Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Finalista "America’s Got Talent", Laura Bretan vrea să reprezinte România la Eurovision

Tânăra cântăreață Laura Bretan, cunoscută în urma apariției la "America’s Got Talent" în 2016, vrea să reprezinte România la Eurovision 2019 cu o melodie a lui Mihai Alexandru. Născută în Chicago, Laura a obținut cetățenia română.
Laura Bretan

Laura Bretan, interviu pentru InfoMusic (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic)

Laura Bretan vrea să reprezinte România în cadrul concursului muzical de anul viitor de la Tel Aviv. Ea participă la Selecția Națională pentru Eurovision cu o melodie compusă de Mihai Alexandru. Intitulată "Dear Father", piesa are versuri scrise de Alexandra Niculae.

TVR a anunțat recent că a primit la preselecție nu mai puțin de 126 de melodii, cu 70% mai multe ca anul trecut. Juriul de preselecție trebuie să selecteze doar 24 de cântece, lista urmând să fie comunicată pe 20 decembrie 2018. Pe parcursul lunilor ianuarie și februarie vor fi organizate semifinalele, marea finală locală urmând să se desfășoare în februarie 2019, cu cel mult 12 titluri.

Revenind la tânăra Laura Bretan (16 ani), ea ne declarase încă din 2017 că își dorește să participe la Eurovision în numele României. Ea a primit mai multe oferte de la compozitori din Statele Unite, Italia sau Slovenia. Cântăreața este mobilizată și încrezătoare că poate câștiga Marea Finală de la Tel Aviv și să aducă finala Eurovision 2020 în țară.

Laura posedă calități vocale excepționale și se bucură de popularitate în întreaga lume. În cursa ei are susținerea unei echipe de profesioniști (compozitori, textieri, orchestratori, management, impresar, producători, casă de discuri, designer etc).

Laura Bretan - Dear Father (making-of recording studio session):

În finala emisiunii "America’s Got Talent" (sezonul al 11-lea) din 2016, Laura Bretan s-a clasat pe locul al șaselea cu interpretarea piesei "O mio babbino caro". La audiții se prezentase cu "Nessun dorma" de Giacomo Puccini. Tânăra soprană a câștigat și finala concursului local "Românii au talent" (al șaselea sezon).

S-a născut la Chicago, Illinois, într-o familie de români și a început să cânte de la vârsta de 6 ani. Laura a obținut recent cetățenia română.

În cadrul unui interviu pentru InfoMusic, Laura Bretan ne-a mărturisea că vrea să încerce în viitor o fuziune între pop și muzica clasică. Ea o admiră foarte mult pe Adele și este deschisă la incursiuni în alte genuri muzicale: "Îmi place muzica în general. Uneori îmi place să ascult jazz, uneori pop, sau sunt zile în care ascult operă. Nu știu exact cum să explic, depinde de starea mea de spirit. De fapt, eu cântam la început muzică pop contemporană."

Citește mai multe despre Laura Bretan
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Bogdan Ioan este câștigătorul trofeului Vocea României 2018

Bogdan Ioan a câștigat Vocea României 2018, aducând pentru a treia oară victoria în echipa lui Smiley. Află cum a...

Închide