Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Avishai Cohen
Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot

Un fan a murit la un concert Bring Me the Horizon din Londra

Un incident tragic a avut loc în cadrul unui concert Bring Me the Horizon din Londra. Un fan al formației a murit, în presă speculându-se că locația în care a avut loc evenimentul nu dispunea de toate măsurile de siguranță necesare.

Oliver Sykes, solistul Bring Me The Horizon

Un fan a murit la Alexandra Palace, în timpul unui concert Bring Me the Horizon din data de 30 noiembrie. Identitatea și vâsta lui sunt încă necunoscute, singurele indicii venind din partea persoanelor prezente la eveniment.

Potrivit lui Griffin Dickinson, fiul lui Bruce Dickinson din Iron Maiden, cel care a murit era ”un puști”.

”Am văzut un puști murind la concertul BMTH de aseară. A fost scos afară de trei tipi, iar paramedicii au încercat să-l resusciteze, dar fără niciun rezultat. Vă rog mult mult mult de tot, aveți grijă de cei din jurul vostru”, a scris fiul lui Bruce Dickinson pe Twitter, acest mesaj fiind ulterior șters.

Într-un alt tweet, și acesta șters, Dickinson a accentuat îndemnul său de a-i ajuta pe cei din jur:

”Dacă cineva de lângă voi pare că nu s-ar simți bine, verificați dacă totul e ok. În orice situație, fie că sunteți la metrou, la un concert, sau oriunde altundeva. Simt că <<stânjeneala>> englezească se pune în calea venirii în ajutor a unor oameni. Nu vă fie frică să chemați o ambulanță. Nu vă purtați ca și cum nu ar fi treaba voastră. Acționați. Dumnezeu să-l odihneasscă pe acel tip. Gândurile mele merg către familia lui.”

Cauza morții fanului Bring Me the Horizon

Cauza morții ”puștiului” descris de Griffin Dickinson este încă necunoscută, însă mai multe persoane prezente la concert au confirmat că cineva a fost scos afară de urgență, speculându-se că numele persoanei decedate ar fi ”Ali”.

Serviciile de urgență au fost contactate cu puțin timp înainte de ora 10 seara, însă persoana care se simțea rău nu a putut fi salvată.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță din Londra a declarat că persoana a murit la fața locului.

”Am trimis un echipaj de ambulanță, un paramedic într-o mașină cu răspuns rapid, un paramedic avansat și echipa noastră de intervenții pentru urgențe la fața locului. Primul nostru medic a ajuns în mai puțin de trei minute.”

Fani Bring Me The Horizon

Fani Bring Me The Horizon (Foto: www.facebook.com)

Moartea fanului Bring Me the Horizon etichetată drept ”incident medical”

Conform reprezentanților Alexandra Palace, moartea fanului BMTH a fost un ”incident medical”.

"Un incident medical a avut loc noaptea trecută la un concert Bring Me the Horizon. Gândurile noastre și condoleanțele merg la familia celui implicat. Sperăm că veți înțelege că nu putem oferi alte informații suplimentare în acest moment. "

Reprezentanții Alexandra Palace dezmint acuzațiile conform cărora locația concertului nu respecta măsurile de securitate

Deși cauza morții fanului BMTH este încă necunoscută, în presa britanică și în online s-a speculat că Alexandra Palace, locația cu o capacitate de 10 000 de persoane în care a avut loc evenimentul, nu dispunea de toate măsurile de siguranță necesare.

Dorind să clarifice aceste informații, un purtător de cuvânt al Alexandra Palace a declarat pentru The Independent:

"După declarația făcută noaptea trecută, am dori să clarificăm că ce s-a întâmplat a fost un incident medical tragic și care nu are legătură cu măsurile de securitate extinse care existau la evenimentul nostru. În situația de față, considerăm că trebuie să clarificăm informațiile inexacte citate în mass-media. La concert au fost peste 150 de persoane care au asigurat menținerea măsurilor de securitate.

Alexandra Palace are o echipă de experți cu experiență și o echipă medicală completă amplasată pe toată suprafața locației. Lucrăm în strânsă colaborare cu autoritatea locală și cu serviciile de urgență pentru a ne asigura că reglementările și cerințele legate de planificarea unui eveniment sunt întotdeauna executate la un standard înalt."

Mesajul trupei Bring Me the Horizon

Formația Bring Me the Horizon a fost îngrozită să afle ce s-a întâmplat la concert.

”Cuvintele nu pot exprima cât de îngroziți am fost după ce am aflat aseară că un tânăr a murit la concertul nostru. Inimile noastre și condoleanțele noastre cele mai profunde se îndreaptă către familia și cei dragi lui în aceste momente îngrozitoare. Vom reveni cu noi informații în timp util.”

Pornită la drum ca o trupă deathcore, BMTH a experimentat foarte multe genuri de-a lungul celor șase albume înregistrate, acest mix ajutându-i să cucerească publicul din întreaga lume. Anul viitor, formația va fi cap de afiș la Electric Castle.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Bring Me The Horizon
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
André Rieu anunță cel de-al treilea concert consecutiv la Cluj-Napoca în 2019 - BILETE

André Rieu își face intrarea în forță la Cluj-Napoca în 2019. Violonistul olandez a anunțat organizarea unui al treilea concert...

Închide