Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua piesă de iarnă lansată de Norah Jones, "Wintertime" - AUDIO

Cu un timbru vocal menit să trezească melancolia, Norah Jones a înregistrat soundtrack-ul perfect pentru această iarnă. Noua piesă a artistei se numește ”Wintertime” și este o melodie cu accente de blues și country, pentru care a colaborat cu Jeff Tweedy, solistul și chitaristul trupei Wilco.

Publicat

pe

Norah Jones
Norah Jones │ FOTO: Danny Clinch

Noul single "Wintertime" face parte dintr-o serie de piese pe care Norah Jones le-a lansat anul acesta, separat de albumul ei din 2016, ”Day Breaks”. Melodia a fost compusă împreună cu Jeff Tweedy, cu care Norah a colaborat și pentru piesa ”A Song With No Name”.

"Jeff scrisese deja partea de chitară, întreaga linie melodică, și o mare parte din versuri. Sunt atrasă de instrumentele calde, în general, iar versurile vesele sună ciudat din gura mea. Această piesă e pur și simple ceva ce a venit natural", a detaliat Norah Jones.

În ce privește lansarea acestei melodii fără a exista încă perspectiva unui album, artista a explicat recent într-un interviu pentru Entertainment Weekly că acum preferă să lanseze câte o piesă pe rând, alegându-și muzicienii cu care vrea să înregistreze. Norah a punctat și importanța spontaneității și a creativității de moment.

”E simplu să pierzi din asta (spontaneitate) atunci când intri într-un ciclu de înregistrări...magia piesei începe să se piardă.”

Pentru noul single "Wintertime", Norah Jones a lucrat și cu inginerul de sunet Tom Schick, vechi colaborator, iar la tobe îl putem asculta pe fiul lui Jeff Tweedy, Spencer.

AUDIO: Norah Jones - "Wintertime"

La 39 de ani, Norah Jones are în palmares nu mai puțin de 9 premii Grammy și peste 50 de milioane de albume vândute la nivel internațional. Într-un top realizat de publicația americană Billboard, a fost declarată ”cea mai înzestrată artistă de jazz a decadei 2000 - 2009”. Discul ei de debut, ”Come Away with Me” (2002), a fost certificat cu diamant, înregistrând vânzări record de 26 de milioane de copii. Au urmat ”Feels Like Home” (2004), ”Not Too Late” (2007), ”The Fall” (2009) și ”Little Broken Hearts”(2012), toate apreciate de public, însă cu un succes comercial mai redus, comparativ cu primul material.

Comentează

Trending