Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Poze concert Deep Purple la Cluj-Napoca - 2019 Laura Bretan intervievată de InfoMusic pe 3 decembrie 2019Cu gândul la 2020, Laura Bretan vorbește despre majorat, viitorul album și un turneu extins INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen
INFO CONCERT:
Celine Dion

Ascultă primele melodii din Selecţia Naţională Eurovision România 2019 - AUDIO

Eurovision România 2019 şi-a ales deja cele 24 de piese care intră în Selecţia Naţională, iar unele dintre ele pot fi deja ascultate. La preselecţie au fost înscrise 126 de melodii, iar printre cei aleşi să meargă mai departe se numără Trooper, Dan Bittman sau Olivier Kaye, premiant la Cerbul de Aur din 2018. În cadrul articolului puteţi asculta piesele înscrise de Nicola, Trooper şi Mihai Trăistariu.
Eurovision Romania 2019

Eurovision Romania 2019 (foto: TVR)

Semifinalele Selecţiei Naţionale vor avea loc la Arad și Iași, iar finala Eurovision 2019 România se va desfășura în luna februarie la Bucureşti.

UPDATE: Dan Bittman s-a retras din Selecția Națională pentru Eurovision 2019, în perioada semifinalelor nefiind în țară, fapt ce-i face imposibilă prezența în concurs.

Noutățile Selecției Naționale pentru Eurovision 2019

O noutate a ediției din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului țării noastre. Pentru fiecare semifinală juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării și a televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală.

Nicola la Eurovision 2019 România: "Weight of the World"

Nicola participă cu piesa "Weight of the World", artista fiind familiară cu acest concurs. Ea speră să repete succesul din 2003, când a reprezentat România la Eurovision-ul de la Riga. Atunci piesa "Don't Break My Heart" a fost apreciată, terminând concursul pe locul al 10-lea.

Melodia "Weight of the World" este scrisă de către Michael James Down, Jonas Gladnikoff şi Will Taylor. Are un sound pop old school, fredonabil şi amintind de nopţile nesfârşite ale anilor '80 şi '90.

Trooper la Eurovision 2019 România: "Destin"

Trooper participă la Selecţia Finală pentru Eurovision 2019 cu piesa "Destin", care face parte din colecţia "Poemele Moldovei". O figură marcantă pe plan local, solistul Alin Dincă va aduce spiritul metal pe scenă, combinat cu elemente folk şi versuri ale poeziilor medievale din Ţara Moldovei.

Johnny Bădulescu la Eurovision 2019 România: "Give Up Now"

Participând pentru a doua oară consecutiv la preselecţii, Johnny Bădulescu ne propune o piesă numită "Give Up Now". Melodia a fost compusă de Rob Price şi este o creaţie romantică şi sensibilă, cu mare accent pe vocea curată a artistului. Anul trecut, Johnny a terminat selecţia pe locul al 4-lea.

Aldo Blaga la Eurovision 2019 România: "Your Journey"

Aldo Blaga a scris propria sa piesă pentru Eurovision, împreună cu Olivier Basil şi Nicoleta Roman. Creaţia sa "Your Journey" aminteşte de o coloană sonoră de film clasic, cu un eroism imprimat de vocea în crescendo a artistului.

Laura Bretan la Eurovision 2019 România: "Dear Father"

Laura Bretan este un nume special pe lista celor din Selecţia Naţională, tânăra făcând senzaţie la show-ul "America's Got Talent" şi fiind răsplătită cu un Golden Buzzer. Are o carieră de succes în State şi doreşte să se consacreze în România. Laura participă la selecţie cu piesa "Dear Father", scrisă de Mihai Alexandru pentru muziciana de 16 ani.

Mihai Trăistariu la Eurovision 2019 România: "Baya"

Mihai Trăistariu vrea să repete succesul din 2006, când s-a clasat pe locul 4 la Eurovision cu piesa "Tornero". De această dată participă sub numele M I H A I cu piesa cu influenţe latino-orientale "Baya". Este pentru a patra oară când participă la selecţiile României pentru Eurovision. Şi de această dată colaborează cu Michael James Down şi Will Taylor.

VAIDA la Eurovision 2019 România: "Underground"

În 2014, Mirela Vaida Boureanu a fost preferata publicului cu piesa "One More Time" în cadrul Selecției Naționale, dar a pierdut în fața Paulei Seling și a lui Ovi, care au reprezentat România cu acel prilej. Vocalistă a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” și prezentatoare TV, VAIDA revine în atenția fanilor Eurovision cu "Underground", prezentată pe canalul ei de Youtube.

Xonia la Eurovision 2019 România: "Discrete"

Cântăreața născută în Australia intră în cursa pentru reprezentarea României la Eurovision cu piesa "Discrete", care poate fi ascultată mai jos într-un videoclip abundent în plasări de produs. Cântecul a fost scris de Leticia Ascencio, John Scott Mulchaey, Edliberto Mendez și Bexx.

Xonia a devenit cunoscută în România odată cu hitul "My Beautiful One", cea mai difuzată piesă a anului 2010. Anul 2014 i-a prilejuit colaborarea cu starul columbian J. Balvin, pentru single-ul "I Want Cha".

Dya & Lucian Colareza la Eurovision 2019 România: "Without You (Sin Ti)"

Dya și Lucian Colareza ne propun în preselecția românească o melodie de dragoste cântată în duet, în limbile engleză și spaniolă: "Without You (Sin Ti)". Piesa este semnată de Sergi Gascon.

Dya (Ioana Diana Prepeliță) cântă pe scenă de la vârsta de 5 ani, iar în 2006 a reprezentat România la Eurovision Junior, ocupând locul al 6-lea alături de proiectul New Star Music. A debutat discografic în 2009. Partenerul Dianei în duet, Lucian Colareza (30 de ani) a cântat cu B.U.G. Mafia pe piesa "Când trandafirii mor" din 2011. În 2013, a participat la Vocea României - sezonul al treilea.

RECOMANDARE: Ascultă toate melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019 și află detalii despre participanți

Playlist cu semifinaliştii Eurovision România 2019

Sub sloganul "Dare to Dream", ediţia 2019 a Eurovision Song Contest va avea loc la Tel Aviv, în Israel. Semifinalele se vor desfăşura pe 14 şi 16 mai, iar finala pe 18 mai 2019. În competiție sunt înscrise 42 de ţări. Ediţia din 2018 a fost câştigată de Netta cu piesa "Toy".

Citește mai multe despre Dan BittmanLaura BretanMihai TrăistariuNicolaTrooper
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Revelion Centenar: Programul concertelor din Piața Constituției la trecerea în 2019

Primăria Capitalei a comunicat programul serii de Revelion 2019 din Piața Constituției. Alături de cei mai în vogă artiști pop...

Închide