Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Brian May dezvăluie scena lui preferată din "Bohemian Rhapsody"

Brian May a vorbit în cadrul unui interviu despre momentul său preferat din pelicula "Bohemian Rhapsody". Chitaristul a indicat că există o scenă anume când Rami Malek intră în pielea lui Freddie atât de bine, încât până și el a fost impresionat.

Publicat

pe

Scenă din ”Bohemian Rhapsody”
Scenă din ”Bohemian Rhapsody” │ FOTO: Alex Bailey www.imdb.com

Deși s-a vorbit foarte mult despre momentul lui Rami Malek de la Live Aid, mulți considerându-l punctul culminant al peliculei "Bohemian Rhapsody", Brian May are o altă scenă preferată. Într-un interviu acordat pentru Louder Sound, chitaristul Queen a mărturisit că momentul care l-a impresionat pe el cel mai mult era cât pe ce să nu mai apară în film.

"Momentul meu favorit cu Rami este atunci când Freddie își face curajul să ne spună că se va duce să-și înregistreze albumul solo. Este o scenă minunată de actorie - și o mare parte din ea nu a fost în scenariu.

Când mă uit la el, simt că este exact ca Freddie. Ar vorbi încet, ar pufăi din țigară, nedorindu-și să lase cuvintele să iasă. În cele din urmă a făcut-o, într-un mod foarte tranșant. Dar se poate vedea neliniștea dinăuntrul lui.

Această scenă aproape că a fost tăiată din film - ăsta fiind un mic secret - doar pentru că există întotdeauna această presiune de a scurta scenariul.

Dar ne-am luptat ca această scenă să rămână în film, pentru că realismul este destul de înțepător. A fost un moment dificil pentru noi. Într-un fel, Freddie își părăsea familia."

Talentul actoricesc al lui Rami Malek a fost apreciat și de către critici, acesta fiind recent nominalizat la Globurile de Aur 2019. Reușita lui Malek nu face decât să încununeze succesul deja notabil al peliculei. Declarat de curând cel mai vândut film biografic al unui cântăreț, "Bohemian Rhapsody" se regăsește și ea în lista nominalizărilor acestei prestigioase gale, pelicula intrând în cursa pentru Globul de Aur oferit pentru ”Cea mai bună dramă”.

"Bohemian Rhapsody" este un film-tribut adus lui Freddie Mercury și trupei legendare Queen. Filmul se concentrează pe povestea lui Farrokh Bulsara, un tânăr născut în Tanzania, care s-a stabilit la Londra la o vârstă fragedă. Farrokh devine Freddie și își întâlnește partenerii de trupă cu care a scris istorie în muzica rock: Brian May, Roger Taylor și, mai târziu, John Deacon. Pelicula urmărește ascensiunea trupei prin hiturile și concertele impresionante, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului "Live Aid" din 1985. Regia filmului este semnată de Bryan Singer, iar scenariul a fost scris de Anthony McCarten.

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Trending