Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Finalista "America’s Got Talent", Laura Bretan vrea să reprezinte România la Eurovision

Tânăra cântăreață Laura Bretan, cunoscută în urma apariției la "America’s Got Talent" în 2016, vrea să reprezinte România la Eurovision 2019 cu o melodie a lui Mihai Alexandru. Născută în Chicago, Laura a obținut cetățenia română.

Publicat

pe

Laura Bretan
Laura Bretan │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Laura Bretan vrea să reprezinte România în cadrul concursului muzical de anul viitor de la Tel Aviv. Ea participă la Selecția Națională pentru Eurovision cu o melodie compusă de Mihai Alexandru. Intitulată "Dear Father", piesa are versuri scrise de Alexandra Niculae.

TVR a anunțat recent că a primit la preselecție nu mai puțin de 126 de melodii, cu 70% mai multe ca anul trecut. Juriul de preselecție trebuie să selecteze doar 24 de cântece, lista urmând să fie comunicată pe 20 decembrie 2018. Pe parcursul lunilor ianuarie și februarie vor fi organizate semifinalele, marea finală locală urmând să se desfășoare în februarie 2019, cu cel mult 12 titluri.

Revenind la tânăra Laura Bretan (16 ani), ea ne declarase încă din 2017 că își dorește să participe la Eurovision în numele României. Ea a primit mai multe oferte de la compozitori din Statele Unite, Italia sau Slovenia. Cântăreața este mobilizată și încrezătoare că poate câștiga Marea Finală de la Tel Aviv și să aducă finala Eurovision 2020 în țară.

Laura posedă calități vocale excepționale și se bucură de popularitate în întreaga lume. În cursa ei are susținerea unei echipe de profesioniști (compozitori, textieri, orchestratori, management, impresar, producători, casă de discuri, designer etc).

Laura Bretan - Dear Father (making-of recording studio session):

În finala emisiunii "America’s Got Talent" (sezonul al 11-lea) din 2016, Laura Bretan s-a clasat pe locul al șaselea cu interpretarea piesei "O mio babbino caro". La audiții se prezentase cu "Nessun dorma" de Giacomo Puccini. Tânăra soprană a câștigat și finala concursului local "Românii au talent" (al șaselea sezon).

S-a născut la Chicago, Illinois, într-o familie de români și a început să cânte de la vârsta de 6 ani. Laura a obținut recent cetățenia română.

În cadrul unui interviu pentru InfoMusic, Laura Bretan ne-a mărturisea că vrea să încerce în viitor o fuziune între pop și muzica clasică. Ea o admiră foarte mult pe Adele și este deschisă la incursiuni în alte genuri muzicale: "Îmi place muzica în general. Uneori îmi place să ascult jazz, uneori pop, sau sunt zile în care ascult operă. Nu știu exact cum să explic, depinde de starea mea de spirit. De fapt, eu cântam la început muzică pop contemporană."

Comentează

Trending