Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Arthur Project - când muzica se transformă

Săptămâna aceasta, la rubrica #JOINewArtist, vă facem cunoștință cu Arthur Project, o trupă cu peste 20 de ani de experiență în spate. Mai multe detalii puteți afla din articol.

Formația Arthur Project a luat naștere în 2015, iar doi dintre muzicieni, Eugen și Liviu, au făcut parte din trupa Interzis, cunoscută de iubitorii de muzică rock alternativ. Eugen Arthur este chitaristul trupei, Liviu Mateescu solistul vocal, iar prezența feminină, Nina Neagu, cântă la tobe.

"Arthur Project a luat naștere printr-o transformare firească a unui alt proiect muzical. Am vrut să cântăm în continuare, am simțit că avem de făcut încă muzică, chiar și după ce proiectul anterior ajunsese într-un punct mort. Așa că am ales să ne exprimăm ușor diferit, cu ajutorul unor prieteni noi. Încă ne reglăm tirul, așa că am preferat să păstrăm în titulatură cuvântul <project>, mai ales că actuala formulă e ușor neconvențională - chitară-tobe-voce."

Trupa a fost selectată de Joe Satriani pentru a-i deschide concertul de la Arenele Romane.

"Dincolo de senzațiile grozave trăite pe scenă, faptul că participarea noastră la eveniment a fost urmarea alegerii personale a lui Satriani, înseamnă ceva extraordinar. De asemenea, vrem să subliniem că ne-am bucurat de o primire foarte călduroasă a publicului prezent la Arene."

Cea mai nouă piesă, "Happiest Days", ne poartă în copilărie, în acele momente în care simțeam nevoia să fim iubiți și apreciați de cei din jur.

"Piesa <Happiest Days> este despre ceilalți, despre nevoia pe care o avem de cei din jur. Ne dizolvăm în ceilalți în căutarea fericirii și pierdem ceva din noi de fiecare dată, cu fiecare compromis. Orice comunicare, orice relație, orice parteneriat presupune un dram de compromis și toate părțile implicate dau ceva, renunță la ceva. Suntem dependenți unii de ceilalți, dar, ca orice dependență, și aceasta are un preț." a declarat Eugen Arthur despre melodie.

Ce au în comun trupa Interzis cu Arthur Project?

"Eu cu Liviu am format Trupa Interzis, într-o perioadă în care se încerca constituirea unei scene de rock alternativ la noi în țară, iar o parte din piesele ce au intrat pe cele două albume apărute sub numele Interzis (2005 și 2009) au fost reorchestrate și sunt interpretate și de Arthur Project.
Astfel, în această perioadă, ne-am format ca artiști, am învățat să comunicăm mai mult cu publicul, să fim mai relaxați pe scenă, măcar într-o oarecare măsură." (Eugen Arthur)

Artiști / trupe care i-au construit ca muzicieni:

Eugen: Mike Oldfield, Queen, Dire Straits, Roger Waters
Liviu: The Doors, Depeche Mode, Axl Rose, Leonard Cohen
Nina: Joy Division, Karen Carpenter

Trei alegeri muzicale: o piesă pe care o puteți asculta oricând, o piesă care v-a ajutat să treceți peste perioadele grele și un “guilty pleasure”.

Vocea trupei (Liviu) a mărturisit:
”Aș asculta oricând <Start wearing purple> de la Gogol Bordelo, <Sleeping with Ghosts> de la Placebo m-a ajutat să trec peste multe, iar guilty pleasure... <În stație la Lizeanu>, originalul lui Dan Ciotoi."

În următoare perioadă trupa Arthur Project va cânta la Aby Stage Bar, în Râmnicu Vâlcea, în primăvară urmează o piesă nouă, iar la vară îi veți putea asculta în cadrul festivalurilor.

Citește mai multe despre Arthur Project
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
După un show sold-out, André Rieu anunță al doilea concert la Cluj - BILETE

Fanii au putut achiziționa începând de astăzi, 29 noiembrie, bilete la concertul pe care André Rieu îl va susține la...

Închide