Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Mark Knopfler a lansat "Down The Road Wherever" și a vorbit despre album într-un interviu BBC - VIDEO

Mark Knopfler și-a lansat cel de-al nouălea album solo, "Down the Road Wherever". Discul reunește 14 melodii lente și elegante, marcate de timbrul inconfundabil al fostului lider Dire Straits.

Publicat

pe

Mark Knopfler in concert la Sala Palatului pe 25 aprilie 2013 │ FOTO: Alex Chelba

Albumul "Down The Road Wherever" atinge subiecte variate, modelând conținutul ideatic sub forma unui incredibil volum de poezii. Mark Knopfler

"Down The Road Wherever" este un vers din piesa "One Song At A Time". Îmi amintesc că prietenul meu, Chet Atkins, mi-a povestit cum a depășit săraăcia cu câte un cântec pe rând și acest lucru mi-a rămas întipărit în minte. Am ajuns la vârsta la care am scris câteva cântece, dar este un material care mi se potrivește tocmai pentru că asta am făcut toată viața. Am încercat mereu să scriu o piesă și să o îmbrac în propria mea geografie", a declarat Mark Knopfler (69 de ani).

Discul "Down The Road Wherever" a fost produs chiar de către Knopfler alături de Guy Fletcher și a fost înregistrat în studiourile British Grove din Londra. Materialul a ieșit pe piață pe 16 noiembrie 2018, lansarea fiind precedată de single-ul "Good on You Son", al cărui videoclip poate fi urmărit aici.

La înregistrări, Knopfler a lucrat cu Jim Cox și Guy Fletcher la clape, Nigel Hitchcock la saxofon, Glenn Worf la bass, Danny Cummings - percuție și Ian 'Ianto' Thomas la tobe.

Artwork album Mark Knopfler - Down The Road Wherever

Artwork album Mark Knopfler - Down The Road Wherever

Tracklist "Down The Road Wherever":

  1. Trapper Man
  2. Back On The Dance Floor
  3. Nobody’s Child
  4. Just A Boy Away From Home
  5. When You Leave
  6. Good On You Son
  7. My Bacon Roll
  8. Nobody Does That
  9. Drovers’ Road
  10. One Song At A Time
  11. Floating Away
  12. Slow Learner
  13. Heavy Up
  14. Matchstick Man

Cu două zile înaintea lansării, Mark Knopfler a vorbit despre noul album și modul în care scrie muzică în cadrul unui interviu matinal la BBC, ce poate fi urmărit mai jos. Întrebat cum evaluează succesul unei viitoare compoziții, cântărețul a declarat:

"Nu ai de unde să știi dacă va funcționa, chiar nu știi. Uneori e ca și cum ai împinge o mașină la deal, iar alteori se întâmplă pur și simplu. Obișnuiesc să scriu cântecul singur, acasă sau pe drum, în funcție de ceea ce fac, iar odată ce capătă o formă anume, mă gândesc că e timpul să intru în studio și să încerc să îl înregistrez. E similar cu alegerea unei școli pentru copilul tău... Te întrebi ce ar fi cel mai bine: să lucrez cu un singur tip, de pildă cu Guy Fletcher, cu care am colaborat foarte mult în studio, sau să chem zece oameni și să lucrez cu ei. În ambele cazuri este fantastic, îmi place această etapă. Chiar dacă tu faci alegerea, speri că ai ales varianta cea mai bună, știi că vei găsi soluția" - Mark Knopfler.

Mark Knopfler a pus bazele trupei Dire Straits în 1977 alături de fratele său David Knopfler (chitară ritm), John Illslay (bass) și Pick Withers (tobe și percuție). După destrămarea trupei în 1995, cântărețul s-a dedicat unei cariere solo, primul disc fiind "Golden Heart" din 1996. Mark Knopfler a concertat o singură dată în România. Evenimentul din martie 2013 de la Sala Palatului a fost sold out.

Comentează

Trending