Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Vocea RomânieiVocea României iese în 2020 din grila PRO TV, sezonul zece e amânat Jorge la Gala ChapeauMasked Singer România este un "show misterios, ireal și iubibil", ne spune Jorge despre emisiunea de la Pro TV cu format preluat din Coreea de Sud Paul McCartneyPaul McCartney descrie relația sa cu John Lennon în ultimii lui ani din viață Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012Amy Lee constată lipsa femeilor din muzica rock: "Chiar SUNTEM lăsate pe dinafară" Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO

Dave Mustaine explică de ce a evitat temele politice pe noul album Megadeth

Deși are opinii politice, Dave Mustaine preferă să nu și le exprime în muzică. Veteranul rocker a explicat în cadrul unui interviu de ce consideră că nu e potrivit să abordezi astfel de teme.
Dave Mustaine

Dave Mustaine

Dave Mustaine lucrează de ceva timp la un nou album Megadeth, ce va avea ”o abordare diferită”, comparativ cu discurile anterioare.

Întrebat într-un interviu pentru The Metal Voice ce tematici a abordat pe noile piese și dacă politica l-a inspirat în vreun fel, Dave Mustaine a mărturisit că nu îi place să pună paie pe foc. Altfel spus, a evitat temele politice, pentru a nu inflama o situație și așa problematică.

"Cred că în acest moment, starea de fapt a lumii este atât de oribilă - e pur și simplu oribilă. Oamenii sunt atât de răi unii cu alții. A fost o perioadă în care, în această țară, atunci când oamenii votau, nu spuneau pentru cine au votat, dar acum e ca un fel de medalie de onoare.

Fiind atât de deschis, o să începi să spui în dreapta și-n stânga cu cine ai votat și o să te trezești în mijlocul unor oameni cărora nu le place de persoana respectivă. Și chiar dacă îți sunt prieteni, te atacă pentru decizia ta de a vota cu cineva? Ei bine, atunci nu prea îți sunt prieteni", a declarat Mustaine, indicând că anumite opinii pot duce la conflicte neașteptate.

În conturarea motivației sale, chitaristul a amintit și că anumite probleme politice nu sunt universale.

"Dacă eu mă apuc să cânt o piesă și spun: <<Am problema asta și asta>>, iar tu locuiești, să zicem, în Kathmandu (capitala Nepalului), tu o să spui: <<Știi ceva? Nu înțeleg cum e să ai o mașină, așa că de ce mi-ar păsa de orice problemă cu mașina?>>."

Dave Mustaine: ”De ce să punem un zid inutil între noi?”

Concluzionând, Dave Mustaine a hotărât că e mai important să vorbească despre problemele mai generale ale oamenilor.

"Am lăsat-o mai ușor cu chestiile politice, vorbind mai curând despre o lume a noastră, a tuturor, despre lucrurile care ne afectează pe noi, ca oameni, și nu neapărat ca cetățeni al unui anume guvern sau al unei anumite țări. De ce să punem un zid inutil între noi, nu?"

Ultimul album Megadeth a fost „Dystopia”, lansat în 2016. Discul s-a plasat pe poziția a 3-a în topul US Billboard 200 și pe locul 11 în clasamentul UK Albums.

Megadeth a promovat acest disc și la București. Trupa a concertat la Arenele Romane în iulie 2016, fiind întâmpinată de peste 4.000 de fani entuziaști.

Citește mai multe despre Dave MustaineMegadeth
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Alessia Cara lansează albumul "The Pains of Growing" (TRACKLIST)

Alessia Cara, artista care la numai 22 ani este deja câștigătoarea unui premiu Grammy, a lansat cel de-al doilea material...

Închide