Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Eurovision România 2019: Dan Bittman și Laura Bretan se numără printre semifinaliști - VEZI LISTA

Juriul de preselecție al Eurovision România a anunţat semifinaliştii Selecţiei Naţionale 2019. Dintre cele 126 de piese înscrise în concurs, doar 24 intră în cursa pentru un loc pe scena din Tel Aviv. În lista artiștilor cu melodii selectate pentru semifinală se regăsesc nume sonore precum Dan Bittman și Laura Bretan.

Publicat

pe

Dan Bittman / Laura Bretan
Dan Bittman / Laura Bretan

Jurații preselecției din acest an sunt realizatorii de emisiuni radio Bogdan Pavlică, Felix Crainicu (Radio România), Răzvan Popescu (Radio Zu), Oliver Simionescu - DJ Olix (Kiss FM), Horea Ghibuțiu, jurnalist muzical (unsitedemuzica.ro), Dragoș Vulgaris, jurnalist muzical (ProFM & Chill FM), Bogdan Miu, jurnalist, realizator progame radio (DigiFM), George Balint, jurnalist (Realitatea Muzicală), Andreea Remețan, realizator programe radio (Virgin Radio), Liana Stanciu, jurnalist (TVR) și Gabriel Scîrlet, director muzical (TVR).

UPDATE: Dan Bittman s-a retras din Selecția Națională pentru Eurovision 2019, în perioada semifinalelor nefiind în țară, fapt ce-i face imposibilă prezența în concurs.

După ascultarea melodiilor validate, membrii juriului au ales piesele care merg în semifinale. Cele 24 de piese calificate se regăsesc în lista de mai jos în ordine alfabetică.

Piesele calificate în semifinalele Eurovision România 2019

  1. Baya (Speechless) - M I H A I
  2. Daina - Letitia Moisescu & Sensibil Balkan
  3. Dear father - Laura Bretan
  4. Destin - Trooper
  5. Discrete - Xonia
  6. Give up now - Johnny Badulescu
  7. High heels on - Echoes
  8. Ielele - 2 Gents
  9. Independent - Xandra
  10. Make me your man - TWM
  11. On a Sunday - Ester Peony
  12. Pierd - Dan Bittman
  13. Right now - Olivier Kaye
  14. Rock this way - Ommieh x Anakrisez
  15. Skyscraper - Teodora Dinu
  16. Tears - Georgy
  17. The call - Berniceya
  18. The song of my heart - The four
  19. The way it goes - Steam
  20. Underground - Vaida
  21. We are the ones - Claudiu Mirea
  22. Weight of the world - Nicola
  23. Without you (Sin ti) - Dya & Lucian Colareza
  24. Your journey - Aldo Blaga

Artiști cunoscuți participă la Eurovision România 2019

În lista artiștilor cu melodii calificate în semifinale se regăsesc nume cunoscute precum Dan Bittman, Trooper, Mihai Trăistariu, Nicola și Laura Bretan.

Pentru Dan Bittman, aceasta este cea de-a doua participare la Eurovision, după cea din 1994, cu piesa ”Dincolo de nori”. În finală, melodia s-a plasat pe locul 21 din 25. Melodia cu care solistul Holograf participă anul acesta se numește ”Pierd” și nu a fost încă lansată.

Laura Bretan, cunoscută în urma apariției la "America’s Got Talent", vrea să reprezinte România la Eurovision 2019 cu o melodie a lui Mihai Alexandru, intitulată ”Dear Father”. Mai jos puteți urmări un scurt clip filmat în studio, la înregistrarea acestei melodii.

Laura Bretan - Dear Father (making-of recording studio session):

Semifinale în Arad și Iași, Finala Națională la București

Organizarea show-urilor Eurovision România în afara studiourilor de la Bucureşti a devenit deja o tradiţie pentru TVR, iar ediția din acest an nu este o excepție, cele două semifinale fiind găzduite de două orașe din vestul și estul țării.

Spectacolele în urma cărora vom afla piesele finaliste se vor desfăşura la Arad și Iași, urmând ca Finala Națională să fie organizată la București. Evenimentele vor fi transmise în direct de TVR, sub sloganul „Împlinește visul!”

Noutățile Selecției Națională Eurovision 2019

În premieră, Selecția Națională va avea un juriu național pentru semifinale și unul internațional, pentru finala competiției.

O altă noutate a ediției din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision. În fiecare semifinală, juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării și televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală.

În ultima fază a Selecției Naționale, reprezentantul României va fi decis de juriul internațional și telespectatori, punctajul acordat de telespectori având ponderea punctajului acordat de un jurat.

În calitate de organizator, TVR își rezervă opțiunea de a oferi câte un wild card în fiecare etapă a Selecției, fără ca exercitarea acestui drept să conducă la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau după caz, prin televot.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediția cu numărul 64 a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina și Marea Britanie.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

Comentează

Trending