Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot

"Bohemian Rhapsody" devine cel mai vândut film biografic al unui cântăreț - VEZI CIFRE

Lungmetrajul "Bohemian Rhapsody", dedicat cântărețului Freddy Mercury, a atins locurile fruntașe în topurile de specialitate și a devenit cel mai vândut film biografic al unui cântăreț.
Rami Malek în Bohemian Rhapsody

Rami Malek în Bohemian Rhapsody (foto: IMDb)

"Bohemian Rhapsody" ocupă primul loc în topurile americane dedicate filmelor biografice muzicale. Lungmetrajul ce are în prim plan activitatea trupei Queen și viața solistului Freddy Mercury a surclasat ocupantului acestei poziții fruntașe, "Straight Outta Compton" (2015), cu vânzări ce depășesc 3 milioane de bilete.

Filmul a avut o ascensiune impresionantă în primele trei săptămâni de la lansare, ocupând locul 5 în cinematografele americane, adunând un total de 164,3 milioane de dolari.

"Bohemian Rhapsody" rămâne în aceeași poziție fruntașă și în topurile internaționale, însumând un total de peste 500 de milioane de dolari. Pe locul al doilea se clasează "Straight Outta Compton", cu 202 milioane de dolari și al treilea la rând este filmul "Walk the Line" (filmul biografic al lui Johnny Cash) cu 186 milioane de dolari.

Pelicula s-a bucurat de succes și în România, unde până pe 2 decembrie fusese văzută de 296.720 de spectatori, generând încasări de peste 1,5 milioane de dolari. Momentan, "Bohemian Rhapsody" ocupă locul al cincilea în Box Office România, după ce a fost Number One în prima săptămână de la lansare.

În același timp cu succesul filmului, și muzica trupei Queen a urcat în topuri. Piesa care dă titlul filmului a reintrat în topul Billboard 100. Coloana sonoră a filmului s-a bucurat de același succes, ocupând cele mai bune poziții din ultimii 38 de ani. Soundtrack-ul, care include piese nelansate din cadrul concertului Live Aid, s-a poziționat pe locul al treilea în clasament.

RECOMANDARE: Ascultă "Bohemian Rhapsody" în interpretarea a 28 de tromboniști - VIDEO

"Bohemian Rhapsody" este un film-tribut adus lui Freddie Mercury și trupei legendare Queen. Filmul se concentrează pe povestea lui Farrokh Bulsara, un tânăr născut în Tanzania care s-a stabilit la Londra la o vârstă fragedă. Farrokh devine Freddie și își întâlnește partenerii de trupă cu care a scris istorie în muzica rock: Brian May, Roger Taylor și, mai târziu, John Deacon. Pelicula urmărește ascensiunea trupei prin hiturile și concertele impresionante, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului "Live Aid" din 1985.

Filmul poartă semnătura regizorală a lui Bryan Singer, iar în rolul lui Freddie Mercury îl putem vedea pe actorul Rami Malek. Scenariul a fost scris de Anthony McCarten, iar filmul a fost produs de Graham King și fostul manager al trupei, Jim Beach.

Brian May și Roger Taylor au fost consultanți pe partea creativă, echipa unindu-și forțele cu foștii membri ai trupei Queen pentru a construi povestea cât mai aproape de adevăr.

La acest proiect s-a lucrat mai mulți ani și a trecut prin mai multe schimbări. Filmul acoperă ascensiunea Queen din anii '70 și până la concertul Live Aid din 1985, care a intrat în istorie. Au existat multe discuții pe tema poveștii: foștii colegi ai lui Freddie Mercury au hotărât să nu pună accent pe latura petrecăreață a acestuia sau perioada de suferință cauzată de virusul HIV.

Citește mai multe despre Freddie MercuryQueen
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Tommy Lee îl acuză pe Travis Scott că i-a furat ideea roller coaster-ului

Tommy Lee este convins că rapper-ul Travis Scott i-a furat ideea roller coaster-ului din setup-ul scenic al concertelor sale. Rocker-ul...

Închide