Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Solistul Rammstein lansează o nouă piesă, "Mathematik", cântă hip-hop acum - VIDEO

Exact când credeam că le-am văzut pe toate apare solistul Rammstein cu o piesă nouă, în care cântă hip-hop... îmbrăcat în şcolăriţă. Melodia se numeşte "Mathematik" şi este o colaborare a lui Till Lindemann cu rapperul german Haftbefehl.

Publicat

pe

Coperta Single Till Lindemann Haftbefehl Mathematik
Coperta Single Till Lindemann Haftbefehl Mathematik │ FOTO: Lindemann

Videoclipul "Mathematik" a fost filmat pe 19 noiembrie de către regizorul Zoran Bihac la clubul de noapte Astra Kulturhaus din Berlin. Proiectul muzical Lindemann debuta în 2015, ca o colaborare dintre Till Lindemann, solistul Rammstein şi Peter Tagtgren de la formaţia suedeză Hypocrisy. Duo-ul are doar un LP sub acest nume, "Skills in Pills".

"Mathematik" pare mai degrabă un proiect solo al lui Till Lindemann, care abordează pentru prima dată genul hip-hop. Negativul aminteşte mai degrabă de trip-hop, iar rapperul kurd-german Haftbefehl este cel care ne ancorează mai bine în rap. Nu ar fi un clip cu Till dacă nu ar fi şi ceva inedit. Îl vedem pe solistul Rammstein îmbrăcat în şcolăriţă, mâncând un hamburger şi cântând la un xilofon pentru copii.

Artistul se plimbă pe străzile din Berlin şi judecând după versuri are ceva împărţit cu matematica de la şcoală. Finalul clipului se lasă cu bătăi între petrecăreţii din club şi cu un Lindemann într-o poziţie NSFW. Având în vedere conţinutul clipului e lesne de înţeles de ce pe Youtube clipul are comentariile blocate. Pe de o parte am avea hate de la fanii Rammstein, pe de altă parte homofobii şi eventual fanii rapperului german nu vor privi cu ochi buni colaborarea.

Între timp Rammstein lucrează la un album nou şi dacă zvonurile afirmau că l-am putea vedea chiar în această lună, e mai probabil să apară prin aprilie 2019. La anul se împlineşte un deceniu de la ultimul disc al nemţilor, "Liebe ist fur alle da". Viitorul material este mixat tot în California ca şi "Liebe Ist". De mixaj se ocupă Rich Costey, un producător american care a mai lucrat cu Muse, Rage Against the Machine şi Franz Ferdinand.

Cei care nu sunt încântaţi de formaţia Lindemann pot asculta proiectul secundar al chitaristului Rammstein Richard Kruspe, Emigrate. Acea trupă sună mai mult ca Rammstein şi are deja 3 albume la activ. Cel mai recent este "A Million Degrees" şi a debutat pe 30 noiembrie.

Comentează

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare

Trending