Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Jonathan Davis de la Korn crede că vremea "trupelor rock mari, adevărate" a trecut

Analizând scena muzicii rock actuale, Jonathan Davis a ajuns la concluzia că trupele mari de rock aparțin unui capitol al industriei ce s-a încheiat. Din perspectiva solistului Korn, acele vremuri în care formațiile rock se luptau cot la cot cu artiștii pop pentru un loc în clasamente a apus de mult.

Publicat

pe

Jonathan Davis în concert KoRn la Arenele Romane din București pe 3 august 2015
Jonathan Davis în concert KoRn la Arenele Romane din București pe 3 august 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Aflat la podcastul The Jasta Show, Jonathan Davis a fost întrebat dacă trupele mari de acum mai pot influența cariera unor formații mai mici, oferindu-le un sprijin, așa cum o făceau în trecut.

“Nu, nu la același calibru”, a replicat solistul Korn, adăugând: ”Întotdeauna am spus că acest ultim lot - Korn, Deftones, [Limp] Bizkit, toate trupele din acel moment - aceea a fost ultima etapă a perioadei formațiilor rock mari, reale. Acel moment a venit și a plecat. Nimeni nu o va mai face așa cum am făcut-o noi. Nimeni nu va mai trăi experiența asta. Era ceva uriaș. Am fost cot la cot cu trupele pop, tipule.”

Davis a detaliat apoi în ce mod funcționa industria în acea perioadă.

”Nu încerc să fiu arogant sau ceva, dar așa a fost...eram noi față în față cu trupele pop, noi împotriva lui Britney Spears și Backstreet Boys, și eram susținuți de comunitatea hip-hop.”

Solistul Korn a venit și cu exemple, amintind de concertul lor de la Apollo Theater, din 1999.

”Când am cântat la Apollo, Puff Daddy era acolo, Busta Rhymes, Lil Kim, toți artiștii mari de atunci. Toți rapperii de pe Coasta de Est. Am făcut chestii cu Dre, cu Snoop. […] În acel moment era un crossover - n-am mai văzut asta și nu cred că o voi mai vedea.”

Între timp, Korn lucrează la următorul album al formației. Trupa a intrat în studio în luna august, toboşarul Ray Luzier postând pe Instagram o poză din ultima sesiune de înregistrări.

Ultimul album de studio al formației a fost "The Serenity of Suffering", disc lansat în 2016. De pe acest material formația a promovat single-urile ”Rotting In Vain”, ”Insane”, ”Take Me” și ”Black Is the Soul”.

Korn a concertat la București în august 2015, formația sărbătorind atunci 20 de ani de la apariția primului album. (Recomandare: Vezi galeria de poze de la concert și citește recenzia.)

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2021 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending