Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

"Bohemian Rhapsody" devine cel mai vândut film biografic al unui cântăreț - VEZI CIFRE

Lungmetrajul "Bohemian Rhapsody", dedicat cântărețului Freddy Mercury, a atins locurile fruntașe în topurile de specialitate și a devenit cel mai vândut film biografic al unui cântăreț.

Publicat

pe

Rami Malek în Bohemian Rhapsody
Rami Malek în Bohemian Rhapsody │ FOTO: IMDb www.imdb.com

"Bohemian Rhapsody" ocupă primul loc în topurile americane dedicate filmelor biografice muzicale. Lungmetrajul ce are în prim plan activitatea trupei Queen și viața solistului Freddy Mercury a surclasat ocupantului acestei poziții fruntașe, "Straight Outta Compton" (2015), cu vânzări ce depășesc 3 milioane de bilete.

Filmul a avut o ascensiune impresionantă în primele trei săptămâni de la lansare, ocupând locul 5 în cinematografele americane, adunând un total de 164,3 milioane de dolari.

"Bohemian Rhapsody" rămâne în aceeași poziție fruntașă și în topurile internaționale, însumând un total de peste 500 de milioane de dolari. Pe locul al doilea se clasează "Straight Outta Compton", cu 202 milioane de dolari și al treilea la rând este filmul "Walk the Line" (filmul biografic al lui Johnny Cash) cu 186 milioane de dolari.

Pelicula s-a bucurat de succes și în România, unde până pe 2 decembrie fusese văzută de 296.720 de spectatori, generând încasări de peste 1,5 milioane de dolari. Momentan, "Bohemian Rhapsody" ocupă locul al cincilea în Box Office România, după ce a fost Number One în prima săptămână de la lansare.

În același timp cu succesul filmului, și muzica trupei Queen a urcat în topuri. Piesa care dă titlul filmului a reintrat în topul Billboard 100. Coloana sonoră a filmului s-a bucurat de același succes, ocupând cele mai bune poziții din ultimii 38 de ani. Soundtrack-ul, care include piese nelansate din cadrul concertului Live Aid, s-a poziționat pe locul al treilea în clasament.

RECOMANDARE: Ascultă "Bohemian Rhapsody" în interpretarea a 28 de tromboniști - VIDEO

"Bohemian Rhapsody" este un film-tribut adus lui Freddie Mercury și trupei legendare Queen. Filmul se concentrează pe povestea lui Farrokh Bulsara, un tânăr născut în Tanzania care s-a stabilit la Londra la o vârstă fragedă. Farrokh devine Freddie și își întâlnește partenerii de trupă cu care a scris istorie în muzica rock: Brian May, Roger Taylor și, mai târziu, John Deacon. Pelicula urmărește ascensiunea trupei prin hiturile și concertele impresionante, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului "Live Aid" din 1985.

Filmul poartă semnătura regizorală a lui Bryan Singer, iar în rolul lui Freddie Mercury îl putem vedea pe actorul Rami Malek. Scenariul a fost scris de Anthony McCarten, iar filmul a fost produs de Graham King și fostul manager al trupei, Jim Beach.

Brian May și Roger Taylor au fost consultanți pe partea creativă, echipa unindu-și forțele cu foștii membri ai trupei Queen pentru a construi povestea cât mai aproape de adevăr.

La acest proiect s-a lucrat mai mulți ani și a trecut prin mai multe schimbări. Filmul acoperă ascensiunea Queen din anii '70 și până la concertul Live Aid din 1985, care a intrat în istorie. Au existat multe discuții pe tema poveștii: foștii colegi ai lui Freddie Mercury au hotărât să nu pună accent pe latura petrecăreață a acestuia sau perioada de suferință cauzată de virusul HIV.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Românii au talent 2022: Eva Nicolescu a cântat "Bohemian Rhapsody" într-o manieră proprie și i-a cucerit pe jurați

La 13 ani, Eva Nicolescu a făcut o alegere curajoasă pentru preselecțiile de la Românii au talent 2022. A cântat "Bohemian Rhapsody", o piesă deloc ușoară, iar vocea sa, deși diferită de cea a lui Freddie Mercury, i-a fermecat pe jurați. Emoția interpretării a ajuns la Dragoș Bucur, care a felicitat-o pentru modul în care a reușit să transforme timiditatea în sensibilitate și să o transmită publicului.

Publicat

pe

Eva Nicolescu la Românii au talent 2022
Eva Nicolescu la Românii au talent 2022

Venită la Românii au talent fără susținători, Eva Nicolescu a pășit pe scena emisiunii vizibil emoționată. Discuția cu jurații a fost scurtă, publicul aflând despre tânăra concurentă doar că are vârsta de 13 ani și că iubește foarte mult muzica. "Cânt de când mă știu", a spus Eva înainte de a fi invitată să-și prezinte momentul.

Cum au reacționat jurații de la Românii au talent 2022 după momentul pregătit de Eva Nicolescu

Alegerea piesei "Bohemian Rhapsody", deși riscantă, a funcționat pentru Eva Nicolescu. Nu a încercat să-l imite pe Freddie Mercury, ci a interpretat piesa într-un stil propriu, încărcat de emoție, ce i-a făcut pe jurați să o urmărească cu respirația tăiată. "Dragoș e mut, Bobonete e în picioare", a observat Pavel Bartoș, Smiley declarând și el din culise: "Uluitor!".

Mihai Bobonete: "E incredibil cât de frumos ai cântat"

"Eva, tocmai ce mi-ai împrăștiat creierii pe pupitru aici", a spus Bobonete imediat ce momentul Evei s-a încheiat. "E incredibil cum dintr-o ființă atât de firavă, cum pari la prima apariție, și atât de gingașă, să iasă o voce nu atât de puternică acustic, cât atât de puternică în totalitatea ei. E incredibil cât de frumos ai cântat. Eu cred că au fost foarte mulți oameni care au zis în momentul ăsta: <<Ia taci, dă-i puțin mai tare, dă-i puțin mai tare>>. Acolo te duce povestea asta și vocea ta. Excepțional!", i-a spus Mihai Bobonete.

Dragoș Bucur a dorit să afle de ce privirea ei se îndrepta mereu în culise, însă, spre surprinderea lui, a aflat că Eva a venit singură. Concurenta a mărturisit că nu a fost un gest controlat și că emoțiile o tot trimiteau cu privirea într-acolo.

"Am venit cu foarte mari emoții, sincer, dar am reușit să le controlez", i-a spus Eva lui Dragoș.

Juratul însă, a contrazis-o, eplicându-i că a făcut mai mult decât atât.

Dragoș Bucur: "Tu ai reușit să transformi emoțiile și să ni le transmiți nouă"

"Nu, n-ai reușit să-ți controlezi emoțiile, și ăsta e un lucru bun, pentru că dacă-ți controlezi emoțiile, anulezi cel mai mare atu al unui artist. Tu ai reușit să transformi emoțiile și să ni le transmiți nouă, ori ăsta este un lucru la care artiști cu experiență ajung greu și își dau seama greu de mecanismul ăsta. Bravo!", a spus Dragoș Bucur.

Andi Moisescu: "Ai reușit să cânți o piesă nu dificilă, extrem de dificilă, și ai făcut-o și într-o altă manieră decât o cunoaștem noi de la Freddie Mercury"

"Eva, ești foarte talentată, ai o voce excepțională, un timbru minunat. Ai reușit să cânți o piesă nu dificilă, extrem de dificilă, și ai făcut-o și într-o altă manieră decât o cunoaștem noi de la Freddie Mercury. Răspunsul este, evident, da", a spus hotărât Andi Moisescu.

Eva Nicolescu a primit același răspuns și din partea celorlalți jurați, mergând astfel în etapa următoare cu 4 de DA. 

VIDEO: Eva Nicolescu la Românii au talent 2022

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending