Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Whitesnake revine la București în iulie 2019

Whitesnake va reveni anul viitor în România pentru a susține un nou concert la București. Evenimentul va avea loc pe 1 iulie 2019 la Arenele Romane și face parte din turneul mondial de promovare a albumului "Flesh & Blood".

Publicat

pe

Whitesnake in concert Rock The City, Bucuresti (3.07.2011 / Foto: infomusic.ro)
Whitesnake in concert Rock The City, Bucuresti (3.07.2011 / Foto: infomusic.ro) │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Whitesnake este o legendă a rock-ului clasic și una dintre formațiile etalon ale așa numitului ”New Wave of British Heavy Metal”. Trupa și-a început activitatea în 1978, continuând până în prezent, cu mici pauze în anii '90. Bazele formației au fost puse de David Coverdale, după ce artistul și-a terminat colaborarea cu Deep Purple.

Trupa a lansat 12 albume, urmând ca anul viitor, în mai 2019, să iasă pe piață cu un nou material, ”Flesh & Blood”. Conform declarațiilor lui David Coverdale”acesta va fi cel mai bun album de până acum”.

”Știu că sună a clișeu (cu referire la cât de bun e albumul), dar știu despre ce vorbesc. Ar fi și cazul, considerând că fac asta de aproape 50 de ani”, a declarat Coverdale la SiriusXM.

Potrivit solistului, noul album are ”toate elementele necesare pentru a fi numit un disc Whitesnake, dar este îmbrăcat într-o culoare proaspătă, vibrantă”. Discul va marca prima colaborare pe compoziție dintre Coverdale și chitariștii Reb Beach și Joel Hoekstra.

Componența Whitesnake

Proiectul lui David Coverdale nu a avut o componență stabilă, reunind numeroși instrumentiști de top, precum: Steve Vai, Jon Lord și Ian Paice, ultimii doi din Deep Purple. Lista poate continua cu John Sykes (din Thin Lizzy), Cozy Powell (care a colaborat cu Rainbow si Black Sabbath), Anysley Dunbar (tobosar ce a colaborat cu Frank Zappa, David Bowie).

În prezent, tobele Whitesnake sunt ținute de Tommy Aldridge(colaborator cu Ozzy, Gary Moore, Thin Lizzy sau Yngwie Malmsteen). Chitariștii trupei sunt Reb Beach și Joel Hoekstra. Reb a lucrat cu Dokken, The Mob sau Alice Cooper, iar Joel cu Trans-Siberian Orchestra. Din formatie mai fac parte Michele Luppi la clape și Michael Devin la bass. Grupul este alimentat de forța și energia lui David Coverdale, care la 67 de ani și după 45 de ani de activitate în scena rock reusește să transpună publicul în atmosfera anilor 80.

Din cele 12 albume de studio lansate, jumătate dintre ele au primit Discuri de Platină sau de Aur. Per total, palmaresul trupei numără: 4 Discuri de Aur, 17 Discuri de Platină și un Disc de Argint. Absolut toate albumele Whitesnake au intrat în Top 50 în Marea Britanie, iar 6 au accesat și Top 10.

Whitesnake a mai concertat la București în iulie 2011, la Rock The City, dar și în 1997, la Sala Palatului.

Bilete concert Whitesnake - București 2019

  • VIP (cu loc) - 319 lei în earlybird, 349 lei în presale și 370 la intrare + taxe 10 lei
  • Teren (fără loc, în fața scenei) - 229 lei în earlybird, 259 în presale și 270 la intrare + taxe 10 lei
  • Acces General (cu loc) - 139 lei în earlybird, 159 lei în presale și 170 lei la intrare + taxe 10 lei

Perioada earlybird este limitată la primele 1000 de bilete. Abonează-te la newsletterul InfoMusic pentru a fi la curent cu știrile din muzică, dar și pentru a primi codul de acces la vânzările EARLYBIRD/PRESALE (30.11 - 02.12). Biletele vor ieși apoi la vânzarea generală pe 3 decembrie.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 1 iulie 2019

Whitesnake

Loc
Arenele Romane

Trending