Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO JurjakStreet Delivery 2020 | Concerte cu ReSoluții - Programul pe zile Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică INFO CONCERT:
Street Delivery 2020
B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam

Provocarea starurilor: concurenții se întâlnesc cu cel mai aspru jurat

„Nu aveţi niciun pic de respect faţă de compozitorii şi interpreţii originali!” le-a spus Adrian Daminescu concurenților de la Provocarea starurilor. Vă invităm să aflați mai multe detalii despre următoarea ediție care va putea fi urmărită sâmbătă, de la ora 21:00, la TVR 1.

Concurenţii de la „Provocarea starurilor” au de trecut printr-o ediţie dificilă, în care îl întâlnesc pe cel mai aspru jurat: Adrian Daminescu. Din juriul ediţiei 7 „Provocarea starurilor” mai fac parte interpreta Carmen Trandafir şi interpretul şi compozitorul Dan Teodorescu (Taxi).

Poate cea mai tensionată ediţie „Provocarea starurilor” de până acum, cea din 8 decembrie, vine cu multe noutăţi. Andreea Bănică le va dezvălui sâmbătă, de la ora 21.00, la TVR 1.

„Nu e de ajuns să fii frumoasă, trebuie să şi ştii să cânţi”

„Ai cântat altceva, clar nu piesa <Şi m-am îndrăgostit de tine>” şi „nu e de ajuns să fii frumoasă, trebuie să şi ştii să cânţi” au fost replicile care inflamează atmosfera în platorul de la Provocarea starurilor. Îi aparţin celui mai aspru jurat din concursul destinat tinerilor interpreţi de muzică uşoară românească de la TVR 1, Adrian Daminescu, cel care face echipă în juriul ediţiei 7 cu interpreţii Carmen Trandafir şi Dan Teodorescu. Nu numai că a făcut-o să plângă pe concurenta lui Ştefan Stan, Ioana Ristea, dar a început o dispută şi cu mentorul Ştefan Stan.

De la ce a început totul?

Ştefan Stan lucrează deja cu Ioana de 5 ediţii/săptămâni. A fost foarte implicat, repetiţiile întinzându-se uneori până la 2-3 dimineaţa, chiar în zilele dinaintea filmărilor. Ştefan a învăţat-o pe Ioana că interpretarea piesei unui membru al juriului în variantă originală, personală este de apreciat şi cea mai bună varinată. Tocmai asta a făcut şi Ioana la ediţia cu numărul 7. Spre deosebire de celelalte concurente care nu au urmat recomandarea lui Ştefan şi au fost eliminate.

Până la ediţia din 8 decembrie, toţi membrii juriului care au ascultat-o pe Ioana de-a lungul a 5 ediţii, adică 15 vedete ale muzicii româneşti, au lăudat-o şi au apreciat-o pentru originalitate şi timbrul vocii. Ba mai mult, în ediţia 5, Laurenţiu Dută i-a oferit piesa „Clipe” pentru ca Ioana să o înregistreze cu videoclip, în varianta prezentată de ea în platoul emisiunii. În ediţia 6, Ioana a obţinut punctaj maxim la toate probele.

Şi în ediţia 7, Ioana abordeză melodiile din repertoriul juraţilor şi alege să interpreteze melodia lui Adrian Daminescu, "Şi m-am îndrăgostit de tine", în manieră proprie, urmând sfatul mentorului ei. La finalul momentului ei pe scenă, supărat, Adrian Daminescu, a exclamat: „Asta nu e piesa mea!”... „O piesă trebuie cântată la început în manieră originală şi abia apoi în manieră personală”.

Eliminările din etapa de foc

În etapa de foc, care începe odată cu ediţia 7, eliminările sunt individuale, nu mai sunt pe echipe. Adică la finalul ediţiei din 8 decembrie, din cei 6 concurenţi care vor evolua pe scenă, rămân 5. În fiecare ediţie pleacă acasă câte un concurent, până la finală, când vor rămâne doar 3 concurenţi să lupte pentru premiul de 10.000 de euro. În etapa de foc, există riscul ca un mentor să rămână fără niciun concurent.

Etapa de foc (care începe pe 8 decembrie) îi readuce pe scena de la Provocarea starurilor în primul rând pe câştigătorii ediţiei 6 - Ioana (echipa lui Ştefan Stan), Stelian (de la Sanda Ladoşi), Isabela (antrenată de Mihai Alexandru) şi pe cei mai buni concurenţi de până acum, care au fost eliminaţi de-a lungul concursului, dar au obţinut punctaje mari.

Primilor 3 concurenţi cu cele mai multe puncte acumulate într-o ediţie, chiar dacă au fost eliminaţi – li se mai acordă o şansă, conform regulamentului. Prin urmare, alături de cei care au scăpat de eliminare săptămâna trecută, vin 3 concurenţi pe care i-am mai văzut în ediţiile trecute Provocarea starurilor: Raluca Moldoveanu, în echipa Sandei, Ana Stănciulescu, în echipa mentorului Ştefan Stan şi Paul Mureşan, la Mihai Alexandru.

Cum se desfășoară emisiunea

În fiecare show Provocarea starurilor, 6 tineri talentaţi, interpreţi de muzică românească, vor trece prin probe în care îşi vor dovedi calităţile artistice şi vocale. Dintre aceştia, 3 vor părăsi competiţia în fiecare ediţie, alţi 3 concurenţi urmând să completeze locurile eliberate.

La Provocarea starurilor, mentorii sunt aceiaşi pentru toate ediţiile concursului, însă juriul, format din mari interpreţi români care au lansat piese nemuritoare în ultimii 40 de ani, se schimbă în fiecare ediţie.

Din 27 octombrie 2018, la TVR 1 a început cea mai nouă competiţie muzicală, în care vedeta e muzica românească. Provocarea starurilor va dezvălui publicului viitoare staruri ale muzicii româneşti, care vor fi validate de marii interpreţi ai muzicii noastre din ultimii 40 de ani.

Citește mai multe despre Adrian DaminescuȘtefan StanTAXI
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Alcest aduce muzica altor lumi la ARTmania Festival 2019

Lineup-ul festivalului ARTmania este completat de Alcest, trupă care a fondat un nou subgen muzical, numit „blackgaze”. Formația va urca...

Închide