Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă la debutul anului școlar 2020: "Practicile și atmosfera din școli nu sunt propice actului de învățare"

Solistul Rammstein lansează o nouă piesă, "Mathematik", cântă hip-hop acum - VIDEO

Exact când credeam că le-am văzut pe toate apare solistul Rammstein cu o piesă nouă, în care cântă hip-hop... îmbrăcat în şcolăriţă. Melodia se numeşte "Mathematik" şi este o colaborare a lui Till Lindemann cu rapperul german Haftbefehl.
Coperta Single Till Lindemann Haftbefehl Mathematik

Coperta Single Till Lindemann Haftbefehl Mathematik (foto: Lindemann)

Videoclipul "Mathematik" a fost filmat pe 19 noiembrie de către regizorul Zoran Bihac la clubul de noapte Astra Kulturhaus din Berlin. Proiectul muzical Lindemann debuta în 2015, ca o colaborare dintre Till Lindemann, solistul Rammstein şi Peter Tagtgren de la formaţia suedeză Hypocrisy. Duo-ul are doar un LP sub acest nume, "Skills in Pills".

"Mathematik" pare mai degrabă un proiect solo al lui Till Lindemann, care abordează pentru prima dată genul hip-hop. Negativul aminteşte mai degrabă de trip-hop, iar rapperul kurd-german Haftbefehl este cel care ne ancorează mai bine în rap. Nu ar fi un clip cu Till dacă nu ar fi şi ceva inedit. Îl vedem pe solistul Rammstein îmbrăcat în şcolăriţă, mâncând un hamburger şi cântând la un xilofon pentru copii.

Artistul se plimbă pe străzile din Berlin şi judecând după versuri are ceva împărţit cu matematica de la şcoală. Finalul clipului se lasă cu bătăi între petrecăreţii din club şi cu un Lindemann într-o poziţie NSFW. Având în vedere conţinutul clipului e lesne de înţeles de ce pe Youtube clipul are comentariile blocate. Pe de o parte am avea hate de la fanii Rammstein, pe de altă parte homofobii şi eventual fanii rapperului german nu vor privi cu ochi buni colaborarea.

Între timp Rammstein lucrează la un album nou şi dacă zvonurile afirmau că l-am putea vedea chiar în această lună, e mai probabil să apară prin aprilie 2019. La anul se împlineşte un deceniu de la ultimul disc al nemţilor, "Liebe ist fur alle da". Viitorul material este mixat tot în California ca şi "Liebe Ist". De mixaj se ocupă Rich Costey, un producător american care a mai lucrat cu Muse, Rage Against the Machine şi Franz Ferdinand.

Cei care nu sunt încântaţi de formaţia Lindemann pot asculta proiectul secundar al chitaristului Rammstein Richard Kruspe, Emigrate. Acea trupă sună mai mult ca Rammstein şi are deja 3 albume la activ. Cel mai recent este "A Million Degrees" şi a debutat pe 30 noiembrie.

Citește mai multe despre LindemannRammsteinTill Lindemann
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Pasărea Rock lansează melodia de Crăciun "Cometa Stea" - AUDIO

În prag de sărbători, trupa Pasărea Rock lansează o melodie menită să readucă în suflet bucuria simplă, dar înălțătoare, a...

Închide