Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă la debutul anului școlar 2020: "Practicile și atmosfera din școli nu sunt propice actului de învățare"

Bogdan Ioan este câștigătorul trofeului Vocea României 2018

Bogdan Ioan a câștigat Vocea României 2018, aducând pentru a treia oară victoria în echipa lui Smiley. Află cum a decurs finala emisiunii.
Bogdan Ioan, câștigătorul trofeului Vocea României 2018

Bogdan Ioan, câștigătorul trofeului Vocea României 2018 (foto: ProTV)

Bogdan Ioan a câștigat marele trofeu Vocea României și premiul în valoare de 100.000 de euro.

În cadrul finalei de la Vocea României 2018 am avut parte de momente individuale ale fiecărui concurent din cele patru echipe, de momente muzicale ale concurenților alături de antrenorii lor, dar și duete ale finalistelor împreună cu artiști cunoscuți (Zdob și Zdub, Feli, Nicolae Furdui Iancu, Ovidiu Anton). Astfel, fiecare echipă a încântat publicul cu câte trei interpretări.

Câștigătoarea sezonului 7 Vocea României, Ana Munteanu, a adus pe scenă în marea finală un moment special și a interpretat melodia "Unde te duci".

Doar votului telespectatorilor a contat în alegerea câștigătorului. Peste 2 milioane de oameni au privit emisiunea din 14 decembrie. Rezumatul serii poate fi citit mai jos, alături de înregistrările video, o galerie de poze și informații despre audiență.

Clasamentul final Vocea României 2018

  • Locul 1: Bogdan Ioan (echipa Smiley)
  • Locul 2: Dora Gaitanovici (echipa Irina Rimes)
  • Locul 3: Alma Boiangiu (echipa Tudor)
  • Locul 4: Mădălina Coca (echipa Andra)

"Sunt foarte fericit. Mă bucur că oamenii au crezut în mine, le datorez totul și le promit că mă voi apuca serios de studiu. Vreau să fiu din ce în ce mai bun, îmi doresc să am piesele mele și să ne întâlnim în concerte live, să fim mai aproape. E ceva extraordinar pentru mine, vă mulțumesc din suflet", a declarat Bogdan imediat după ce a aflat că a câștigat marele trofeu.

Bogdan Ioan a fost și favoritul publicului în sondajul derulat de InfoMusic în ultima săptămână. Ordinea voturilor a coincis cu ierarhia finală de la ProTV. Rezultatele noastre au fost: Bogdan - 36,7%, Dora - 19,4%, Alma - 11% și Mădălina - 10,3%.

Smiley alături de Bogdan Ioan, câștigătorul trofeului Vocea României 2018

Smiley alături de Bogdan Ioan, câștigătorul trofeului Vocea României 2018 (Foto: ProTV)

"Le mulțumesc tuturor oamenilor care l-au votat pe Bogdan până la titlul de Vocea României. A fost un spectacol pe cinste, am toată aprecierea pentru toți antrenorii și pentru toate vocile care au ajuns în finală. Am descoperit voci noi, deosebite în acest sezon. Sper ca Bogdan să ajungă cel puțin până unde a ajuns filmulețul lui viral", a declarat Smiley.

Rezumatul finalei Vocea României 2018

Seara a început în forță cu momentul muzical al Dorei Gaitanovici din echipa Irinei. Concurenta a cântat împreună cu Roman și Valeriu, solistul și trompetistul trupei Zdob și Zdub. Cei trei au energizat audiența cu piesa "Miorița".

A urmat momentul solo al Almei Boiangiu. Concurenta, ca și în edițiile trecute, și-a pus sufletul pe tavă și a interpretat cu emoție piesa "Memory" (Barbara Streisand).

"Foarte drăguț acest moment. Am intrat într-un film și încă nu am ieșit din el. Tudor a făcut o treabă foarte bună cu tine", a spus Irina Rimes.

Interpretarea Almei a fost apreciată și de Smiley. Artistul a ținut să precizeze că toți finaliștii merită aplauze pentru efortul, munca și abilitatea de a pregăti momente spectaculoase.

Mădălina Coca a urcat pe scenă alături de antrenoarea sa. Cele două au cântat piesa "Atâta timp cât mă iubești".

Irina Rimes a ținut să menționeze după încheierea momentului că vocea Mădălinei se ridică la nivelul Andrei.

"Se îmbină foarte bine vocile voastre", a spus Smiley, comparându-le pe cele două cu Whitney Houston și Mariah Carey.

Următorul concurent care a urcat pe scenă a fost Bogdan Ioan. Concurentul a interpretat piesa lui Michael Jackson, "Billie Jean". Momentul acesta a fost așteptat încă de la începutul emisiunii, după ce în audiții Bogdan a impresionat cu "Earth Song".

"Mă bucur că ai revenit la Michael Jackson. Asta te prinde cel mai bine", a comentat Andra.

Tudor Chirilă a apreciat momentul, însă a dorit să vadă și celelalte două interpretări ale lui Bogdan. Din punctul de vedere al antrenorului, contează întregul parcurs în emisiune și toate momentele, necesare pentru a se forma o imagine completă asupra concurentului.

Smiley a vorbit despre faptul că audiția lui Bogdan a primit numeroase reacții de peste tot și a pus Vocea României pe harta lumii.

A urmat al doilea moment muzical al unui concurent alături de antrenorul său. Este vorba de Dora Gaitanovici și Irina Rimes. Cele două au cântat "Nu Știi Tu Să Fii Bărbat". Momentul a fost completat de interpretarea la saxofon a Dorei și cea la pian a Irinei.

"Respectele mele de la un clarinetist la un saxofonist. Momentul a spus multe despre conexiunea dintre voi. Mi-a plăcut rearanjarea momentului. Vocea ta a fost bine pusă în valoare", a spus Tudor Chirilă.

Alma a cântat "Highway to Hell", fiind acompaniată de Ovidiu Anton, câștigătorul Selecției Naționale Eurovision 2016.

Momentul solo al Mădălinei a fost creat pe melodia "All By Myself". Timbrul concurentei se aseamănă cu cel al lui Celine Dion, iar interpretarea sa s-a ridicat la toate așteptările.

"La un moment dat am crezut că ați pus un CD", a glumit Smiley. "Felicitări pentru acrobațiile vocale", a adăugat antrenorul.

"Cred că e o prestație cu care te vei mândri mult timp de acum încolo", a spus Irina.

Smiley și "elevul" său au cântat piesa "În lipsa mea". Antrenorii și publicul s-au bucurat de moment.

"Vreau să îi mulțumesc lui Smiley pentru că eu am crescut pe piesa asta", a spus Irina.

"M-am bucurat foarte mult de moment, de piesa asta. Foarte plin de energie și voie bună", a continuat Andra.

Mădălina Coca l-a avut ca invitat special pe Nicolae Furdui Iancu. Au cântat melodia "Săracă inima mea" fiind acompaniați de Orchestra Fraților Advahov.

Ultimul moment al Dorei din cadrul emisiunii Vocea României 2018 a fost unul impresionant. Tânăra a cântat "Somebody To Love" alături de un cor din care au făcut parte și foștii săi colegi de echipă.

"Sunt foarte bucuros că ați ales piesa asta. Foarte bună punerea în scenă", a comentat Smiley.

Tudor a apreciat momentul și a felicitat-o pe Irina că i-a lansat Dorei o provocare prin această piesă, fiind o melodie cântată de o voce masculină. Află mai multe despre acest moment de aici.

Alma și Tudor au cântat o poveste pe scena de la Vocea României. "Nu am chef azi", într-o reinterpretare ușor atipică, a ajuns la inimile publicului. Momentul a emoționat-o până la lacrimi pe Irina Rimes.

Ultimul invitat al serii care a cântat alături de concurenți a fost Feli. Artista a creat un duet cu Bogdan Ioan, interpretând piesa "I Want To Spend My Lifetime Loving You" (Marc Anthony & Tina Arena).

Ce audiență a avut finala Vocea României 2018

Finala sezonului 8 Vocea României a fost lider de audiență pe toate segmentele de public, potrivit postului TV. Pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 7,9 puncte de rating și 22,4% share, față de postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 6,6 puncte de rating și 18,4% share.

Pe întreaga durată de difuzare, la nivel național, peste 1,5 milioane de telespectatori au urmărit spectacolul de la Vocea României, iar în minutul de maximă audiență de la 21:13, peste 2 milioane de români au fost cu ochii pe ompetiția vocilor.

Urmărește galeria foto din finala Vocea României 2018

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Citește mai multe despre Alma BoiangiuAndraBogdan IoanDora GaitanoviciIrina RimesMădălina Celine CocaSmileyTudor Chirila
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Eurovision România: 126 de piese au intrat în preselecție

Marea Finală a Selecției Naționale va avea loc în luna februarie, în București. Au fost înscrise 126 de piese, iar...

Închide