Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
ARTmania Festival 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Jazz in the Park 2020
Poster Summer Well 2021INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Il Volo

"Bohemian Rhapsody" este cea mai ascultată piesă rock a secolului

”Bohemian Rhapsody”, legendara baladă a formației Queen, a devenit cea mai ascultată piesă rock a secolului XX. Melodia denumește și apreciata peliculă biografică a trupei, recent nominalizată la Globurile de Aur.
Freddie Mercury

Freddie Mercury

Promovarea coloanei sonore a filmului ”Bohemian Rhapsody” pe toate platformele digitale și lansarea unor programe experimentale, ce au adus în atenția publicului muzica formației Queen, au făcut ca legendara baladă să devină cea mai ascultată piesă rock a secolului XX. ”Bohemian Rhapsody” a atins de curând performanța de a fi ascultată de peste 1,6 miliarde de ori pe principalele platforme de streaming.

Bohemian Rhapsody” este una dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul Queen, fiind considerată una dintre cele mai importante melodii scrise vreodată. Melodia a fost lansată în 1975, regăsindu-se pe albumul ”A Night At The Opera”.

În 2004, piesa a fost introdusă în Grammy Hall of Fame, iar performanța vocală a lui Freddie Mercury e recunoscută de către cititorii revistei Rolling Stone drept cea mai bună din istoria muzicii rock.

„Este una dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată de către una dintre cele mai mari formații din lume. Suntem mândri să reprezentăm Queen și încântați să observăm că piesa are puterea de a inspira noile generații de fani, chiar și la patru decenii după lansarea sa. Felicitările mele trupei Queen și lui Jim Beach (managerul Queen) pentru reușita incredibilă, ce va sta acum drept testament al trupei Queen.” – Sir Lucian Grainge, director și CEO al Universal Music.

Piesa ”Bohemian Rhapsody” a fost lansata ca single pe 31 octombrie 1975 și a fost primul material semnat Queen care a ajuns în Top 10 în Statele Unite, în vreme ce în Marea Britanie a stat pe prima poziție timp de nouă săptămâni, un record la acele vremuri.

Rami Malek, actorul american care l-a portretizat pe Freddie Mercury în lungmetrajul biografic "Bohemian Rhapsody", a fost nominalizat de curând la Globurile de Aur 2019, o reușită ce încununează succesul deja notabil al peliculei. Declarat de curând cel mai vândut film biografic al unui cântăreț, "Bohemian Rhapsody" se regăsește și ea în lista nominalizărilor acestei prestigioase gale, pelicula intrând în cursa pentru Globul de Aur oferit pentru ”Cea mai bună dramă”.

Rami Malek va concura în categoria ”Cel mai bun actor într-o dramă” cu Bradley Cooper (”A Star Is Born”), Willem Dafoe (”At Eternity’s Gate”), Lucas Hedges (”Boy Erased”) și John David Washington (”BlacKkKlansman”). Pelicula ”Bohemian Rhapsody” are și ea contracandidați puternici, în categoria ”Cea mai bună dramă” fiind nominalizate și filmele ”A Star Is Born”, ”Black Panther”, ”BlacKkKlansman” și ”If Beale Street Could Talk”.

Citește mai multe despre Queen
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sarah Brightman concertează la București și Cluj-Napoca în 2019

Sarah Brightman, pioniera genului classic cross over, va reveni în România în 2019. Pe 21 octombrie, soprana va concerta la...

Închide