Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Ella Mai - artista care aduce înapoi magia hiturilor R&B din anii ‘90

Britanica Ella Mai a cucerit internetul cu piesa "Boo’d Up"și abia a lansat primul ei material discografic. Vă invităm să aflați povestea unei artiste R&B… descoperită pe Instagram.

Ella Mai Howell, pe nume ei adevărat, s-a născut în Londra și a trăit o perioadă în New York, unde a făcut liceul. Întoarsă în Anglia, artista a repetat intens alături de colegele ei de trupă din Arize pentru a participa la emisiunea X Factor, în sezonul 11. Ulterior, Ella Mai a ieșit din formație și s-a concentrat pe cariera solo.

În 2015, Mai a urcat pe SoundCloud primul ei EP, "Trouble", iar la puțin timp a fost remarcată de către DJ Mustard, care i-a descoperit talentul pe Instagram. Tânără de doar 23 de ani are deja o bază serioasă de fani pe Instagram (peste 2 milioane) și pe Twitter (aproape 300 de mii). După "Trouble" a urmat o trilogie de EP-uri "Time", "Change" și "Ready".

"Boo’d Up", melodia care i-a adus succesul

Cea mai cunoscută piesă a Ellei Mai este "Boo’d Up", lansată în 2017. Totuși piesa a devenit virală abia un an mai târziu, propulsând-o pe artistă pe locul 5 în topul Billboard 100. A vândut milioane de copii în Statele Unite și, în vara lui 2018, a fost lansat un remix împreună cu Nicki Minaj și Quavo. Succesul melodiei s-a datorat faptului că publicul și-a amintit de muzica R&B din anii '90, artista reușind să cucerească inimi cu stilul ei curat și sincer.

Despre piesa "Boo’d Up", publicația Billboard a scris că “este unul dintre cele mai tari single-uri ale unei artistei noi de R&B din ultimii 10 ani”.

Albumul de debut

Succesul a venit pe neașteptate, iar anul acesta, Ella Mai l-a însoțit pe Bruno Mars în turneul "24K Magic World Tour", după ce s-a retras Cardi B. A urmat piesa "Trip", lansată pe 18 septembrie, care a urcat pe locul 11 în Billboard Hot 100.

Pe 12 octombrie și-a lansat albumul de debut, "Ella Mai", prin Interscope Records, care a vândut sute de mii de unități. Printre artiștii care au influențat-o din punct de vedere muzical se numără Lauryn Hill, Chris Brown, Destiny’s Child, Brandy, Alicia Keys sau Mariah Carey.

Sperăm că v-a plăcut alegerea noastră pentru #JOINewArtist și abia așteptăm să vedem ce mai urmează în cariera tinerei Ella Mai. Artista a reușit să ne poarte în universul R&B plin de magie al anilor ’90 și să ne cucerească iremediabil cu versurile ei sensibile.

Citește mai multe despre Ella Mai
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Virgin Radio România caută Persoana X. Primii 3000 EURO s-au câștigat deja!

Virgin Radio Romania a desemnat prima Persoană X, ascultătorul care s-a recunoscut în semnalmentele prezentate zilnic de DJ. Află ce...

Închide