Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă "Bohemian Rhapsody" în interpretarea a 28 de tromboniști - VIDEO

"Bohemian Rhapsody", legendara piesă Queen ce denumește și filmul biografic apărut anul acesta, a fost reinterpretată într-o manieră clasică. La realizarea acestei inedite versiuni au participat nu mai puțin de 28 de tromboniști.

Publicat

pe

Tromboniști cântând ”Bohemian Rhapsody”
Tromboniști cântând ”Bohemian Rhapsody”

Cele 42 de stiluri în care cameleonicului rocker Anthony Vincent a reinterpretat "Bohemian Rhapsody" sunt completate de încă o versiune. Celebra piesă Queen a fost regândită într-o manieră clasică și interpretată integral exclusiv instrumental.

În clipul intitulat sugestiv "Bonehemian Rhapsody", 28 de tromboniști dau melodiei un cu totul alt suflu. Această versiune a fost înregistrată cu prilejul Festivalului Internațional de Trombon (FIT) din 2018, eveniment anual în cadrul căruia sunt prezentate ”variatele stiluri muzicale ce pot fi interpretate la trombon”.

"Programul Festivalului Internațional de Trombon se concentrează pe diversitate și reflectă o exemplificare cuprinzătoare a stilurilor de trombon, așa cum sunt ele răspândite în întreaga lume. FIT își propune să unească artiștii, pedagogii, compozitorii, studenții, pasionații și pasionații în scopul comun de a promova, înțelege, aprecia și celebra trombonul și cultura sa", apare în descrierea festivalului, de pe site-ul oficial FIT.

În finalul clipului apare Christopher Bill, al cărui canal de YouTube cuprinde multe alte cântece pop si rock clasice reinterpretate la trombon. Acesta promovează în clip și ediția viitoare a festivalului, programată să aibă loc în Muncie, în iulie 2019.

VIDEO: 28 de tromboniști cântă "Bohemian Rhapsody"

Anul 2018 pare a sta sub emblema trupei Queen. Pelicula biografică “Bohemian Rhapsody”, cu Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury, a fost una dintre cele mai discutate și așteptate producții cinematografice ale anului. Apărut în cinema în luna noiembrie, filmul a primit cronici foarte bune, unii critici speculând că nu va lipsi din lista nominalizărilor la Oscar.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Brian May şi-a exprimat interesul pentru un film nou despre Freddie Mercury, după "Bohemian Rhapsody"

Filmul "Bohemian Rhapsody" a deschis calea pentru ca poveştile unor artişti legendări să fie ecranizate şi aşa am avut în câţiva ani pelicule despre Bowie, Elton John sau Elvis. Acum Brian May şi-a exprimat interesul pentru un sequel pentru pelicula cu Rami Malek.

Publicat

pe

Bohemian Rhapsody Musical
Bohemian Rhapsody Musical │ FOTO: www.foxmovies.com

Vestea a venit în cadrul unei apariţii a lui Brian May, chitaristul Queen la emisiunea de pe SiriusXM "Trunk Nation With Eddie Trunk". "Bohemian Rhapsody" a debutat în noiembrie 2018 ai a devenit cel mai profitabil film biografic din istorie, generând peste 1 miliard de dolari în încasări. A fost şi cel mai bine vândut film din 2019 pentru vizionare acasă.

Iată ce a apus May mai exact:

Există un adevăr în faptul că am discutat despre asta şi încă o facem. Am adora să facem un sequel. Totul e să găsim scenariul potrivit. Ne-a luat 12 ani să găsim scenariul potrivit pentru primul film, deci nu e o surpriză faptul că nu e uşor. E o poveste acolo, s-au întâmplat foarte multe după finalul scenariului "Bohemian Rhapsody".

Dar totuşi nu stiu dacă s-ar putea face un film din asta. Şi nu vrem să îl lansăm sau producem dacă nu suntem siguri că va funcţiona şi că va mişca oamenii în acelaşi mod ca şi originalul.

Brian şi-a exprimat dorinţa de a îi aduce înapoi pe cei patru actori care i-au jucat pe componenţii trupei Queen, în frunte cu Rami Malek, care s-a ales şi cu un Oscar pentru asta. Şi Gwilym Lee, care l-a jucat pe Brian a primit complimente pentru jocul său actoricesc. Primul film s-a terminat exact cu concertul Live Aid, adică în iulie 1985.

Pe atunci Freddie Mercury începea să resimtă efectele infectării cu virusul HIV. Problema e că un nou film ar prezenta decăderea şi agonia artistului şi ar fi chinuitor pentru Rami, care ar trebui să slăbească şi să sufere pentru acest rol. În iulie 2020, toboşarul Queen, Roger Taylor a declarat ca un sequel pentru "Bohemian Rhapsody" e improbabil.

Roger a declarat şi că a fost surprins de succesul peliculei.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED

Trending