Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Afiș Zilele Bucureștiului 2019INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2019: Schiller, Waldeck
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
Deep Purple

Au început înscrierile pentru Selecția Națională Eurovision 2019 - Află noutățile ediției

Selecţia Naţională a Concursului Eurovision 2019 a intrat în prima etapă, a înscrierilor. Ediția de anul viitor este organizată sub sloganul "Împlinește visul!" și vine cu o serie de noutăți, în privința juriului și a implicării telespectatorilor în procesul de selecție.

Eurovision 2015 - Romania

Etapa înscrierilor pentru Selecţia Naţională Eurovision 2019 se desfășoară în perioada 9 noiembrie - 10 decembrie, conform calendarului comunicat de TVR. Înscrierile se fac exclusiv online, completând formularul disponibil pe site-ul oficial al evenimentului.

În perioada următoare, jurați de specialitate și telespectatorii vor alege reprezentantul României pentru cea de-a 20-a participare a țării noastre la Eurovision Song Contest.

Când aflăm care sunt semifinaliștii Eurovision 2019

Etapa de preselecție a competiției începe imediat după încheierea înscrierilor. Juriul de preselecție va alege cel mult 24 de piese. Aceste melodii vor concura în semifinale, de unde juriul și telespectatorii vor califica piesele pentru finală.

Publicul va afla numele semifinaliștilor și titlurile pieselor pe care le vor interpreta pe 20 decembrie.

Noutățile Selecției Națională Eurovision 2019

În premieră, Selecția Națională va avea un juriu național pentru semifinale și unul internațional, pentru finala competiției.

O altă noutate a ediției din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision:

  • În fiecare semifinală, juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării și televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală.
  • În ultima fază a Selecției Naționale, reprezentantul României va fi decis de juriul internațional și telespectatori, punctajul acordat de telespectori având ponderea punctajului acordat de un jurat.

În calitate de organizator, TVR își rezervă opțiunea de a oferi câte un wild card în fiecare etapă a Selecției, fără ca exercitarea acestui drept să conducă la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau după caz, prin televot.

Calendarul desfășurării Selecției Naționale Eurovision 2019:

  • Perioada de înscriere a pieselor: 9 noiembrie 2018 – 10 decembrie 2018 (ora 24.00);
  • Etapa de preselecţie: 11-20 decembrie 2018;
  • Etapa semifinalelor va avea loc pe parcursul lunilor ianuarie - februarie 2019;
  • Etapa finală va avea loc în luna februarie 2019.

Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. Sloganul ediției este "Dare to dream".

La cea de-a 64-a ediție a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina și Marea Britanie.

Eurovision Song Contest 2018 a avut loc la Lisabona. România a fost reprezentantă de trupa The Humans, cu piesa ”Goodbye”. Trofeul a mers la reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa ”Toy”.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noul single Dido, "Hurricanes", de pe viitorul album, "Still On My Mind" - AUDIO

Dido a revenit cu "Hurricanes", primul ei single după o pauză de 5 ani. Artista britanică va lansa anul viitor...

Închide