Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Primele confirmări la Summer Well 2019 - The 1975, Pale Waves și Tender

Trupele The 1975, Pale Waves și Tender au fost confirmate la Summer Well 2019. Cea de-a noua ediție a festivalului va avea loc în perioada 10-11 august 2019, pe Domeniul Știrbey de la Buftea.
The 1975, Pale Waves și Tender vin la Summer Well

The 1975, Pale Waves și Tender vin la Summer Well

Trupa britanică The 1975 revine pe scena festivalului Summer Well. După concertul din 2014, formația se întoarce la București cu un nou album, intitulat ”A Brief Enquiry Into Online Relationships”. Pe acest nou disc sunt incluse piese extrem de personale, compuse de solistul Matthew Healy.

"Lucrurile despre care scriu sunt lucruri pe care le simt zi de zi. Acesta este adevărul meu și simt că nu pot negocia cu lumea dacă nu spun adevărul", mărturisea vocalistul.

Formația The 1975 a început să se facă auzită la radio în 2013. Trupa a apărut peste noapte pe internet, captivând de la criticii Pitchfork Magazine până la realizatorii BBC Radio 1. Sound-ul trupei este „în afara tiparelor”, sau cum ar spune britanicii într-o nuanță de jargon – „dope”. Deși există influențe ale muzicii anilor ’80, stilul trupei The 1975 este gândit „în afara cutiei”, chiar dacă inițial piesele au fost înregistrate într-o cameră de apartament. Primele single-uri promovate au fost „The City” și „Sex„. Ambele s-au auzit la BBC Radio 1, popularitatea formației începând să crească spre sfârșitul anului 2013. Pitchfork Magazine i-a comparat cu duo-ul electro-rock The Big Pink, solistul Matthew Healy citându-i pe de altă parte pe lista influențelor pe Talking Heads, Prince, My Bloody Valentine, Michael Jackson, Peter Gabriel, Brian Eno, D’angelo și Sigur Ros.

Trupa indie pop Pale Waves și-a început activitatea în 2014. Formația s-a intitulat inițial Creek, fiind fondată de vocalista și chitarista Heather Baron-Gracie și baterista Ciara Doran în perioada în care cele două studiau la Universitatea din Manchester. Ulterior, s-au alăturat formației și chitaristul Hugo Silvan și basistul Charlie Wood.

Single-ul de debut "There's a Honey" a fost lansat în aprilie 2017, acestei piese urmându-i videoclipul "Television Romance", regizat chiar de solistul trupei The 1975, Matthew Healy. Ambele melodii se regăsec pe albumul de debut al grupului, ”My Mind Makes Noises”, lansat în septembrie 2018.

Duo-ul electro Tender activează din 2015. James Cullen și Dan Cobb au început acest proiect înregistrând piese și lansând EP-uri pe cont prorpiu. În 2016, au semnat cu Partisan Records, astfel apărând albumul de debut ”Modern Addiction”. Piesele Tender și-au găsit loc pe soundtrack-ul filmului ”To All the Boys I've Loved Before”, de pe Netflix, și coloana sonoră a show-ului TV ”How To Get Away With Murder”.

Conform tradiției, alte 7 trupe vor completa afișul celei de-a noua ediții a festivalului. Summer Well 2019 va avea loc în perioada 10-11 august, pe Domeniul Știrbey de la Buftea.

Abonamente Summer Well 2019:

  • Abonamente (presale) - 264,60 lei

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre PALE WAVESTENDERThe 1975
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Victoria Beckham nu va însoți trupa Spice Girls în turneu

Spice Girls au anunțat de curând marea revenire, printr-un turneu în Marea Britaie. Doar patru dintre cele cinci membre ale...

Închide