Rimes despre cea de-a doua concurentă a sa.

I-a ales melodia "Când s-o împărțit norocul" (Ducu Bertzi), considerând că o piesă profundă îi va evidenția partea ei creativă. Cântecul a avut parte de o orchestrație diferită, mai rock, iar Dora s-a și acompaniat la pian. Spunea că de câte ori cântă această piesă i se pune un nod în gât. Acest lucru s-a simțit prin emoția pură transmisă.

Smiley a felicitat-o, dar nu a fost foarte încântat de adaptarea piesei:

"Ești una dintre cele mai bune voci din concurs, ai o interpretare foarte sigură, ai voce foarte bună. Mi-aș fi dorit să aud mai mult din piesa originală. Ai împrumutat foarte mult din stilul Irinei, i-am recunoscut inflexiunile, stilul ei. Aplauze pentru Ducu Bertzi pentru piesa asta minunată, dar din păcate înafară de versuri n-ați mai păstrat mare lucru".

"Dora este una dintre cele mai frumoase voci, motiv pentru care ai toată aprecierea mea", a adăugat Andra, păstrându-se de partea lui Smiley în privința reorchestrării piesei. Tudor Chirilă nu a fost de acord cu antevorbitorii săi pe acest aspect:

"Eu sunt de acord cu Smiley și cu Andra la părțile bune. Mi-a plăcut faptul că a demonstrat că iată un cântec româneasc poate fi dus mai departe. Mi-a plăcut momentul și n-am simțit să aud partea de românească mai mult."

Irina Rimes a încheiat comentariile înaintea aflării rezultatului votării: "Mi-am dorit ca lumea din fața televizorului să stea cu sufletul la gură și primească emoție (...) Momentul ăsta a fost atât de unic și de special, încât am să-l țin minte ca pe o iubire neconsumată".

Votul a fost de partea Dorei Gaitanovici (75%) în fața Alinei (25%). Dora i se alătură Alexei Dragu în semifinală.

RECOMANDARE: vezi galeria foto cu Dora Gaitanovici la Cerbul de Aur

Echipa Tudor: Lavinia Rusu - Romanița Fricosu

Prima concurentă a lui Tudor Chirilă a fost Lavinia Rusu. Ea a interpretat "Șaraiman" (Romica Puceanu), fiind acompaniată la țambal de George Ness. A purtat o costumație de ispirație țigănească, dar în culorile drapelului.

Melodia "Șaraiman" a fost puternic transformată și nu au lipsit comentariile conservatoare.

"Super creativă și super muncitoare. Auzindu-te pe piesa asta, mi s-au mai deschis niște uși ale vocii tale. Foarte bine sună vocea ta în grav. Momentul a fost foarte mișto", i-a spus Smiley.

Andra a continuat, semnalând și câteva scăpări ale vocii Laviniei: "Mi-a plăcut mult prima parte, cea originală. Mi s-a părut interesantă propunerea lui Tudor".

Irina a declarat că țambalul este instrumentul ei preferat. "Îmi place această piesă a Romicăi Puceanu, am auzit-o în toate variantele (...) Pe partea a doua te-ai dezlănțuit, ai fost tu! Mi-a plăcut foarte mult partea aceasta!"

"Felicitări că a reușit să transmită un pic din parfumul Romicăi Puceanu. Trebuie luată în discutție dificultatea pe care ai avut-o de a trece de la o stare muzicală la alta. Mi se pare extraordinar pentru tine și te felicit", a fost comentariul antrenorului Tudor Chirilă.

După Lavinia, a urcat pe scenă Romanița Fricosu, care declara că se simte în rolul Cenușăresei. Ea a revenit din Franța, unde a muncit în restaurant.

Melodia cântată de Romanița a fost "Suflet gol" (Madalina Manole), momentul fiind completat vizual de o coregrafie cu umbre. I-a reușit și a impresionat-o pe Andra: "Suspin de fiecare dată când aud cântece frumoase și atât de frumos interpretate."

"Am o slăbiciune pentru Romanița, mi se pare efervescentă (...) Te poți aștepta la orice. Am ocazia să te văd strălucind pe scenă, meriți să fii la Vocea României, ți-a ieșit un moment superb", a declarat Smiley.

Irina Rimes a gustat momentul, dar ar fi vrut să ca Romanița să fie mai puțin "teatrală". A urmat o scurtă dispută între Tudor și Irina pe tema teatralității momentului sau a Mădălinei Manole.

"Și la munca de jos la Paris, capeți eleganță!", i-a spus Tudor. "Acum că te-ai întors acasă aș vrea să nu pierzi această eleganță. Ai un soi de exuberanță și de patos în cântare, care trebuie reținut, restrâns. Câștigul tău în seara asta este eleganță, rafinament și măsură (lucru pe care-l găsești foarte greu în ziua de astăzi, iar exemplele sunt foarte aproape de noi)", a fost concluzia lui Tudor Chirilă.

În urma votării publicului, Tudor rămâne în echipă cu Romanița Fricosu, alături de Alma Boiangiu. Rezultatul a fost Lavinia Rusu (34%) - Romanița Fricosu (66%).

Echipa Andra: Silviu Murariu - Mădălina Coca

Silviu Murariu și Mădălina Coca au fost cei doi concurenți ai Andrei. Pe primul l-a salvat de la Smiley, după duelul pierdut cu Sorina Bică, iar pe a doua a câștigat-o după blid-ul memorabil.

Aventura lui Silviu la Vocea României a fost ca un roller coster, concurentul simțind că a evoluat foarte mult. "Sunt obsedat ca fiecare moment să-mi iasă perfect (...) Mereu se poate mai mult", spunea înaintea interpretării, precupat să nu dezamăgească.

Silviu a cântat melodia "Obsesie". Cinci dansatoare au conferit o notă sexy momentului, în linia piesei lui Liviu Teodorescu. Nu au lipsit nici efectele pirotehnice, de parcă temperatura nu era și așa ridicată... Interpretarea a început swing, a continuat în varianta originală, apoi a dat-o pe rock.

"Andra a vrut să te încurce foarte tare punând cinci fete. Nu pot să-mi dau seama cum ai putut să te stăpânești. E foarte greu să cânți cu atâtea fete frumoase lângă tine", i-a spus Smiley, apreciind că momentul a cuprins trei genuri muzicale.

Tudor i-a apreciat efortul - faptul că s-a mișcat și a dansat. A avut de remarcat și două minusuri subiective: prea multe artificii vocale (puse pe seama trademark-ului Andrei) și adăugarea în piesă a unei părți nefericite (cea cu "îngerii au demonii lor"). Irina nu a fost de acord, ea considerând că Silviu a cântat foarte curat, un lucru demn de apreciat, luând în calcul emoțiile concursului.

"Sunt extrem de mândră de Silviu, pentru că e foarte muncitor și vine cu idei", a completat Andra.

A urmat Mădălina Celine Coca, concurenta care a impresionat în audițiile pe nevăzute, când a schimbat regulile emisiunii. Andra o consideră una dintre cele mai bune voci din concurs și i-a oferit cântecul "Mulțumesc, iubită mamă" (Mirabela Dauer), știind că trăiește de mai mulți ani în Franța, departe de părinți. De altfel, Mădălina i-a dedicat momentul mamei sale.

A fost o interpretare plină de trăiri, care a trezit emoția în rândul spectatorilor, pornind valuri de aplauze. Spre final, concurenta a coborât în public, sărutându-și mama înaintea finalului piesei.

Irina Rimes a fost vădit emoționată, mama ei fiind de asemenea, în public. Tudor s-a rezumat la interpretare și nu a dorit să amplifice efectul emoției din aer: "Nu-mi permit să comentez momentele intime, ele trebuie să rămână între cei care le împart". I-a apreciat vocea Mădălinei și a felicitat-o.

Smiley s-a regăsit în acea stare:

"Eu am scris o piesă pentru părinții mei și știu cât de greu e să o cânți . Eu am mereu un nod în gât. Felicitări pentru că ai reușit să te stăpânești!"

"Faptul că ai cântat cu atâta dragoste și sensibilitate mi-a ajuns în toți porii", a încheiat Andra. Ea va continua lupta pentru trofeul Vocea României cu Mădălina Coca, alături de Renate Grad. Rezultatul votului serii a fost: Silviu Murariu (43%) - Mădălina Coca (57%).

Echipa Smiley: Sorina Bică - Bogdan Ioan

Smiley a fost ultimul care și-a adus echipa pe scenă în seara de 1 decembrie. Sorina Bică a interpretat mai întâi, antrenorul oferindu-i piesa "Hai vino iar în gara noastră mică" (Gabriel Dorobanțu). A fost o abordare atipică, care i-a pus în valoare vocea cu timbrul gutural.

Interpretarea Sorinei l-a încântat pe Tudor Chirilă, care a exclamat: "Ai făcut din Smiley în seara asta un mare antrenor!"

"Pe mine asta mă emoționează, când un om vine și tratează un cântec cu o totată indiferență (...) Ai avut un soi de aroganță și de indiferență față de cântecul ăsta...", a adăugat Tudor.

Auzind-o la repetiții, Irina a remarcat că Sorina este una dintre cele mai bune voci din echipa lui Smiley, mai ales prin gâjâitul ei. Andra a considerat că a fost cel mai spectaculos moment al serii.

"Sorina, ai făcut exact ce mi-am dorit, exact ce am vorbit. Ai reușit să faci din cântecul ăsta pe care îl cunoaște o țară întreagă ceva nou, să-l percepem altfel (...)  Este o dovadă a faptului că tu ai tot ce îți trebuie să devii un mare artist (...) Îți garantez că cest moment va deveni viral", a declarat Smiley.

Ultimul concurent al serii a fost și cel mai așteptat: Bogdan Ioan, pe care "succesul momentului din audiții l-a responsabilizat și mai tare", potrivit lui Smiley. Interpretarea piesei "Earth Song" a fost văzut de peste 8,4 milioane de ori pe YouTube, devenind cel mai vizionat material din istoria Vocii României.

Bogdan a interpretat melodia "Să nu-mi iei niciodată dragostea" (Holograf). "M-ai făcut să uit de Bittman, de Holograf. Ai adus lucruri noi pe cântec, cu timbrul tău, altă textură. Cântecul ăsta e deodată mult mai proaspăt", i-a spus Tudor Chirilă.

"Eu mă bucur foarte tare că ți-a ieșit foarte bine momentul. Toată lumea e cu ochii pe tine: oare mai poți cânta la fel de bine (...) Ai știut să faci să te iubim din nou", i-a spus Andra. "Tu deja ești un mare câștig pentru Vocea Romaniei. Ești extrem de talentat, extrem de muncitor și modest", a concluzionat Smiley, convins că Bogdan poate cânta orice gen muzical.

Bogdan Ioan a ieșit victorios în urma votului și va continua concursul în echipa lui Smiley, care-l mai are ca semifinalist pe Vitalie Maciunschi. Scorul voturilor a fost: Sorina Bică (34%) - Bogdan Ioan (66%)

Cei opt semifinaliști de la Vocea României 2018 sunt:

  • Echipa Irina: Dora Gaitanovici, Alexa Dragu
  • Echipa Tudor: Alma Boiangiu, Romanița Fricosu
  • Echipa Andra: Renate Grad, Mădălina Coca
  • Echipa Smiley: Vitalie Maciunschi, Bogdan Ioan

Audiența înregistrată de cel de-al doilea live

Al doilea live Vocea României a fost lider de audiență pe toate segmentele de public. Pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 8,4 puncte de rating și 21,5% share, față de postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 5,7 puncte de rating și 14,6% share. Pe întreaga durată de difuzare, la nivel național, peste 1,3 milioane de telespectatori au urmărit spectacolul de la Vocea României, iar în minutul de maximă audiență de la 20:41, peste 1,8 milioane de români au fost cu ochii pe competiția vocilor.

Participă la sondajul nostru: Cine vrei să câștige Vocea României 2018?

Citește mai multe despre AndraBogdan IoanDora GaitanoviciIrina RimesMădălina Celine CocaSmileyTudor Chirila
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Abonamentele la NEVERSEA 2019 se vor pune în vânzare miercuri - VEZI PREȚURI

Prețurile abonamentelor la NEVERSEA 2019 vor porni de la 399 de lei plus taxe. Organizatorii vor lansa primul contingent de 10.000...

Închide