Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Avishai Cohen
Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot

James Hetfield dezvăluie ce simte când un fan îi spune că Metallica i-a salvat viața

James Hetfield înțelege perfect conexiunea pe care fanii Metallica o au cu muzica trupei. Vocalistul a mărturisit într-un interviu că nu există o legătură mai strânsă decât cea dintre muzică și public, el însuși fiind salvat de această conexiune.
James Hetfield

James Hetfield

Invitați recent la postul de radio 100.3 FM The X, membrii trupei Metallica au fost întrebați ce simt atunci când unii fani vin și le spun că muzica formației le-a salvat viața. La această întrebare, James Hetfield a răspuns fără să stea pe gânduri. Vocalistul a mărturisit că îi înțelege foarte bine pe acești fani, pentru că și el a fost în aceeași postură.

James Hetfield: ”[Muzica] mi-a salvat viața”

"Știu la ce se referă, pentru că și mie mi-a salvat viața (cu referire la muzică). Așa că da, bine ai venit în club.

Dar asta este până la urmă cea mai strânsă conexiune, de fapt - e vorba de ceva ce ai simțit; o stare de frică, de anxietate...sau orice ar fi.

Viziunea mea asupra lumii este, cred eu, complet nebunească, e disfuncțională, iar atunci când cineva vine la tine și îți spune <<Hey, ce ai scris tu sau ce ai creat m-a ajutat>>, asta este mai mult decât o conexiune...

E ca și cum nu ne-am spune niciun cuvânt; pur și simplu simți ceea ce simte acea persoană - chiar dacă emoția e poate diferită. E suficient de vag încât să poată fi interpretat.

Și tuturor le place atunci când cineva își spune povestea. Cineva spune: <<Tipul ăla îmi cântă mie>>, sau <<Piesa asta e despre mine>>.”

Viziunea lui Hetfield asupra muzicii este împărtășită și de basistul Robert Trujillo, acesta adăugând că există un anume element ”magic” în procesul de creație.

”Prin muzică faci oamenii fericiți. (...) Muzica e ca un fel de magie în mintea mea - este ceva foarte special.”

Trupa a mai vorbit despre această legătură specială cu muzica și cu alte ocazii, într-un interviu acordat în 2015 Hetfield spunând că nu-și imaginează viața sa fără muzică.

La 11 ani de la concertul incendiar susținut pe Stadionul Cotroceni, Metallica va reveni anul viitor în România. Pe 14 august 2019, trupa va cânta pe Arena Națională din București. Evenimentul se va desfășura cu casa închisă, concertul fiind declarat sold-out la doar câteva zile de la punerea biletelor în vânzare.

Citește mai multe despre James HetfieldMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Status Quo revine la București în august 2019 - PREȚURI BILETE

Status Quo, una dintre cele mai longevive formații ale scenei rock internaționale, revine în România pe 26 august 2019. Concertul...

Închide