Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012Amy Lee constată lipsa femeilor din muzica rock: "Chiar SUNTEM lăsate pe dinafară" Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia"

Festivalurile româneşti nominalizate la European Festival Awards 2018

Festivalurile au o gală specială de premiere, European Festival Awards 2018, iar România se află pe lista de nominalizări cu UNTOLD, Neversea, Awake, Electric Castle, Summer Well și ARTMania.
European Festival Awards 2018

European Festival Awards 2018

European Festival Awards este o sărbătorire anuală a celor mai apreciate festivaluri şi a organizatorilor lor. Totul pornea în 2009, sub tutela Festival Awards Ltd, Yourope şi Eurosnic Noordeslag. Ediţia următoare are loc pe 16 ianuarie 2019, în Groningen, Olanda. Ceremonia include 15 decernări de premii, unele fiind în urma voturilor publicului şi altele jurizate de experţi.

La eveniment vor cânta cele mai promiţătoare acte muzicale ale momentului. Votul este deschis publicului pe această platformă, cu 7 categorii:

  • Cel mai bun festival mare (peste 40.000 de persoane pe zi)
  • Cel mai bun festival mediu (între 10.000 şi 39.999 de persoane pe zi)
  • Cel mai bun festival mic (capacitate zilnică sub 10.000 de persoane)
  • Cel mai bun festival nou (cel mai promiţător festival lansat în 2018)
  • Cel mai bun festival la interior (cel mai bun eveniment la interior)
  • Lineup-ul anului (listă scurtă aleasă de un juriu de promoteri europeni de festivaluri şi experţi)
  • Cel mai bun nou festival al anului (noile talente şi acte sunt căutate şi o abordare fresh e întotdeauna căutată de critici şi fani)

Votanţii pot sugera şi alte festivaluri care nu au fost nominalizate şi trebuie să îşi completeze datele personale. România este nominalizată la categoria "Festival Mare" cu UNTOLD şi Neversea. La categoria "Festival Mediu" apar Awake, Electric Castle şi Summer Well. Suntem prezenţi şi la categoria "Festival Mic" cu ARTMania. Nume mari internaţionale de festivaluri, cu tradiţii de decenii sunt pe listă, de la Pinkpop la Hellfest, plus Lollapalooza şi Sziget.

UNTOLD nu este la prima nominalizare şi chiar a câştigat în 2015, la categoria "Cel mai bun Festival Mare".

Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Tensiune şi un juriu exigent la ediţia 3 "Provocarea starurilor": o concurentă vrea să plece de pe scenă

O concurentă de la ”Provocarea starurilor” vrea să părăsească scena şi să renunţe la competiție când juriul comentează evoluţia ei....

Închide