Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Publicul ARTmania Festival 2019Un festival de muzică rock are loc în Wisconsin, "Herd Immunity Fest" a fost denumirea inițială a evenimentului Brian May vorbește despre o posibilă colaborare cu Tony Iommi, "unul dintre cei mai dragi prieteni" ai lui INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii

Andrea Bocelli cucereşte topurile Billboard cu albumul "Si"

Andrea Bocelli a ajuns la un nou prag în cariera sa, încă o recunoaştere a vocii sale unice. Artistul a reintrat în Billboard Artist 100, de această dată ocupând locul întâi în acest top. E vorba despre topul pe săptămâna încheiată pe 10 noiembrie, care aduce o serie de premiere.

Andrea Bocelli în concert la București (22 iunie 2017) (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Andrea Bocelli devine astfel primul artist clasic care ajunge pe locul întâi în acest top. Este de asemenea pentru prima oară pe locul întâi într-un top muzical american. Are şi primul album pe locul întâi în Billboard 200, "Si". Recunoaşterea acestui LP s-a făcut odată cu atingerea pragului de 126.000 de unităţi vândute, conform Nielsen Music. Noul disc include colaborări cu Josh Groban, Dua Lipa şi Ed Sheeran.

"Si" a debutat pe locul întâi şi în topul Classical Albums. A trecut mai bine de un deceniu de când un album de muzică clasică a fost pe locul întâi în topul Billboard 200, de la "Noel" al lui Groban. Topul Artist 100, dominat de Andrea Bocelli acum a fost lansat în anul 2014. Acesta măsoară activitatea unui artist prin metrici de consum muzical. E vorba despre vânzări de albume şi single-uri, difuzări la radio, streaming, interacţiune cu fanii în social media.

Ca să vă faceţi o idee despre marea realizare a muzicianului italian, pe locul 2 în acelaşi top se află Lady Gaga, iar pe 3 este Drake. Post Malone e pe 4, iar Cardi B pe 5. Cât despre topul Billboard 200, Andrea Boceli ajunge la 26 de albume intrate în topuri de gen şi de această dată e chiar pe locul întâi. A mai cochetat cu locuri superioare, prin release-ul "Romanza", debutând pe locul 114 în 1997 şi ajungând la un loc maxim 35 în 1998.

Bocelli ajungea aproape de top în 2009, cu "My Christmas", plasat pe poziţia a doua timp de 5 săptămâni şi cu "Passione" (locul 2 în 2013). Un alt aspect pe care nu trebuie să îl neglijăm este că "Si" e un album eminamente italian, ceea ce face cu atât mai impresionantă urcarea sa în topuri americane/ vestice. Este al treilea album de muzică ce nu e în limba engleză şi urcă pe locul întâi în 2018, după 2 LP-uri coreene K Pop de success.

"Si" are şi o ediţie spaniolă, cu 7 piese în această limbă. Pe locul 2 în topul Billboard 200 se află albumul coloanei sonore "A Star Is Born", cu aportul genial al lui Lady Gaga şi Bradley Cooper.

Citește mai multe despre Andrea Bocelli
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Vocea României 2018: Vocile spectaculoase din echipa lui Tudor Chirilă - VIDEO

În dulcele stil clasic, echipa lui Tudor Chirilă a adus pe scena de la Vocea României încă un moment rock....

Închide