Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eliza G și FeliVIDEO: Eliza G a întâlnit-o pe Feli și au cântat a cappella Creioane Colorate: "Am câștigat pentru amândouă" INFO CONCERT:
Mariza
Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Cum arată uriaşa sală de concerte MSG Sphere din Las Vegas, cu design SF

Unul dintre cele mai ambiţioase proiecte din industria divertismentului este uriaşa sală de concerte MSG Sphere, care se află în construcţie în Las Vegas. Compania Madison Square Garden a început lucrul la acest proiect în luna septembrie. În cadrul articolului puteţi vedea concepte ale uriaşului glob care va găzdui concerte şi evenimente sportive.
Sala Concerte MSG Sphere Las Vegas (3)

Sala Concerte MSG Sphere Las Vegas (3)

Datele asociate lui MSG Sphere sunt impresionante: 157.000 de difuzoare ultra direcţionale, un ecran sferic de 1,41 hectare şi cu rezoluţie ultra ridicată, plus podele care vibrează. Toate acestea se află într-o incintă sferică uriaşă, construită de la zero. Astfel de proiecte megalomane apar de obicei în Emiratele Arabe, dar miliardarii din Las Vegas nu se joacă.

James Dolan este un astfel de magnat, care a pus la bătaie fonduri impresionante pentru MSG Sphere. Întreaga arenă a fost gândită mai degrabă pentru proiecte speciale şi rezidenţa unor artişti, decât pentru concerte standard. Ecranul cu proiecţii video se va curba deasupra publicului, ca un soi de mega planetariu. Rezultatul este cea mai mare imagine proiectată pe Terra, pe cel mai mare display din lume.

MSG Sphere

MSG Sphere

Acest ecran este compus din panouri LED şi nu e vorba despre o proiecţie pe o suprafaţă. Boxele provin de la firma germană Holoplot, specializată în undele de sunet înguste, proiectate cu mare precizie spre public. În cazul lui MSG se va putea ca fiecare segment de public să audă sunetul în limba pe care o vorbeşte. Podeaua care vibrează oferă feedback haptic în ritm cu basul muzicii.

MSG Sphere

MSG Sphere

MSG vrea să creeze şi un nou tip de divertisment, cu sesiuni de gaming în masă, cu mii de jucători conectaţi pe arenă. Un alt plan este de a simţi un film de lung metraj ca în VR, dar fără a fi nevoie de căşti speciale. Încă un Sphere ar urma să fie construit la Londra. Cel din Vegas ar urma să fie gata în 3 ani. Sunetul va fi transmis prin mii de difuzoare mici integrate în zidurile construcţiei.

Structura are 109 metri înălţime şi ocupă o suprafaţă totală de 37.161 metri pătraţi. Totul va fi gata în 2021 şi va putea găzdui 18.000 de persoane. De la exterior arenă va părea un glob care se trasnforma, fie într-o minge de tenis sau într-o bilă de lumină, în funcţie de evenimentul de la interior.

MSG Sphere

MSG Sphere

Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Urmărește mesajul lui Schiller, transmis înaintea concertului de la București - VIDEO

Schiller revine pe 19 ianuarie 2019 la București cu un show impresionant de sunet și lumini - "KLANGWELTEN". Înaintea concertului,...

Închide