Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO JurjakStreet Delivery 2020 | Concerte cu ReSoluții - Programul pe zile Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică INFO CONCERT:
Street Delivery 2020
B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam

Ghost pregăteşte un album nou pentru anul 2019 şi un film-concert

Deşi a lansat un album în acest an, trupa Ghost a început să ofere indicii cu privire la lansarea unui nou EP, poate chiar LP în 2019. Grupul condus de Tobias Forge va lansa şi un film-concert în perioada următoare.
Videoclip Ghost Dance Macabre

Videoclip Ghost Dance Macabre (foto: Ghost)

Trupa preferată a lui James Hetfield are 4 release-uri discografice până acum. Ultimul este "Prequelle", lansat cu câteva luni în urmă şi generând hituri precum "Rats" sau "Dance Macabre". Această din urmă piesă a primit un videoclip în care vedeam o sumedenie de celebrităţi din muzică, de la Hollywood şi din wrestling dând din cap pe muzica Ghost. Inclusiv Kirk Hammett de la Metallica apărea în clip.

Creierul trupei, Tobias Forge, sau cum este cunoscut ca personaj Cardinal Copia a apărut recent la postul de radio ROCK 100.5. Acolo a oferit detalii despre viitorul release şi şi-a exprimat dorinţa de a înregistra un album live şi vizual cu trupa. Materialul lansat la anul nu va fi un EP cu coveruri cum am văzut înainte de "Prequelle", ci un disc special, cu piese deja înregistrate.

Având în vedere cât de apreciat a fost remixul disco de la "Dance Macabre", posibil să vedem formaţia suedeză abordând acest gen. Luna noiembrie aduce o sumedenie de concerte Ghost în Statele Unite, în vreme ce în 2019 trupa va pleca împreună cu Metallica într-un turneu european, cântând în deschiderea sa.

Ghost este o trupă rock suedeză, formată de Tobias Forge în Linkoping în anul 2006. Lansa primul demo de abia în 2010, iar primul album, "Opus Eponymous" venea imediat după. A fost nominalizat la premiile Grammy din Suedia (Grammis). Al doilea LP, "Infestissumam" a debutat în 2013 şi a câştigat Grammy-urile nordice. Recunoaşterea internaţională a venit în 2015-2016, odată cu albumul "Meliora".

Acesta a urcat până pe locul 8 în topurile din State, iar piesa "Cirice" le-a adus celor de la Ghost premiul Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie metal". Ghost este genul de act muzical care se bazează pe o poveste, efecte teatrale şi măşti pentru a crea personaje pentru muzicieni. Tobias Forge a fost pe rând o serie de "papi" (I, II, III şi Nihil) şi acum a devenit Cardinal Copia.

Proteze, costume, lentile de contacte şi măşti fără gură şi cu efect metalizat sunt comune pentru lookul acestor muzicieni. Ghost va cânta în deschiderea concertului Metallica din România în vara anului viitor.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Ghost
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Trupa Spice Girls s-a reunit şi anunţă un turneu pentru 2019

După câteva teasere în presa britanică, trupa Spice Girls a anunţat marea sa reuniune şi un turneu programat pentru anul...

Închide