Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Ella Mai - artista care aduce înapoi magia hiturilor R&B din anii ‘90

Britanica Ella Mai a cucerit internetul cu piesa "Boo’d Up"și abia a lansat primul ei material discografic. Vă invităm să aflați povestea unei artiste R&B… descoperită pe Instagram.

Publicat

pe

Ella Mai Howell, pe nume ei adevărat, s-a născut în Londra și a trăit o perioadă în New York, unde a făcut liceul. Întoarsă în Anglia, artista a repetat intens alături de colegele ei de trupă din Arize pentru a participa la emisiunea X Factor, în sezonul 11. Ulterior, Ella Mai a ieșit din formație și s-a concentrat pe cariera solo.

În 2015, Mai a urcat pe SoundCloud primul ei EP, "Trouble", iar la puțin timp a fost remarcată de către DJ Mustard, care i-a descoperit talentul pe Instagram. Tânără de doar 23 de ani are deja o bază serioasă de fani pe Instagram (peste 2 milioane) și pe Twitter (aproape 300 de mii). După "Trouble" a urmat o trilogie de EP-uri "Time", "Change" și "Ready".

"Boo’d Up", melodia care i-a adus succesul

Cea mai cunoscută piesă a Ellei Mai este "Boo’d Up", lansată în 2017. Totuși piesa a devenit virală abia un an mai târziu, propulsând-o pe artistă pe locul 5 în topul Billboard 100. A vândut milioane de copii în Statele Unite și, în vara lui 2018, a fost lansat un remix împreună cu Nicki Minaj și Quavo. Succesul melodiei s-a datorat faptului că publicul și-a amintit de muzica R&B din anii '90, artista reușind să cucerească inimi cu stilul ei curat și sincer.

Despre piesa "Boo’d Up", publicația Billboard a scris că “este unul dintre cele mai tari single-uri ale unei artistei noi de R&B din ultimii 10 ani”.

Albumul de debut

Succesul a venit pe neașteptate, iar anul acesta, Ella Mai l-a însoțit pe Bruno Mars în turneul "24K Magic World Tour", după ce s-a retras Cardi B. A urmat piesa "Trip", lansată pe 18 septembrie, care a urcat pe locul 11 în Billboard Hot 100.

Pe 12 octombrie și-a lansat albumul de debut, "Ella Mai", prin Interscope Records, care a vândut sute de mii de unități. Printre artiștii care au influențat-o din punct de vedere muzical se numără Lauryn Hill, Chris Brown, Destiny’s Child, Brandy, Alicia Keys sau Mariah Carey.

Sperăm că v-a plăcut alegerea noastră pentru #JOINewArtist și abia așteptăm să vedem ce mai urmează în cariera tinerei Ella Mai. Artista a reușit să ne poarte în universul R&B plin de magie al anilor ’90 și să ne cucerească iremediabil cu versurile ei sensibile.

Comentează

Trending