Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo

Ei sunt cei 8 semifinaliști de la Vocea României - Votează preferatul

Știm care sunt cei opt semifinaliști Vocea României 2018 după primele două ediții de live-uri. Află mai multe despre parcursul lor în concurs și votează preferatul.
Semifinaliști Vocea României 2018

Semifinaliști Vocea României 2018 (foto: ProTV)

După două seri în care vocea a fost la putere, în interpretări live, publicul a ales cei opt semifinaliști ce se vor lupta pentru mare trofeu. Alma Boiangiu și Romanița Fricosu (echipa Tudor), Alexa Dragu și Dora Gaitanovici (echipa Irina Rimes), Renate Grad și Mădălina Coca (echipa Andra), Vitalie Maciunschi și Bogdan Ioan (echipa Smiley).

Cine sunt semifinaliștii Vocea României 2018?

Alma Boiangiu

Alma are 26 de ani, este actriță, cântă la pian, chitară și vocal. Consideră că atunci când este pe scenă, totul este despre public. A participat la numeroase concursuri de interpretare vocală şi instrumentală, obţinând premii atât în România, cât şi în străinătate.

Participând la prima ediție "Românii au talent", Alma a ajuns până în semifinale, cucerind jurații și publicul prin vocea sa. Tânăra a câștigat Marele Premiu al emisiunii "8 într-o barcă" (reeditarea emisiunii " Şcoala vedetelor").

Alma Boiangiu a cântat în concerte alături de Paula Seling şi Mihai Trăistariu, fiind apreciată pentru timbrul cald şi inflexiunile vocale personale. Alma compune piese, muzică de film şi se acompaniază la chitară şi pian, interpretând într-un stil aparte, piese din repertoriul de folk american, pop-rock şi jazz.

Tânăra a impresionat antrenorii de-a lungul timpul, de la audițiile pe nevăzute, unde a interpretat piesa "Wonderwall" și a întors 3 scaune, până la dueluri și knockout-uri. Nu doar antrenorii au fost plăcut surprinși de evoluția Almei, ci și publicul, acesta acordându-i votul său de încredere. În prima seară a live-urilor, Alma a cântat "Chandelier", momentul trimițând-o în semifinala emisiunii.

Romanița Fricosu

Romanița are 31 de ani și locuiește în Paris. Acolo cântă într-un restaurant cu specific românesc, dar își dorește să aibă o carieră muzicală în România. A văzut în Vocea României oportunitatea de a-și îndeplini visul. La audițiile pe nevăzute, Romanița i-a impresionat pe bărbații din juriu cu piesa Elenei Cârstea, "Nu sunt perfectă". Concurenta a mers mai departe cu Tudor Chirilă și nu a făcut decât să își dovedească constant calitățile vocale. Cântând piese precum "Hound Dog", "Da, Mamă" sau "Suflet gol", Romanița a demonstrat că locul său este la Vocea României, iar publicul a a susținut-o și a votat-o.

Alexa Dragu

Viața Alexei se învârte în jurul muzicii, fiind de părere că "muzica e un univers paralel pentru toți". Mai mult decât atât, muzica a fost terapie pentru familia sa, după vestea că fratele Alexei are autism. În audițiile pe nevăzute, Alexa a interpretat piesa "I never loved a man" și a întors toate scaunele. Tânăra a mers în echipa Irinei Rimes. Alexa a trecut cu bine de dueluri (a cântat piesa "I wish"), de knockout-uri (melodia "Sax"), iar în live-uri a primit votul publicului după interpretarea piesei "Crazy".

Dora Gaitanovici

Publicul o știe pe Dora de la finala locală Eurovision 2018, când a ocupat locul al șaselea cu piesa "Fără Tine". Recent, ea a fost unul dintre cei trei reprezentanți ai țării noastre în concursul de interpretare din cadrul Festivalului Cerbul de Aur 2018.

La doar 18 ani, Dora Gaitanovici are deja un număr impresionant de premii și realizări în palmares, printre care Trofeul Tinereții - Amara 2017, Trofeul Creație la Festivalul Mamaia Copiilor – 2015, cu piesa “Doar eu”, o compoziție proprie, trofeul festivalului Radu Șerban - 2017 etc.

Ascultă jazz, muzică clasică, blues și rock, dar și folclor. Îi place foarte mult să compună și să-și interpreteze propriile piese. A colaborat pentru diverse proiecte muzicale cu trupele Thy Veils (Garana Jazz Festival 2017, albumul “Neoradiant”), Implant pentru Refuz, Bucium, Undercover, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești și a avut numeroase apariții la TV și radio.

În urmă cu un an, Dora Gaitanovici a colaborat cu trupa Bucium, care căuta voce feminină potrivită pentru melodia "Frunză verde foi mărunte". Tânăra artistă a fost remarcată dintr-o altă colaborare, cu Implant Pentru Refuz pe "Apus".

În audițiile pe nevăzute de la Vocea României 2018, Dora Gaitanovici a cântat "One More Try", întorcând toate cele patru scaune. Dora a ales să meargă în echipa Irinei. Tânăra a trecut cu bine de dueluri și knockout-uri, iar momentul său din etapa live-urilor a cucerit inimile publicului.

Renate Grad

Renate Grad este profesoară de muzică și cântă alături de o trupă de cover-uri. Cântă de la 5 ani pe scenă, dar nu a avut șansa să concerteze în fața unui public numeros. Pe lângă evenimentele private, susține și concerte de muzică clasică. Ultimul concert a fost la Budapesta, la Institutul Cultural, pe 8 martie 2018.

Concurenta a interpretat în etapa audițiilor pe nevăzute piesa "I will always love you" și a întors toate scaunele. Renate a mers în echipa Andrei. "În lipsa ta" și "I don't think about you", piesele din etapa duelurilor și knockout-urilor au fost cărți câștigătoare pentru concurentă. Renate a ajuns în live-uri, unde a interpretat "I wanna dance with somebody". Tânăra a cucerit publicul și se numără printre semifinaliști.

Mădălina Coca

Mădălina are 31 de ani, este analist financiar și de nouă ani locuiește în Paris. Iubește muzica, colaborând cu mai mai multe trupe și având și o trupă proprie. Vocea României reprezintă o șansă de a se dedica muzicii și de a se întoarce în țară.

La audițiile pe nevăzute, tânăra a interpretat piesa lui Celine Dion, "It's All Coming Back To Me Now". Concurenta a întors toate scaunele și a mers mai departe în competiție în echipa Andrei. Mădălina a avut momente muzicale memorabile. La dueluri, a impresionat cu piesa "Sign of the times", la knockout-uri cu melodia "Symphony", iar în live-uri, Mădălina a emoționat audiența cu piesa "Mulțumesc, iubită mamă".

Vitalie Maciunschi 

Vitalie are 32 de ani și este din Chișinău. Face parte din grupul Brio Sonores ce a câștigat în 2014 marele premiu al emisiunii "Românii au talent". Vitalie a cântat pe scenele mai multor orașe din lumea întreagă. După părerea sa, ca muzician este foarte important să fii sincer pentru public și să ai puterea să transmiți emoție. Concurentul a interpretat piesa "Notre Dame de Paris" și a întors toate scaunele. A mers în echipa lui Smiley, iar evoluția sa muzicală a fost de remarcat. Vitalie a experimentat cu "Time of my life", "Zombie" și "The Sound of Silence". Momentele sale de până acum de la Vocea României au fost pe gustul publicului care i-a acordat votul.

Bogdan Ioan

Constănțeanul de 28 de ani este arhitect și un fan înrăit al lui Michael Jackson. Bogdan nu are studii muzicale, iar până la vârsta de 16 ani nu credea că va urma calea muzicii. Michael Jackson, artistul și omul, l-a făcut să devină interesat de această artă și, în cele din urmă, muzica a ajuns o adevărată pasiune. Regretul tânărului este că nu a avut ocazia să îl vadă în concert pe regele muzicii pop. Când Jackson a venit în România, Bogdan era prea mic, iar când a putut să obțină un bilet la un concert din Londra, Michael Jackson a plecat dintre noi.

Concurentul a ales să interpreteze "Earth Song". Toți antrenorii s-au întors în câteva secunde, de cum au auzit timbrului său special. Bogdan a mers în echipa lui Smiley. Împreună au creat momente ce au demonstrat că vocea lui Bogdan se poate mula pe mai multe genuri muzicale. În etapa duelurilor am văzut un Bogdan Ioan interpretând piesa "Done For Me", iar în knockout-uri, concurentul a cântat "All I Want". Seara live-urilor ne-a prezentat un Bogdan ce a interpretat într-o manieră proaspătă și personală piesa "Să nu-mi iei niciodată dragostea". Încă din audiții, Bogdan a fost un concurent pe placul publicului și a rămas în continuare așa, dovadă fiind votul acordat.

Participă la sondajul nostru: Cine vrei să câștige Vocea României 2018?

Citește mai multe despre Alma BoiangiuAndraBogdan IoanDora GaitanoviciIrina RimesMădălina Celine CocaSmileyTudor ChirilaVitalie Maciunschi
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Un fan a murit la un concert Bring Me the Horizon din Londra

Un incident tragic a avut loc în cadrul unui concert Bring Me the Horizon din Londra. Un fan al formației...

Închide