Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden Roxen (2019)Roxen crede că a găsit "piesa perfectă" pentru Eurovision 2021 Gianina, Dorel și Bobiță în ”Las Fierbinți”"Las Fierbinți" revine în februarie la PRO TV cu sezonul 18 Roger Waters - "The Gunner's Dream" (2021)Roger Waters reinterpretează piesa "The Gunner's Dream" - VIDEO Jennifer Lopez în videoclipul ”Lonely”Jennifer Lopez dezminte zvonurile că ar fi apelat la operații estetice: "Așa arată fața mea" "Peaky Blinders" - trailer sezonul 5"Peaky Blinders" ajunge la final cu cel de-al șaselea sezon din serie

Billie Joe Armstrong, solistul Green Day confirmă că trupa lucrează la piese noi

Solistul şi chitaristul Green Day, Billie Joe Armstrong a confirmat că lucrează la noi piese pentru celebra trupă punk rock. Au trecut 2 ani de la ultimul album al băieţilor, iar confirmarea legată de noile piese a venit pe Instagram, ca răspuns la întrebarea unui fan.
Billie Joe Armstrong (Green Day)

Billie Joe Armstrong (Green Day)

Billie Joe Armstrong nu a oferit detalii despre viitorul LP, dar avem măcar confirmarea că există un succesor pentru "Revolution Radio" din 2016. Această veste vine după ce am aflat că Armstrong e gata să reunească trupa Foxboro Hot Tubs. Ce e drept acela e doar un alt nume pentru Green Day, formaţia având fix aceiaşi membri. Ultimul lor album a venit acum un deceniu, sub numele de "Stop Drop and Roll".

Debutul live al acestui proiect secundar a avut loc în Arkansas în 2008. Au urmat şi reprezentaţii la Londra ulterior. Green Day a fost cap de afiş în ultima vreme în cel mai improbabil mod posibil. Formaţia ar fi avut legătură cu misiunea de amartizare NASA InSight. Unul dintre cipurile de la interiorul roverului de pe Marte are inscripţia "Green Day Since 1986". La final de noiembrie fotografia cu componenta era postată pe Twitter, cu tot cu inscripţia respectivă.

Cu câteva luni în urmă Billie Joe Armstrong lansa un album de debut cu o altă trupă secundară, The Longshot. Materialul se numeşte "Love is For Losers" şi proiectul îl include pe Jeff Matika, chitaristul Green Day din turnee. Ei bine în această formaţie el se ocupă de bas şi voce. La chitară este Kevin Preston şi la tobe David S. Field.

Anul trecut îi auzeam pe cei de la Green Day cântând piesa "Ordinary World" în duet cu Miranda Lambert, după ce au lansat câteva single-uri bine primite precum "Too Dumb to Die" sau "Back în the USA". Tot în 2017 Green Day a prezentat documentarul despre punk "Turn It Around", narat de Iggy Pop. Formaţia este activă din 1986, abordând genuri ca punk rock, pop punk şi alternative rock.

Apogeul carierei acestui trio venea în 2004, odată cu lansarea lui "American Idiot", ce avea să devină şi piesă pe Broadway. A fost un album concept, o "punk rock opera", cu o poveste urbană bine ţesută. Melodii ca "Wake Me Up When September Ends" şi "Jesus of Suburbia" au rămas pe vecie în cultura pop. Au fost vândute 16 milioane de copii ale albumului la nivel global, iar discul a luat premiul Grammy în 2015, pentru "Cel mai bun album rock".

Citește mai multe despre Billie Joe ArmstrongGreen Day
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Slayer susține ultimul concert în România în iulie 2019, în cadrul Metalhead Meeting

Slayer va susține ultimul show în România pe 10 iulie 2019, în cadrul Metalhead Meeting. Evenimentul face parte din turneul...

Închide