Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Jessie J, OneRepublic și alții lansează piese și albume de Crăciun

Sezonul sărbătorilor se apropie, iar unii dintre cei mai iubiți artiști au pregătit deja melodii sau materiale discografice destinate Crăciunului. Mai multe detalii puteți afla din articol.

Publicat

pe

Concert Jessie J la Electric Castle pe 22 iulie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

OneRepublic - cover după "White Christmas"

Trupa OneRepublic revine cu propria variantă a cunoscutei piese "White Christmas". Varianta originală a fost compusă de Irving Berlin în 1942, iar versiunea cântată de Bing Crosby are cele mai multe vânzări în întreaga lume.

Formația de pop-rock a vândut 16 milioane de unități de album la nivel global și a înregistrat un număr incredibil de stream-uri cu hit-urile "Apologize", "Wherever I Go" și "Love Runs Out". Piesa "Counting Stars" a fost certificată cu disc de platină, reușind să ajungă numărul 1 în 54 de țări, cu vânzări ce depășesc 26 de milioane de unități. Pe Spotify, single-ul a fost ascultat de peste 673,000,000.

Tedder, solistul OneRepublic, producător și compozitor premiat cu Grammy, a lucrat recent și la piesele unor reputați artiști precum Camila Cabello, Kygo, James Arthur, Hailee Steinfeld, Paul McCartney și U2.

OneRepublic a încheiat recent turneul din Asia și va începe altul, în Statele Unite, luna viitoare, în deschiderea Zac Brown Band, respectând datele turneului "Down The Rabbit Hole Live".

Jessie J lansează un album dedicat sărbătorilor de iarnă

Jessie J se declară o mare iubitoare a sărbătorilor de iarnă, așa că a decis să lanseze primul său album, "This Christmas Day", dedicat sărbătorilor de iarnă.

“Iubesc muzica de Crăciun și din acest motiv sunt extrem de entuziasmată pentru acest album. Crăciunul este o zi dedicată iubirii, așa că mi-am dorit să aduc puțină alinare în viețile celor mai puțin norocoși", a mărturisit cântăreața britanică.

Piesa “This Christmas Day" își propune să aducă puțină bucurie și iubire în viețile celor care, în ziua de Crăciun, nu au persoanele dragi, cu care și-ar fi dorit să petreacă sărbătorile.

Gwen Stefani

Cântăreața a lansat ediția Deluxe a albumului său de sărbători, "You Make It Feel Like Christmas". Aceasta variantă vine la pachet cu o mare surpriză pentru fanii artistei - albumul reunește cinci materiale noi: două piese originale și trei cover-uri. Află mai multe despre videoclip de aici.

"You Make It Feel Like Christmas", albumul festiv semnat Gwen Stefani, a debutat anul trecut în clasamentul Billboard’s Top Seasonal Albums și a reunit șase piese compuse și interpretate de către Gwen Stefani și șase colinde clasice.

The Carpenters

The Carpenters, legandara formație a anilor '70, lansează albumul "Carpenters With The Royal Philharmonic Orchestra", care va include și o minunată piesă de Crăciun, "Merry Christmas Darling". Cu hituri precum "(They Long To Be) Close to You" și "We've Only Just Begun", Richard și Karen Carpenter sunt niște  legende în muzica pop.

Norah Jones

Piesa "Wintertime", lansată de Norah Jones în colaborare cu Jeff & Spencer Tweedy, reprezintă cea de-a patra lansare a artistei, din ultimele luni și introduce ascultătorii în atmosfera de iarnă.

Single-ul este scris și interpretat de Norah Jones (voce și pian), în colaborare cu Jeff (chitară și bass) & Spencer (tobe) Tweedy. "Wintertime" succede lansarea piesei "A Song With No Name", o compoziție de o sensibilitate aparte, care marchează o altă colaborare între Jones și Tweedy.

Comentează

Industria muzicala

David Guetta și OneRepublic au reînviat succesul piesei "Dragostea din tei" - VIDEO

DJ-ul David Guetta, în colaborare cu trupa OneRepublic, a lansat melodia "I Don't Wanna Wait", care include refrenul piesei "Dragostea din tei".

Publicat

pe

David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait │ FOTO: captură YouTube / David Guetta

Piesa lansată de David Guetta în colaborare cu OneRepublic marchează aniversarea a 20 de ani de la triumful internațional al piesei originale "Dragostea din tei". Dan Bălan, autorul hitului "Dragostea din tei", nu a fost inițial de acord să permită utilizarea melodiei sale de către David Guetta. Artistul a avut anumite rezerve, dorind ca piesa să fie ajustată conform viziunii sale artistice.

"Am permis acordul după ce s-au făcut câteva modificări în producție care, după părerea mea, trebuiau făcute pentru ca piesa să capete mai multă energie", a declarat Dan Bălan.

Între anii 2004-2005, "Dragostea din tei" a devenit un fenomen, fiind inclusă de revista Rolling Stone în top 50 cele mai vândute piese din toate timpurile, alături de nume legendare precum The Beatles, Queen, Michael Jackson și Nirvana. Melodia a ocupat locul întâi în clasamentele din 32 de țări timp de 16 săptămâni, un succes rar întâlnit în istoria muzicii pop.

În Franța, de exemplu, chart-ul Billboard a listat simultan cinci versiuni ale piesei "Dragostea din tei" în top 20, evidențiind un fenomen fără precedent în industria muzicală mondială. Varianta originală a trupei O-Zone s-a clasat pe primul loc, urmată de cover-ul trupei Haiducii pe locul doi, iar alte trei cover-uri ale aceleiași piese, interpretate în limba franceză, au ocupat, de asemenea, poziții în același top 20. Pentru autorul original al piesei, acest lucru ar fi însemnat că a scris simultan 5 hituri.

Au urmat numeroase versiuni în diverse limbi care au atins prima poziție în clasamentele țărilor de origine. De exemplu, varianta braziliană "Festa no Ape", interpretată în portugheză, a ajuns numărul 1 în Brazilia, fiind urmată de sute de adaptări în peste 35 de limbi străine.

Melodia a fost selectată pentru coloana sonoră a mai multor producții de la Hollywood, inclusiv în filme precum "Happy Feet", "Chicken Little" sau drama "It's Only the End of the World" al lui Xavier Dolan, distins cu Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în anul 2016.

Succesul a continuat cu piesa "Live Your Life", unde Rihanna și T.I. au preluat refrenul "Dragostea din tei". Această colaborare i-a adus lui Dan Bălan o nominalizare la premiile Grammy, marcând o premieră pentru un artist din țara sa. "Live Your Life" a ocupat, de asemenea, prima poziție în Billboard-ul american, menținându-se în top timp de 6 săptămâni. Această versiune a fost inclusă și în mai multe filme de la Hollywood, cum ar fi "Hangover" sau "The Mitchells vs. The Machines".

David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait

Citește în continuare

Concerte & turnee

Jessie J, Roisin Murphy, Katie Melua concertează în cadrul "Timișoara 2023 la nesfârșit"

Jessie J, Roisin Murphy, Katie Melua, Delia, Sonics, EMAA, Klangphonics, unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului, vor urca pe scena evenimentului "Timișoara 2023 la nesfârșit", în Piața Unirii din Timișoara. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Concert Jessie J la Electric Castle pe 22 iulie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Timișoara, Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2023, își va încheia anul de transformare cu un eveniment care se va desfășura între 7 și 10 decembrie. Această celebrare cu multiple fațete urmărește să încapsuleze bogăția și impactul călătoriei culturale întreprinse de-a lungul anului. Evenimentul este organizat și finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Program muzical "Timișoara 2023 la nesfârșit"

Vineri, 8 decembrie

De la ora 19:00, publicul îi va putea asculta pe Klangphonics, un trio german care produce și interpretează muzică electronică live. Folosind o combinație de instrumente acustice și elemente electronice, ei fac legătura între producător și formație live. Acest lucru are ca rezultat un sunet foarte natural, organic, păstrând în același timp energia asociată cu deep house și techno melodic. Pe scenă, tobele, chitara și diverse percuții sunt îmbinate cu sintetizatoare, creând un spectacol care funcționează la fel de bine în club sau în concert.

De la ora 19:55, pe scenă va urca Delia. Figură emblematică a muzicii românești și artistă completă, cu spectacole uimitoare. Inovatoare și proaspătă, mereu cu un pas înaintea tendințelor, Delia este o prezență constantă în topurile radio și autoarea unora dintre cele mai de succes piese de pe piață. Cameleonică și inspirată, Delia ar un stil ușor de recunoscut, show-uri remarcabile, o atitudine puternică și un stil mereu surprinzător.

De la ora 21:10, urcă pe scenă, pentru prima dată în Timișoara, Katie Melua, una dintre cele mai de succes cântărețe din Marea Britanie, cu peste 11 milioane de albume vândute și peste 56 de premii de platină. Melua își încântă publicul cu vocea sa unică, puternică și captivantă, cu interpretările sale impecabile și cu personalitatea sa fermecătoare. Scriitoare, compozitoare și aranjoare desăvârșită, Katie este, totodată, una dintre cele mai bine vândute artiste britanice din toate timpurile, cu 9 albume de studio multipremiate, cel mai recent fiind "Love & Money" (2023). Unele dintre cele mai cunoscute hituri ale sale includ "Nine Million Bicycles", "The Closest Thing to Crazy" și cover-ul celebrei piese "Wonderful Life".

Seara se va încheia cu un show aerian al trupei italiene Sonics, de la ora 22:15. Este una dintre primele trupe în lumea teatrului acrobatic aerian. Compania este formată din gimnaști, dansatori și atleți bine pregătiți, care creează împreună coregrafii acrobatice și noi spectacole aeriene pe aparate de scenă speciale și originale, de invenție proprie. Trupa Sonics a luat parte la evenimente majore, cum ar fi ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Torino din 2006 și ceremonia de deschidere a Stadionului Olimpic din Kiev pentru Campionatul European de Fotbal din 2012.

Sâmbătă, 9 decembrie

A doua zi, sâmbătă, 9 decembrie, spectacolul din Piața Unirii se reia, la ora 19:00, cu concertul artistei EMAA. Într-o lume divizată de genuri muzicale, EMAA reușește să fie relevantă atât în mainstream, cât și în underground. Colaborările ei cu Deliric & Silent Strike au pus-o pe harta fanilor hip-hop, în timp ce piese precum "Sufletu’ imun" și "Zburătorul" s-au bucurat de susținerea radiourilor naționale. Artista a scris muzică pentru show-uri TV precum "Spy Master" și "Hackerville". Vocea ei specială i-a adus colaborări cu cei mai apreciați artiști din țară, precum Carla’s Dreams și The Motans, rezultând piese care au petrecut multiple săptămâni în fruntea topurilor radio.

De la ora 20:00, Roisin Murphy va electriza publicul cu prezența ei scenică aparte. Având în palmares piese downtempo precum "Party Weirdo", hituri ca "The Time Is Now" și "Sing It Back", cu Moloko și o carieră solo extrem de diversă, care trece lejer de la cântece italiene la piese puternice precum "Let Me Know", publicul are prilejul să o asculte pentru prima dată în Timișoara pe cea mai inovatoare și mai neliniștită artistă din Marea Britanie. Cel mai recent album al ei, "Roisin Machine", a fost pregătit în liniște timp de două decenii, iar producția lui a durat zece ani.

Seara se va încheia cu un concert susținut de Jessie J, la rândul ei pentru prima dată în Timișoara, care va urca pe scenă de la ora 21:15. Artista este câștigătoare a mai multor premii Brit și nominalizată la premiile Grammy și are peste 1,5 miliarde de stream-uri, nenumărate albume de aur și platină și 23 de milioane de înregistrări vândute până în prezent. În 2011, ea și-a croit un loc pe scena mondială cu "Who You Are", care a primit discul de platină și s-a clasat în Top 15 al Billboard Top 200. Piesa "Price Tag" a ajuns pe locul 1 în 18 regiuni și, în cele din urmă, a devenit cvadruplu album de platină. I-a urmat "Domino", dublu album de platină. Au urmat nenumărate distincții, printre care prestigiosul premiu Brit, premiul BBC "Sound of 2011" și o invitație de a fi ambasadoare a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. Piesa "Bang Bang", cu Ariana Grande și Nicki Minaj, a dominat topurile în 2014 și a obținut șase albume de platină.

Accesul la concertele din Piața Unirii din Timișoara este gratuit

Citește în continuare

Trending