Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Eurovision România: 126 de piese au intrat în preselecție

Marea Finală a Selecției Naționale va avea loc în luna februarie, în București. Au fost înscrise 126 de piese, iar joi, pe 20 decembrie, vom afla cine intră în semifinala concursului. Mai multe detalii puteți afla din articol.

Publicat

pe

Eurovision 2015 - Romania

Artiști consacrați sau debutanți, din România și din străinătate, au răspuns provocării lansate de TVR pentru participarea la Eurovision 2019.

Timp de o lună de zile, compozitorii au înscris în competiție un număr impresionant de piese - 126, cu 70% mai multe decât la ediția precedentă. Materialele au fost transmise exclusiv online, o premieră în istoria participării României la concurs.

Joi, 20 decembrie, vor fi anunțați semifinaliștii Selecției Naționale.

Sub sloganul „Împlinește visul!”, echipa Eurovision România a dat start înscrierilor pe 9 noiembrie, urmând ca, în următoarele zile, juriul de preselecție să aleagă cel mult 24 de piese pentru etapele următoare ale Selecției Naționale.

Regizori muzicali, oameni de radio, de televiziune și alți specialiști vor asculta cele 126 de piese înscrise, urmând să decidă care vor intra în Selecția Națională.

Conform calendarului pentru desfăşurarea selecţiei, urmează:

  • Etapa de preselecţie: 11-20 decembrie 2018;
  • Etapa semifinalelor, care va avea loc pe parcursul lunilor ianuarie - februarie 2019;
  • Etapa finală

Marea Finală va avea loc în București în luna februarie, când vom afla reprezentantul României la Eurovision Song Contest 2019.

În premieră, Selecția Națională va avea un juriu național pentru semifinale și unul internațional, pentru finala competiției.

O altă noutate a ediției din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision. În fiecare semifinală, juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării și televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală. În ultima fază a Selecției Naționale, reprezentantul României va fi decis de juriul internațional și telespectatori, punctajul acordat de telespectori având ponderea punctajului acordat de un jurat.

În calitate de organizator, TVR își rezervă opțiunea de a oferi câte un wild card în fiecare etapă a Selecției, fără ca exercitarea acestui drept să conducă la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau după caz, prin televot.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

La ediția cu numărul 64 a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina și Marea Britanie.

Ediţia precedentă a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”. România a fost reprezentantă de trupa The Humans, cu piesa ”Goodbye”.

Trending