Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Trupa Spice Girls s-a reunit şi anunţă un turneu pentru 2019

După câteva teasere în presa britanică, trupa Spice Girls a anunţat marea sa reuniune şi un turneu programat pentru anul 2019. E vorba despre o reuniune parţială, pentru că din cele 5 membre ale grupului, doar 4 au confirmat reuniunea.
Spice Girls reuniune 2019

Spice Girls reuniune 2019 (foto: Spice Girls)

Melanie Brown, Emma Bunton, Geri Horner şi Melanie Chisholm vor avea o serie de concerte în Marea Britanie anul viitor. Lipseşte Victoria Beckham din acest lineup, dar trupa se declară deschisă să o primească pe "Posh Spice" dacă se decide să li se alăture. Pentru început vor avea loc 6 concerte în Marea Britanie, cu Jess Glynne în deschidere.

Prima oprire este la stadionul Manchester Etihad, acolo unde va avea loc o reprezentaţie de gală. Tabloidele din UK scriu că Victoria a ales să nu participe la reuniune pentru a se concentra pe casa sa de modă, care i-a adus mai mult succes decât cariera muzicală. Cei care iubesc muzica Spice Girls vor putea începe să cumpere biletele pentru concertele de anul viitor de sâmbătă, 10 noiembrie.

Este a doua oară când trupa pleacă în turneu fără toţi artiştii din componenţa originală. În 1998 Horner renunţa la Spice Girls fix înainte de primul turneu nord american al grupului, realizat fără artistă. Tânăra revenea totuşi în 2007 pentru prima reuniune şi lansarea unei colecţii de hituri. Acea colecţie includea şi o piesă nouă, "Headlines (Friendship Never Ends)".

O altă mini reuniune a avut loc în cadrul ceremoniei de încheiere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. Zvonurile despre revenirea fetelor au început să se propage în media britanică din februarie 2018. Încă de atunci erau semne că artistele sunt gata să colaboreze din nou într-o formă sau alta. În luna mai Melanie Brown declara public că toate cele 5 membre au semnat cu fostul manager Simon Fuller.

Colaborarea cu acesta începea în 1995, după concedierea echipei tată-fiu Chris şi Bob Herbertt. Spice Girls a avut o carieră scurtă ca act muzical, pornind la drum în 1994, dar dizolvându-se în anul 2000. De atunci fiecare artistă a început proiecte muzicale proprii. Spice Girls a vândut 85 de milioane de albume în toată lumea, fiind cel mai de succes grup feminin din istorie.

Promovând o imagine de "Girl Power" care se potriveşte culturii actuale, aceasta trupă este citată des ca influenţă de către artistele în vârstă de 20-30 de ani în ziua de azi. De la Charli XCX la MO şi Adele, toate s-au inspirat de la cvintetul care a făcut senzaţie în anii '90.

Citește mai multe despre Spice Girls
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cuibul lansează EP-ul "Live în Studio" (TRACKLIST)

Cuibul revine cu un EP, "Live în Studio", ce amintește de stilul muzical pe care aceștia îl abordau în anii...

Închide