Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Taylor Swift semnează cu o nouă casă de discuri

Taylor Swift, unul dintre artiştii cei mai de succes ai momentului a făcut valuri în industria muzicală, semnând cu o nouă casă de discuri. Vestea a venit în ultimele 24 de ore, iar Taylor a semnat cu Universal Music Group (UMG).

Publicat

pe

Taylor Swift
Taylor Swift

Înţelegerea dintre Taylor Swift şi Universal se aplică pentru o serie de albume şi intră în vigoare imediat. UMG va fi partener global exclusiv pentru artistă şi se va ocupa cu difuzarea şi promovarea muzicii sale. Republic Records, filială a UMG se va ocupa de carieră artistei în Statele Unite. Tânăra vine după o colaborare pe termen lung cu Big Machine Records, care i-a lansat toate albumele de până acum.

Big Machine nu erau străini de UMG, colaborând de altfel cu ramura Republic Records printr-o alianţă strategică. E vorba aici despre o voce specială, o câştigătoare a 10 premii Grammy şi cea mai tânără cântăreaţă care a primit distincţia "Cel mai bun album" din istoria acestor premii. În plus, Taylor este primul artist solo feminin care a câştigat acest trofeu de 2 ori.

Lista cu premiere este lungă, pentru că muziciana de 28 de ani este singura din istorie cu 4 albume care au depăşit 1 milion de discuri vândute în prima săptămână de la lansare. E vorba despre "Speak Now" din 2010, "Red" din 2012, "1989" din 2014 şi "Reputation" din 2017. Termenii noii înţelegeri nu au fost făcuţi publici, dar Swift a postat pe Tumblr că va deţine propriile master-uri la înregistrări de acum încolo.

Monte Lipman, fondator şi CEO al Republic Records s-a declarat încântat de colaborare:

Taylor a reuşit nu doar să captureze imaginaţia unei întregi generaţii, dar a şi redefinit paradigma industriei muzicale moderne. Dedicaţia sa către compoziţie şi reprezentaţii live i-au adus respectul altor artişti şi milioane de fani care o adoră pe tot globul.

Îmi pot doar imagina ce va realiza Taylor în următorii ani, atât la nivel cultural, cât şi creativ. Sunt mai mult decât încântat să creăm o alianţă dintre Republic Records şi Taylor Swift.

Pe 10 noiembrie artistei i-a expirat contractul cu Big Machine Records, iar cu luni înainte a fost curtată de multe nume mari din industria muzicală. Faptul că Big Machine nu a fost dispusă să îi ofere drepturi asupra master-urilor precedentelor albume a contribuit la această decizie.

Taylor Swift a primit 4 premii la American Music Awards 2018, inclusiv unul la categoria "Artist of the Year". Tânăra se năştea pe 13 decembrie 1989 şi debuta cu albumul "Taylor Swift" în 2006. În 2016 era pe locul întâi în topul Forbes al celor mai bine plătite celebrităţi de pe glob, cu venituri anuale de 170 de milioane de dolari.

Lifestyle

Taylor Swift devine subiect de studiu la o facultate din New York

Studenții de la Institutul Clive Davis din New York au o nouă materie în programă. Aceștia vor învăța despre cariera lui Taylor Swift și impactul cultural pe care muzica sa îl are, în cadrul unui curs ce a debutat pe 26 ianuarie și se va încheia pe 9 martie. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift
Taylor Swift │ FOTO: Universal Music

Cursul este predat de Brittany Spanos, jurnalist muzical al publicației Rolling Stone, și va urmări evoluția lui Swift ca artistă, compozitoare și antreprenoare. Printre alte aspecte discutate la curs se numără rolul compozitorilor de muzică pop și country în industrie, discursuri despre adolescență și copilărie și politica rasei în muzica contemporană.

O scurtă descriere a cursului menționează că acesta își propune să deconstruiască atât atracția, cât și aversiunea față de Taylor Swift, prin lecturi detaliate ale muzicii sale și ale discursului public. Studenții vor putea analiza aspectele culturale și politice ale tinerelor artiste de muzică pop și rolul pe care rasa și influența îl pot juca într-o eventuală carieră muzicală. De asemenea, Spanos va aborda discuții despre fenomenul "fandom", precum și impactul mass-media asupra muzicii pop.

"Am acoperit subiecte despre cariera lui Taylor Swift de când mi-am început cariera ca jurnalist în urmă cu 10 ani, deși eram un super fan de și mai mult timp. Este o mare onoare să pot împărtăși cunoștințele mele cu un grup de studenți", este o parte din declarația oferită de Brittany Spanos.

Interesul pentru acest curs s-a dovedit a fi extrem de ridicat, ca atare există o listă de așteptare pentru studenții care vor să participe. Mai mult, Taylor Swift a fost invitată să țină un discurs în fața clasei. Momentan, artista nu a confirmat participarea.

Taylor Swift a debutat pe piața muzicală în 2006, pe când avea doar 16 ani. Până în prezent, artista lansat nouă albume de studio. Cele mai recente sunt "folklore" și "Evermore", ambele lansate în 2020.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending