Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Trupa Spice Girls s-a reunit şi anunţă un turneu pentru 2019

După câteva teasere în presa britanică, trupa Spice Girls a anunţat marea sa reuniune şi un turneu programat pentru anul 2019. E vorba despre o reuniune parţială, pentru că din cele 5 membre ale grupului, doar 4 au confirmat reuniunea.

Publicat

pe

Spice Girls reuniune 2019
Spice Girls reuniune 2019 │ FOTO: Spice Girls www.theguardian.com

Melanie Brown, Emma Bunton, Geri Horner şi Melanie Chisholm vor avea o serie de concerte în Marea Britanie anul viitor. Lipseşte Victoria Beckham din acest lineup, dar trupa se declară deschisă să o primească pe "Posh Spice" dacă se decide să li se alăture. Pentru început vor avea loc 6 concerte în Marea Britanie, cu Jess Glynne în deschidere.

Prima oprire este la stadionul Manchester Etihad, acolo unde va avea loc o reprezentaţie de gală. Tabloidele din UK scriu că Victoria a ales să nu participe la reuniune pentru a se concentra pe casa sa de modă, care i-a adus mai mult succes decât cariera muzicală. Cei care iubesc muzica Spice Girls vor putea începe să cumpere biletele pentru concertele de anul viitor de sâmbătă, 10 noiembrie.

Este a doua oară când trupa pleacă în turneu fără toţi artiştii din componenţa originală. În 1998 Horner renunţa la Spice Girls fix înainte de primul turneu nord american al grupului, realizat fără artistă. Tânăra revenea totuşi în 2007 pentru prima reuniune şi lansarea unei colecţii de hituri. Acea colecţie includea şi o piesă nouă, "Headlines (Friendship Never Ends)".

O altă mini reuniune a avut loc în cadrul ceremoniei de încheiere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. Zvonurile despre revenirea fetelor au început să se propage în media britanică din februarie 2018. Încă de atunci erau semne că artistele sunt gata să colaboreze din nou într-o formă sau alta. În luna mai Melanie Brown declara public că toate cele 5 membre au semnat cu fostul manager Simon Fuller.

https://twitter.com/spicegirls/status/1059460331976572928

Colaborarea cu acesta începea în 1995, după concedierea echipei tată-fiu Chris şi Bob Herbertt. Spice Girls a avut o carieră scurtă ca act muzical, pornind la drum în 1994, dar dizolvându-se în anul 2000. De atunci fiecare artistă a început proiecte muzicale proprii. Spice Girls a vândut 85 de milioane de albume în toată lumea, fiind cel mai de succes grup feminin din istorie.

Promovând o imagine de "Girl Power" care se potriveşte culturii actuale, aceasta trupă este citată des ca influenţă de către artistele în vârstă de 20-30 de ani în ziua de azi. De la Charli XCX la MO şi Adele, toate s-au inspirat de la cvintetul care a făcut senzaţie în anii '90.

Trending