Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Laurențiu Duță, Silvia Dumitrescu și Adrian Romcescu sunt noii jurați de la „Provocarea starurilor”

Sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 21.00, Andreea Bănică revine la TVR 1 pentru a da startul ediției cu numărul 5 al emisiunii „Provocarea starurilor”. Noii jurați sunt creatorii celor mai cunoscute piese din anii '80 și '90. Mai mult de atât, vor fi trei concurenți noi, pe lângă cei trei calificați deja.

Publicat

pe

Adrian Romcescu, Silvia Dumitrescu și Laurențiu Duță
Adrian Romcescu, Silvia Dumitrescu și Laurențiu Duță

De la o ediție la alta, concurenții de la "Provocarea starurilor" trebuie să învețe melodii pe care, poate, nu le-au auzit niciodată. Dar competiția reprezintă atât pentru concurenți, cât și pentru telespectatori ocazia de a redescoperi muzica bună românească și de a cânta melodii care au marcat generații de români. La ediția 5, trei concurenți noi și trei pe care deja îi cunoaștem din edițiile trecute, se întrec cântând muzică ușoară românească în fața unui nou juriu și luptă pentru premiul de 10.000 de euro.

Trei jurați noi: Adrian Romcescu, Silvia Dumitrescu și Laurențiu Duță

Adrian Romcescu, cel care, în anii '80, umplea stadioane, vine să îndeplinească rolul de jurat la ediția cu numărul 5 al emisiunii. A ales libertatea și după 30 de ani s-a reîntors în țară. Chiar dacă a fost interzis în perioada comunistă, una dintre cele mai frumoase melodii românești interpretate de el, "Nu vreau să te pierd", încă se mai cântă.

„Dansul“ e normal la vârsta ei. O artistă cu mare succes la public în anii '80 și încă prezentă pe scena muzicii românești, Silvia Dumitrescu vine să ocupe cel de-al doilea scaun al juriului la "Provocarea starurilor". Aceasta va nota concurenții Sandei Ladoși, pe ai lui Ștefan Stan și pe cei antrenați de Mihai Alexandru.

Cel de-al treilea membru al juriului și-a început cariera imediat după Revoluție și continuă să fie pe lista celor mai solicitați și bine cotați interpreți și compozitori de muzică românească. "Amintirile" este un hit pe care aproape toată lumea știe să îl fredoneze. Laurențiu Duță, compozitorul lui, este cel de-al treilea jurat la "Provocarea starurilor".

La ediţia a cincea "Provocarea starurilor", în echipa lui Mihai Alexandru, alături de Măriuca, vine, cu forțe proaspete, Paul Mureșan , un tânăr de 17 ani, din Toplița, pasionat de muzica pop și pop-rock.

În echipa Sandei Ladoşi, lui Stelian Ciuciuc, cel care a trecut de 3 ediții, i se alătură o buzoiancă hotărâtă, asistentă de farmacie, care studiază canto de puțin timp. Maria Maxim are 23 de ani și provine dintr-o familie cu opt copii, toți talentați.

Şi tot la ediţia cu numărul 5, Ştefan Stan are din nou în echipă două fete: Ioana Ristea, calificată din ediţia 2 şi o adolescentă de 16 ani, din Botoşani. Karina Todireanu a participat la multe concursuri de muzică în România și a cântat cu band-uri cunoscute de la noi. Pe langă muzică, ea este preocupată și de jurnalism. Scrie într-un ziar local, Ziarul Buzz, unde are propria ei rubrică.

Cum se desfășoară emisiunea

În fiecare show Provocarea starurilor, 6 tineri talentaţi, interpreţi de muzică românească, vor trece prin probe în care îşi vor dovedi calităţile artistice şi vocale. Dintre aceştia, 3 vor părăsi competiţia în fiecare ediţie, alţi 3 concurenţi urmând să completeze locurile eliberate.

La Provocarea starurilor, mentorii sunt aceiaşi pentru toate ediţiile concursului, însă juriul, format din mari interpreţi români care au lansat piese nemuritoare în ultimii 40 de ani, se schimbă în fiecare ediţie.

Din 27 octombrie 2018, la TVR 1 a început cea mai nouă competiţie muzicală, în care vedeta e muzica românească. Provocarea starurilor va dezvălui publicului viitoare staruri ale muzicii româneşti, care vor fi validate de marii interpreţi ai muzicii noastre din ultimii 40 de ani.

Comentează

Trending