Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Jazz in the Park 2020
INFO CONCERT:
Il Volo
Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia

Festivalul Woodstock revine în 2019, cu o ediţie aniversară de 50 de ani

Unul dintre cele mai legendare festivaluri din istoria muzicii, Woodstock este gata să revină în 2019. Va fi o ediţie aniversară, care sărbătoreşte 50 de ani de la prima serie de concerte sub numele de Woodstock.
Woodstock 1969 editie aniversara 2019

Woodstock 1969 editie aniversara 2019 (foto: Woodstock)

Woodstock 2019 va include atât acte muzicale, cât şi secţiuni de discursuri şi conferinţe precum TED Talks. Festivităţile legendare de deschidere Woodstock aveau loc în 1969 la o fermă din Bethel, New York. Totul se desfăşura între 15 şi 18 august, cu nume uriaşe pe scenă: Jimi Hendrix, The Who, Janis Joplin sau Grateful Dead.

Ediţia de la anul va avea loc tot în Bethel, la o scară mare. Va dura 3 zile, între 16 şi 18 august 2019 şi ar trebui să includă un lineup de artişti întins pe 5 decenii. Vestea bună e că locul de desfăşurare este la doar 90 de minute distanţă de New York. La discursurile în stilul TED Talks sunt aşteptaţi inovatori, figuri marcante din lumea tehnologiei, dar şi experţi "retro tech".

Va exista şi un muzeu special Woodstock la Bethel Woods, care folosind mijloace multimedia imersive va spune povestea festivalului de acum jumătate de secol. Au fost păstrate instrumente de atunci, înregistrări, fotografii şi multe alte memento-uri. Motto-ul evenimentului este "3 Days of Peace & Music".

Promoterul original din 1969, Michael Lang nu va fi implicat în organizare, dar are de gând să organizeze propria serie de concerte în alt loc.

Woodstock a mai avut o ediţie aniversară în 1994, când împlinea 25 de ani. Aceasta a avut loc în Saugherties, New York şi a inclus reprezentaţii Metallica, Aerosmith, Green Day, Nine Inch Nails, Bob Dylan, Joe Cocker, Santana sau Crosby. În jur de 100.000 de persoane au participat încă din prima zi. Primul Woodstock a fost un festival al păcii, în perioada când SUA era în tumult din cauza conflictului din Vietnam.

A fost un weekend ploios, cu 32 de formaţii care au cântat în vreme ce publicul experimenta cu psihedelice şi se distra în noroi. Peste 400.000 de persoane au participat la acel eveniment.

Revista Rolling Stone a numit acel eveniment drept unul dintre cele "50 de momente care au schimbat istoria rock and roll-ului".

În 2009 au avut loc multiple evenimente pe glob pentru a marca aniversarea a 40 de ani de Woodstock. Chiar la Bethel în zona originală au cântat timp de 8 ore artişti care participaseră şi la prima ediţie. În acelaşi an 2009, avea loc un concert la Woodstock, Illinois şi altul în UK în Kent, în cadrul Summer of Love.

Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE