Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Andrea Bocelli cucereşte topurile Billboard cu albumul "Si"

Andrea Bocelli a ajuns la un nou prag în cariera sa, încă o recunoaştere a vocii sale unice. Artistul a reintrat în Billboard Artist 100, de această dată ocupând locul întâi în acest top. E vorba despre topul pe săptămâna încheiată pe 10 noiembrie, care aduce o serie de premiere.

Publicat

pe

Andrea Bocelli în concert la București (22 iunie 2017) │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Andrea Bocelli devine astfel primul artist clasic care ajunge pe locul întâi în acest top. Este de asemenea pentru prima oară pe locul întâi într-un top muzical american. Are şi primul album pe locul întâi în Billboard 200, "Si". Recunoaşterea acestui LP s-a făcut odată cu atingerea pragului de 126.000 de unităţi vândute, conform Nielsen Music. Noul disc include colaborări cu Josh Groban, Dua Lipa şi Ed Sheeran.

"Si" a debutat pe locul întâi şi în topul Classical Albums. A trecut mai bine de un deceniu de când un album de muzică clasică a fost pe locul întâi în topul Billboard 200, de la "Noel" al lui Groban. Topul Artist 100, dominat de Andrea Bocelli acum a fost lansat în anul 2014. Acesta măsoară activitatea unui artist prin metrici de consum muzical. E vorba despre vânzări de albume şi single-uri, difuzări la radio, streaming, interacţiune cu fanii în social media.

Ca să vă faceţi o idee despre marea realizare a muzicianului italian, pe locul 2 în acelaşi top se află Lady Gaga, iar pe 3 este Drake. Post Malone e pe 4, iar Cardi B pe 5. Cât despre topul Billboard 200, Andrea Boceli ajunge la 26 de albume intrate în topuri de gen şi de această dată e chiar pe locul întâi. A mai cochetat cu locuri superioare, prin release-ul "Romanza", debutând pe locul 114 în 1997 şi ajungând la un loc maxim 35 în 1998.

Bocelli ajungea aproape de top în 2009, cu "My Christmas", plasat pe poziţia a doua timp de 5 săptămâni şi cu "Passione" (locul 2 în 2013). Un alt aspect pe care nu trebuie să îl neglijăm este că "Si" e un album eminamente italian, ceea ce face cu atât mai impresionantă urcarea sa în topuri americane/ vestice. Este al treilea album de muzică ce nu e în limba engleză şi urcă pe locul întâi în 2018, după 2 LP-uri coreene K Pop de success.

"Si" are şi o ediţie spaniolă, cu 7 piese în această limbă. Pe locul 2 în topul Billboard 200 se află albumul coloanei sonore "A Star Is Born", cu aportul genial al lui Lady Gaga şi Bradley Cooper.

Trending