Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua piesă a lui Jack Savoretti, "Candlelight" - AUDIO

Jack Savoretti revine cu o piesă romantică, intitulată "Candlelight". Melodia este extrasă de pe noul album al artistului, "Singing to Strangers".

Publicat

pe

Jack Savoretti
Jack Savoretti

Compus împreună cu Joel Potts, ce a colaborat și cu George Ezra, noul single "Candlelight" a fost înregistrat în Roma, în studioul reputatului compozitor italian Ennio Morricone. Acolo s-a născut, de altfel, și noul său album, "Singing to Strangers", Jack Savoretti povestind ce l-a inspirat într-un interviu acordat lui Ken Bruce de la BBC.

"Am avut o idee nebunească cu acest album. Nu am vrut să-l fac așa cum le-am făcut pe celelalte, am vrut să fac ceva diferit. Și m-a obsedat o idee ciudată de a-l face în Roma. E un studio foarte frumos acolo, care i-a aparținut lui Ennio Morricone.

Tatăl meu a fost actor în Italia, în anii '60 - '70, a fost în filmul original ”Zorro”, și am crescut uitându-mă la aceste filme vechi, cu soundtrack-uri incredibile. Mă refer la Ennio Morricone, Nino Rota. Și am fost inspirat mereu de genul acesta de muzică. Așa că în loc să încerc să o imit într-un studio din Londra, mi-am luat toată echipa și trupa, ne-am urcat într-un avion și am plecat în Roma pentru 10 zile și asta e ce s-a întâmplat", a detaliat Jack Savoretti.

Albumul "Singing to Strangers" va fi lansat pe 15 martie 2019. Materialul include și duetul său cu Kylie Minogue, ”Music's Too Sad Without You”.

Tracklist "Singing to Strangers" - Jack Savoretti:

  1. Candlelight
  2. Love Is on the Line
  3. Dying for Your Love
  4. Better Off Without Me
  5. What More Can I Do?
  6. Singing to Strangers (Interlude)
  7. Youth and Love
  8. Touchy Situation
  9. Greatest Mistake
  10. Things I Thought I'd Never Do
  11. Going Home
  12. Symmetry
  13. Beginning of Us
  14. Music's Too Sad Without You (Live from Venice)
  15. Vedrai Vedrai / Oblivion (Live from Venice)

AUDIO: Jack Savoretti - "Candlelight"

Jack Savoretti a avut de mic o latură artistică. În adolescență singurul lucru care îi trezea interesul era poezia. Asta, însă, până când mama lui i-a cumpărat prima chitară.

”Scriam tot timpul. Era cel mai plăcut lucru pe care îl puteam face: să stau sub un copac cu un carnet de notițe și să mă fac pierdut undeva, în gândurile mele. (...) După ce am început să cânt la chitară am fost surprins să observ cât de mulți oameni devin interesați de ceea ce ai de spus, comparativ cu situația în care ai recita, pur și simplu, o poezie. Apoi nu m-am mai putut opri. Scriam constant, în fiecare zi, a devenit pentru mine o formă de conversație, un mod de a interacționa cu lumea.”

Primul album Jack Savoretti a apărut pe piață în 2007. ”Between the Minds” a debutat pe locul 5 în UK Indie Charts, în 2009 apărând albumul ”Harder Than Easy”, înregistrat în legendarul studio al lui Jackson Browne împreună cu membri ai trupei lui Tom Waits. Au urmat discurile ”Before the Storm” (2012), ”Written in Scars” (2014) și ”Sleep No More” (2016).

Trending