Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Dave Mustaine explică de ce a evitat temele politice pe noul album Megadeth

Deși are opinii politice, Dave Mustaine preferă să nu și le exprime în muzică. Veteranul rocker a explicat în cadrul unui interviu de ce consideră că nu e potrivit să abordezi astfel de teme.

Publicat

pe

Dave Mustaine
Dave Mustaine

Dave Mustaine lucrează de ceva timp la un nou album Megadeth, ce va avea ”o abordare diferită”, comparativ cu discurile anterioare.

Întrebat într-un interviu pentru The Metal Voice ce tematici a abordat pe noile piese și dacă politica l-a inspirat în vreun fel, Dave Mustaine a mărturisit că nu îi place să pună paie pe foc. Altfel spus, a evitat temele politice, pentru a nu inflama o situație și așa problematică.

"Cred că în acest moment, starea de fapt a lumii este atât de oribilă - e pur și simplu oribilă. Oamenii sunt atât de răi unii cu alții. A fost o perioadă în care, în această țară, atunci când oamenii votau, nu spuneau pentru cine au votat, dar acum e ca un fel de medalie de onoare.

Fiind atât de deschis, o să începi să spui în dreapta și-n stânga cu cine ai votat și o să te trezești în mijlocul unor oameni cărora nu le place de persoana respectivă. Și chiar dacă îți sunt prieteni, te atacă pentru decizia ta de a vota cu cineva? Ei bine, atunci nu prea îți sunt prieteni", a declarat Mustaine, indicând că anumite opinii pot duce la conflicte neașteptate.

În conturarea motivației sale, chitaristul a amintit și că anumite probleme politice nu sunt universale.

"Dacă eu mă apuc să cânt o piesă și spun: <<Am problema asta și asta>>, iar tu locuiești, să zicem, în Kathmandu (capitala Nepalului), tu o să spui: <<Știi ceva? Nu înțeleg cum e să ai o mașină, așa că de ce mi-ar păsa de orice problemă cu mașina?>>."

Dave Mustaine: ”De ce să punem un zid inutil între noi?”

Concluzionând, Dave Mustaine a hotărât că e mai important să vorbească despre problemele mai generale ale oamenilor.

"Am lăsat-o mai ușor cu chestiile politice, vorbind mai curând despre o lume a noastră, a tuturor, despre lucrurile care ne afectează pe noi, ca oameni, și nu neapărat ca cetățeni al unui anume guvern sau al unei anumite țări. De ce să punem un zid inutil între noi, nu?"

Ultimul album Megadeth a fost „Dystopia”, lansat în 2016. Discul s-a plasat pe poziția a 3-a în topul US Billboard 200 și pe locul 11 în clasamentul UK Albums.

Megadeth a promovat acest disc și la București. Trupa a concertat la Arenele Romane în iulie 2016, fiind întâmpinată de peste 4.000 de fani entuziaști.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Megadeth anunţă noul album "The Sick, The Dying and the Dead", care va sosi în 2022

După o lungă perioadă de teasere, indicii şi crâmpeie de melodii postate în social media, Megadeth ne oferă în sfârşit titlul şi data de lansare pentru noul său album. Se numeşte "The Sick, The Dying And The Dead" şi va sosi în primăvara anului 2022, dacă totul merge bine.

Publicat

pe

Concert Megadeth la Arenele Romane pe 13 iulie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

După tumultul concedierii basistului David Ellefson din cauza unui scandal sexual, trupa s-a regrupat şi e gata ne propună un nou material discografic. Solistul şi liderul trupei, Dave Mustaine a dezvăluit numele şi data de lansare pentru "The Sick, The Dying and the Dead" în cadrul unui interviu acordat revistei American Songwriter. A fost o discuţie pe larg, ce a atins şi subiecte personale, precum lupta artistului cu cancerul în ultimii 2 ani. S-a discutat şi despre recentul parteneriat cu producătorul de instrumente muzicale Gibson.

Mustaine, în vârstă de 60 de ani a decis să dea acest nume dur LP-ului în relaţie cu ciuma şi nu neapărat cu actuala pandemie. Parţial există totuşi o influenţă din partea acestui nou virus care a cuprins întregul glob. Aparent Megadeth a dorit de fapt să facă o cronică a manifestărilor umane în faţa unor încercări similare: Coronavirus, gripă porcină, Ebola şi altele, toate apărând pe noul album.

Ciuma primeşte o melodie dedicată, care ne ia de la apariţia bolii, de la şobolanii de pe vapoarele care au andocat în Sicilia. Mustaine and co au adunat riff-uri şi muzică arhivată în ultimii ani, iar unele riff-uri se trag chiar din adolescenţa solistului. Conform artistului, o piesă compusă la 15 sau 55 de ani e bună câtă vreme riff-ul e unul de calitate, indiferent cât timp a trecut. Încă nu e clar cine cântă la bas în cadrul Megadeth după concedierea lui Ellefson, care insistă că a avut un rol important în compoziţia de material nou. Mustaine a subliniat totuşi ca piesele lui David au fost scoase de pe disc după despărţirea de el în mai 2021.

Megadeth a încheiat recent un turneu numit "The Metal Tour of the Year", alături de Lamb of God, Trivium şi Hatebreed. Megadeth a cântat ultima dată în România în iulie 2016, atunci când a urcat pe scenă de la Arenele Romane pentru a promova albumul "Dystopia".

Citește în continuare

Trending