Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Ascultă primele melodii din Selecţia Naţională Eurovision România 2019 - AUDIO

Eurovision România 2019 şi-a ales deja cele 24 de piese care intră în Selecţia Naţională, iar unele dintre ele pot fi deja ascultate. La preselecţie au fost înscrise 126 de melodii, iar printre cei aleşi să meargă mai departe se numără Trooper, Dan Bittman sau Olivier Kaye, premiant la Cerbul de Aur din 2018. În cadrul articolului puteţi asculta piesele înscrise de Nicola, Trooper şi Mihai Trăistariu.

Publicat

pe

Eurovision Romania 2019
Eurovision Romania 2019 │ FOTO: TVR

Semifinalele Selecţiei Naţionale vor avea loc la Arad și Iași, iar finala Eurovision 2019 România se va desfășura în luna februarie la Bucureşti.

UPDATE: Dan Bittman s-a retras din Selecția Națională pentru Eurovision 2019, în perioada semifinalelor nefiind în țară, fapt ce-i face imposibilă prezența în concurs.

Noutățile Selecției Naționale pentru Eurovision 2019

O noutate a ediției din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului țării noastre. Pentru fiecare semifinală juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării și a televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală.

Nicola la Eurovision 2019 România: "Weight of the World"

Nicola participă cu piesa "Weight of the World", artista fiind familiară cu acest concurs. Ea speră să repete succesul din 2003, când a reprezentat România la Eurovision-ul de la Riga. Atunci piesa "Don't Break My Heart" a fost apreciată, terminând concursul pe locul al 10-lea.

Melodia "Weight of the World" este scrisă de către Michael James Down, Jonas Gladnikoff şi Will Taylor. Are un sound pop old school, fredonabil şi amintind de nopţile nesfârşite ale anilor '80 şi '90.

Trooper la Eurovision 2019 România: "Destin"

Trooper participă la Selecţia Finală pentru Eurovision 2019 cu piesa "Destin", care face parte din colecţia "Poemele Moldovei". O figură marcantă pe plan local, solistul Alin Dincă va aduce spiritul metal pe scenă, combinat cu elemente folk şi versuri ale poeziilor medievale din Ţara Moldovei.

Johnny Bădulescu la Eurovision 2019 România: "Give Up Now"

Participând pentru a doua oară consecutiv la preselecţii, Johnny Bădulescu ne propune o piesă numită "Give Up Now". Melodia a fost compusă de Rob Price şi este o creaţie romantică şi sensibilă, cu mare accent pe vocea curată a artistului. Anul trecut, Johnny a terminat selecţia pe locul al 4-lea.

Aldo Blaga la Eurovision 2019 România: "Your Journey"

Aldo Blaga a scris propria sa piesă pentru Eurovision, împreună cu Olivier Basil şi Nicoleta Roman. Creaţia sa "Your Journey" aminteşte de o coloană sonoră de film clasic, cu un eroism imprimat de vocea în crescendo a artistului.

Laura Bretan la Eurovision 2019 România: "Dear Father"

Laura Bretan este un nume special pe lista celor din Selecţia Naţională, tânăra făcând senzaţie la show-ul "America's Got Talent" şi fiind răsplătită cu un Golden Buzzer. Are o carieră de succes în State şi doreşte să se consacreze în România. Laura participă la selecţie cu piesa "Dear Father", scrisă de Mihai Alexandru pentru muziciana de 16 ani.

Mihai Trăistariu la Eurovision 2019 România: "Baya"

Mihai Trăistariu vrea să repete succesul din 2006, când s-a clasat pe locul 4 la Eurovision cu piesa "Tornero". De această dată participă sub numele M I H A I cu piesa cu influenţe latino-orientale "Baya". Este pentru a patra oară când participă la selecţiile României pentru Eurovision. Şi de această dată colaborează cu Michael James Down şi Will Taylor.

VAIDA la Eurovision 2019 România: "Underground"

În 2014, Mirela Vaida Boureanu a fost preferata publicului cu piesa "One More Time" în cadrul Selecției Naționale, dar a pierdut în fața Paulei Seling și a lui Ovi, care au reprezentat România cu acel prilej. Vocalistă a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” și prezentatoare TV, VAIDA revine în atenția fanilor Eurovision cu "Underground", prezentată pe canalul ei de Youtube.

Xonia la Eurovision 2019 România: "Discrete"

Cântăreața născută în Australia intră în cursa pentru reprezentarea României la Eurovision cu piesa "Discrete", care poate fi ascultată mai jos într-un videoclip abundent în plasări de produs. Cântecul a fost scris de Leticia Ascencio, John Scott Mulchaey, Edliberto Mendez și Bexx.

Xonia a devenit cunoscută în România odată cu hitul "My Beautiful One", cea mai difuzată piesă a anului 2010. Anul 2014 i-a prilejuit colaborarea cu starul columbian J. Balvin, pentru single-ul "I Want Cha".

Dya & Lucian Colareza la Eurovision 2019 România: "Without You (Sin Ti)"

Dya și Lucian Colareza ne propun în preselecția românească o melodie de dragoste cântată în duet, în limbile engleză și spaniolă: "Without You (Sin Ti)". Piesa este semnată de Sergi Gascon.

Dya (Ioana Diana Prepeliță) cântă pe scenă de la vârsta de 5 ani, iar în 2006 a reprezentat România la Eurovision Junior, ocupând locul al 6-lea alături de proiectul New Star Music. A debutat discografic în 2009. Partenerul Dianei în duet, Lucian Colareza (30 de ani) a cântat cu B.U.G. Mafia pe piesa "Când trandafirii mor" din 2011. În 2013, a participat la Vocea României - sezonul al treilea.

RECOMANDARE: Ascultă toate melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019 și află detalii despre participanți

Playlist cu semifinaliştii Eurovision România 2019

Sub sloganul "Dare to Dream", ediţia 2019 a Eurovision Song Contest va avea loc la Tel Aviv, în Israel. Semifinalele se vor desfăşura pe 14 şi 16 mai, iar finala pe 18 mai 2019. În competiție sunt înscrise 42 de ţări. Ediţia din 2018 a fost câştigată de Netta cu piesa "Toy".

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Trooper cântă în Quantic pe 3 și 4 iunie - Program și reguli de acces

Trooper lansează albumul "X" în clubul Quantic din București. Invitați în cadrul concertelor de pe 3 si 4 iunie sunt trupele Jack of all Trades, Lovebite și Rebrain. Consultă programul, valabil pentru ambele zile de lansare.

Publicat

pe

Concert Trooper în deschidere pentru Sonata Arctica la Arenele Romane pe 15 iulie 2015
Concert Trooper în deschidere pentru Sonata Arctica la Arenele Romane pe 15 iulie 2015 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Concertele vor avea loc în clubul Quantic, în interior. Decizia a fost luată împreună cu organizatorii pentru a evita posibilele inconveniente cauzate de condițiile meteorologice. Cele două concerte vor avea setlist-uri foarte diferite.

Programul concertelor Trooper din Quantic, de pe 3 și 4 iunie:

  • Open Doors: 18:00
  • Meet and Greet: 18:30
  • Rebrain: 19:00
  • Lovebit: 19:45
  • Jack of all Trades: 20:30
  • Trooper: 21:15

Reguli de acces la concertele Trooper din Quantic, de pe 3 și 4 iunie:

Este interzis accesul cu: artificii, arme, obiecte periculoase sau obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser).

Accesul în spatiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată.

Posesorii de bilete la categoria VIP vor primi brățări care le vor permite accesul în zona în care va avea loc sesiunea de Meet and Greet. Brățările trebuie păstrate la mână, exact așa cum au fost puse, pe toată durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului.

Bilete concert Trooper - lansare album

  • VIP - 106 lei - sold out
  • Acces General - 53 lei

Albumul "X" include 9 piese, o parte dintre ele fiind înregistrate în perioada de izolare. Ca și până acum, Balaurul s-a ocupat de producția acestui disc. Partea de mix și master i-a revenit lui Peter Rutcho (Parkway Drive, Deez Nuts, Revocation)."Rădăcini de dor", "Lumea s-a stins", "Rupi tăcerea!" și "Dragoste falsă" figurează pe noul material al formației.

În cei 27 de ani de activitate, Trooper a lansat zece albume de studio, a cântat pentru mai mult de 850.000 de oameni în peste 880 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP etc. Piese ca "Destin", "Strigăt", "Amintiri", "Tari ca munții", "Trec anii" sau "În ziua a opta" au devenit adevărate imnuri pentru generații întregi de ascultători.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Cine a câştigat Românii au Talent 2022? În finală am avut şi un recital Laura Bretan

Românii au Talent 2022 a ajuns la final pe 27 mai 2022, când PRO TV A difuzat gala finalei LIVE. 11 concurenţi s-au luptat vineri seară pentru marele trofeu şi premiul în valoare de 120.000 de euro. Am avut numere de cântat la pian, teatru, mixaj, balet, acrobaţii. Marele câştigător a făcut senzaţie pe o piesă Depeche Mode şi îl aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Darius Mabda Castigator Romanii au Talent
Darius Mabda Castigator Romanii au Talent │ FOTO: PRO TV

Pentru a elimina suspansul, aflaţi că Darius Mabda a câştigat vineri seara trofeul "Românii au Talent 2022", sezonul 12. Tânărul a cucerit publicul prin numărul său de balet, prin flexibilitatea şi mişcările sale extrem de precise pe piesa "In Your Room" de la Depeche Mode. Mihai Bobonete a văzut momentul şi ca un tribut pentru Andrew Fletcher, membrul Depeche Mode care a murit pe 26 mai 2022.

Pe locul 2 în urma voturilor primite de la public s-a clasat Emanuel Ion, care şi-a demonstrat talentul la pian şi a plecat acasă cu 20.000 de euro. Pe locul 3 a fost Martina Meola, care a câştigat 10.000 de euro şi a cântat la pian legată la ochi într-un mod fabulos, cu zero note greşite şi o dexteritate demnă de Mozart. În aceeaşi seară a finalei a fost desemnat şi câştigătorul premiului de originalitate de 10.000 de euro. După o săptămână de vot, telespectorii au ales să îl susţină pe Darius Mabda.

Finala de la PRO TV a fost lider de audienţă în intervalul oraş 20:28 şi 00:31 în rândul publicului national cu vârsta cuprinsă între 21 şi 564 de ani.

Seara s-a încheiat cu declarația câștigătorului sezonului 12, Darius Mabda:

Nu credeam niciodată că voi câștiga și sunt foarte fericit. Acum că s-a încheiat am mai multe emoții deoarece nu-mi vine să cred. Nu m-am gândit nicio secundă că aș putea fi marele câștigător, toți au fost foarte talentați. Simt... fericire și emoție.

Darius are doar 13 ani şi a fost comparat de Mihai Bobonete cu unul dintre cei mai mari balerini ai tuturor timpurilor, Mihail Barîşnikov. A primit un Golden Buzz de la jurat, iar în finală a ridicat juriul şi publicul în picioare.

Finala sezonului 12 Românii au Talent a inclus şi un recital semnat Laura Bretan, care a câştigat acest talent show în 2016. În acelaşi an tânăra a ajuns în finală America's Got Talent, reuşind să îl emoţioneze inclusiv pe Simon Cowell. Laura este cunoscută pentru talentul său vocal, putând interpreta de la arii de operă la balade clasice.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Laura Bretan este invitata specială a finalei Românii au talent 2022

Vineri, 27 mai, va fi anunțat marele câștigător al trofeului Românii au talent 2022. În seara marii finale, Laura Bretan va fi invitata specială a emisiunii.

Publicat

pe

Concert Laura Bretan la Sala Palatului pe 10 aprilie 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Vineri, 27 mai, în marea finală Românii au talent 2022, va urca Laura Bretan, cea care a câștigat inimile telespectatorilor și a câștigat competiția în anul 2016. În același an, tânăra a ajuns în finala America’s got Talent, reușind să-l facă pe Simon Cowell să îi spună, în audiții, că "acesta este motivul pentru care am făcut acest format. Pentru a găsi oameni ca TINE".

Născută în Chicago, în aprilie 2002, Laura a început să cânte de la vârsta de patru ani în Biserică, iar de la cinci ani a descoperit pianul. Câștigătoare a multiple concursuri muzicale, ea este acum una dintre cele mai cunoscute și iubite soprane din lume. De-a lungul carierei, a avut ocazia de a cânta pe scene mari din America, Elveția, Germania, Italia, Belgia, Spania, Marea Britanie sau Israel și de a performa alături de artiști internaționali, precum: Toto Cutugno, Placido Domingo Jr, Il Volo sau Jose Carreras.

Laura Bretan: "Abia aștept să mă întorc în locul în care a început toată experiența mea frumoasă cu muzica"

În marea finală Românii au talent 2022, Laura Bretan va fi acompaniată pe scenă de Mariano Castro, din Argentina, la pian și de Diana Kutsii, din Ucraina, la violocel. Înainte de revenirea pe scena Românii au talent, Laura declară:

"Pentru mine a fost o mare surpriză, nu m-am așteptat, dar mă bucur că am această oportunitate. Abia aștept să mă întorc în locul în care a început toată experiența mea frumoasă cu muzica".

Laura Bretan este o soprană de renume internațional, finalistă a emisiunii concurs "America's Got Talent" în 2016 și câștigătoarea "Românii au Talent", în același an. De la arii de operă cunoscute la balade clasice, interpretările Laurei captivează publicul, impresionând prin emoția transmisă.

De-a lungul timpului, Laura a colaborat live cu artişti precum David Foster, Il Volo, Ethan Bortnick, Matteo Bocelli, Victor Micaleff, Trisha Yearwood, Toto Cutugno, Ricchi e Poveri și Michael Bolton. Laura este implicată şi în foarte multe acţiuni sociale, având la activ o bogată activitate de binefacere şi filantropie (Gala "Gateway" for Cancer Research, gala "The Happy Hearts Foundation", gala "The Parachute" din Toronto, Canada, evenimentul The Shrine Hospital, organizat de Arts4kids, gala aniversară "Project Harmony" la Opera Omaha etc.)

Cine sunt finaliștii Românii au talent 2022

11 concurenți se vor lupta vineri seară pentru marele trofeu și premiul în valoare de de 120.000 de euro:

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending