Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

30 Seconds to Mars și Bring Me the Horizon, headlineri la Electric Castle 2019 - VEZI LINEUP

30 Seconds to Mars și Bring Me the Horizon sunt headlineri la Electric Castle 2019, ediție ce va avea loc în perioada 17 - 21 iulie, pe domeniul Castelului Banffy de lângă Cluj. În lineup au fost confirmate și trupele Florence And The Machine, While She Sleeps, The Vaccines, Boys Noize, Chinese Man, Sofi Tukker.

Publicat

pe

30 Seconds To Mars / Bring Me The Horizon
30 Seconds To Mars / Bring Me The Horizon

Una dintre cele mai creative trupe indie ale ultimei decade, Florence And The Machine va concerta în cadrul Electric Castle 2019 tot în calitate de headliner. Acesta va fi primul concert al formației în România.

Câștigător de Oscar, rock star, fashion icon și investitor tech, Jared Leto a confirmat prezența sa la Electric Castle alături de fratele său, Shannon Leto; altfel spus, 30 Seconds to Mars este oficial pe afișul viitoarei ediții a festivalului. Trupa revine în România la 5 ani de la concertul susținut la Romexpo, în București.

RECOMANDARE: Citește recenzia concertului de pe 5 iulie 2014 și vezi galeria de poze

Cel mai recent album al trupei, ”America”, este promovat printr-un turneu mondial ce ajunge astfel și în România, oferind publicului cea mai ambițioasă producție semnată până acum de trupă. Iar asta nu este puțin lucru pentru acești artiști care, pe lângă un șir copleșitor de premii, dețin chiar și un record Guinness.

RECOMANDARE: Ascultă TOP 10 Piese 30 Seconds To Mars

Nu oricine are capacitatea lui Jared Leto de a jongla între producții majore de Hollywood și arene pline de zeci de mii de fani, dar în spatele reputației de megastar stă un muzician ce a reușit să vândă peste 15 milioane de albume în cele două decenii de la lansarea trupei. ”Walk on Water” și ”Rescue Me” sunt cele mai recente hituri 30 Seconds to Mars, marcând un stil nou, cu puternice influențe electro, în muzica trupei.

Bring Me The Horizon, revelația ediției cu numărul 4 a Electric Castle, revin în 2019 pe scena festivalului. Poate cea mai ambițioasă trupă rock britanică a momentului, BMTH va lansa oficial, la începutul anului viitor, un nou album cu care va porni imediat într-un turneu de promovare în Europa și Australia. Doar două piese de pe viitorul ”Amo” au fost prezentate până acum, dar fanii adevărați știu deja că albumul nu va semăna cu nimic din ce trupa a creat anterior.

Pornită la drum ca o trupă deathcore, BMTH a experimentat foarte multe genuri de-a lungul celor șase albume înregistrate, ceea ce i-a ajutat foarte mult în a cuceri public din întreaga lume și i-a transformat în cap de afiș pentru cele mai importante festivaluri din Europa, precum Electric Castle.

Alături de ei, concitadini din Sheffield și frați în stil rock, trupa metalcore While She Sleeps își fac loc pe afișul ediției din iulie 2019.

Veterani ai stilului indie rock, Metric ajung în România într-un moment de maturitate al carierei lor începută acum 20 de ani, în Toronto. Carisma solistei Emily Haines stă la baza succesului lor confirmat, de-a lungul timpului, cu numeroase premii.

Fie că sunt în turneu cu trupe precum Smashing Pumpinks sau pe cont propriu, Metric au aceeași plăcere de a hipnotiza chiar și spectatorii care îi descoperă pentru prima dată live.

Pentru că nimic nu e la fel în muzica indie, The Vaccines completează lista reprezentanților acestui gen muzical la Electric Castle 2019.

E greu de crezut că au trecut deja 8 ani de când „If U Wanna” semnată The Vaccines era unul dintre cele mai mari hit-ului ale verii, timp în care trupa a trecut prin mai multe componențe, mai multe albume dintre care cel mai recent, Combat Sports, lansat în acest an.

Fie că se află în studio cu Lady Gaga și Snoop Dog sau creează proiecte alternative cu Skrillex, Boys Noize rămâne același DJ și producător revoluționar din zona acid techno. Prezența lui va fi o premieră în festival, alături de cea a mult contestaților Chinese Man, trio ul francez de trip hop care, în ciuda discuțiilor mereu reaprinse asupra numelui lor, surprind public cu set uri în care fragmente din Biblie citite de Samuel Jackson se amestecă cu ritmuri din muzica trupei Queen. Nominalizați anul trecut pentru un Grammy, Sofi Tukker vor ajunge la Bonțida în plin turneu european.

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul Sofi Tukker de la Summer Well 2018

Între rock și electro, e întotdeauna loc de muzică clasică, cel puțin la fiecare ediție Electric Castle. Kronos Quartet, un proiect ce există de peste 40 de ani și care a câștigat de-a lungul anilor premii Grammy sau Polar, e partea de rafinament clasic reinterpretat în viitoarea ediție a festivalului.

În lineup-ul festivalului au fost confirmați și: Lemaitre, Mono, Tommy Cash revine la rândul său, Handsome Furssau Viagra Boys. De asemenea, Proiectul Hospitality Night continuă și în 2019, cu London Electricity, Dynamite MC, Spy și Danny Byrd într-o seară dedicată. Cea de-a șaptea ediție a festivalului Electric Castle va avea loc între 17 și 21 iulie 2019, pe domeniul Castelului Banffy de lângă Cluj.

Bilete la Electric Castle 2019:

  • Pentru ediția din 2019, biletele se vând în trei etape de presale: Early Bird, Winter Sale și Spring Sale.
  • În prezent, se desfășoară campania de iarnă, prețul unui abonament fiind de 399 lei, până în 20 decembrie.
  • Între aceste perioade, bilete se vor achiziționa la prețul întreg de 549 lei.

Electric Castle este primul festival din România care a mutat muzica electronică și suntele live ale concertelor pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel. Încă de la prima ediție, din 2013, festivalul a fost nominalizat în fiecare an în finala European Festival Awards la categoria “Cel mai bun festival de mărime medie”, alături de nume cu tradiție în Europa.

Comentează

Concerte & turnee

Cum ar putea arăta setlistul concertului Thirty Seconds to Mars de la București?

Au mai rămas doar câteva zile până la concertul Thirty Seconds to Mars de la Arena Laminor. Pe 25 octombrie, trupa americană va readuce la București un show electrizant, ce va cuprinde cele mai îndrăgite melodii din discografie. Ne-am gândit cum ar putea să arate programul muzical, așa că invităm și pe tine să-l consulți.

Publicat

pe

Jared Leto / Thirty Seconds to Mars
Jared Leto / Thirty Seconds to Mars │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

După concertul de la Romexpo din 2014 și show-ul de la Electric Castle din 2019, Thirty Seconds to Mars va reveni în București pe 25 octombrie 2024, în cadrul turneului "Seasons Tour", ce promovează cel mai nou album de studio - "It's the End of the World, But It's a Beautiful Day". A fost lansat pe 15 septembrie 2023 și marchează primul disc fără chitaristul Tomo Miličević, care a părăsit trupa în iunie 2018.

Turneul de promovare a atins mai multe continente, iar printre cele mai recente concerte se numără cele din Serbia, Kazahstan, Uzbekistan, Georgia sau Azerbaijan. Chiar dacă programul muzical a diferit ușor de la show la show, majoritatea pieselor au rămas neschimbate. Am consultat setlist-urile concertelor mai sus menționate și am găsit numeroase asemănări.

Ce melodii ar putea cânta Thirty Seconds to Mars la București?

Thirty Seconds to Mars pare că a pregătit un setlist care să mulțumească toți participanții la concert. La show-urile anterioare, formația a interpretat piese atât în variantă electrică, cât și acustică, dar și un cover al piesei "Stay (Rihanna ft. Mikky Ekko). În ceea ce privește cântecele proprii, Thirty Seconds to Mars a purtat publicul prin aproape toate albumele lansate până acum.

(*Noi le vom prezenta cronologic, însă așezarea în setlist va aparține trupei).

"A Beautiful Lie", "From Yesterday". "Attack" sau "The Kill" sunt extrase de pe cel de-al doilea album de studio, "A Beautiful Lie". Trupa a interpretat melodii de pe "This Is War", lansat în 2009. Este vorba despre cântece precum "Kings and Queens", "Hurricane", "This Is War", "Night of the Hunter", "Closer to the Edge".

Călătoria muzicală a continuat cu discul "Love Lust Faith + Dreams" și melodii ca "Up in The Air", "City of Angels", "Do Or Die". Următorul la rând a fost albumul "America" (2018), pus în evidență de "Walk On Water", "Rescue Me", "Hail to the Victor", "Remedy".

Bineînțeles, recentul "It's the End of the World, But It's a Beautiful Day", vedeta turneului, a fost explorat prin cântecele "Seasons", "Get Up Kid" sau "Stuck".

Prețuri bilete concert Thirty Seconds to Mars la București 2024:

Consultarea concertelor trecute este un exercițiu bun pentru cei interesați de show-ul de la Arena Laminor. Însă, cea mai bună soluție este să participi și să experimentezi live programul muzical. Biletele de acces încă se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 259 lei (+ taxe). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Thirty Seconds To Mars revine în România și cântă la Laminor Arena

Veste bună pentru fanii Thirty Seconds To Mars. Trupa americană, în frunte cu Jared Leto, revine în țara noastră și promite un show electrizant, ce va avea loc pe 25 octombrie la Laminor Arena. Află detalii despre bilete și suplimente VIP.

Publicat

pe

Jared Leto / Thirty Seconds to Mars
Jared Leto / Thirty Seconds to Mars │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

După concertul de la Romexpo din 2014 și show-ul de la Electric Castle din 2019, Thirty Seconds To Mars încă mai are de arătat românilor una, alta. Formația va urca pe scena Laminor Arena pe 25 octombrie 2024, în cadrul turneului "Seasons Tour", ce promovează cel mai nou album de studio - "It's the End of the World, But It's a Beautiful Day". A fost lansat pe 15 septembrie 2023 și marchează primul disc fără chitaristul Tomo Miličević, care a părăsit trupa în iunie 2018.

Thirty Seconds to Mars vine din Los Angeles, bazele formației fiind puse în 1998. Membrii fondatori sunt frații Jared și Shannon Leto. Muzical, Thirty Seconds to Mars abordează un progressive rock cu influențe de space rock, la care se adaugă elemente de muzică electronică.

Până în prezent, trupa a lansat șase materiale de studio care i-au adus mai multe Discuri de Platină și Aur, precum și locuri fruntașe în topurile muzicale. De-a lungul timpului, a colaborat cu artiști importanți ai scenei muzicale internaționale printre care Maynard James Keenan, Ed Sheeran sau Bob Ezrin.

Trupa îl are ca solist vocal pe carismaticul Jared Leto, actor premiat cu Premiul Oscar, un Glob de Aur și un premiu Screen Actors Guild (SAG Awards) pentru rolul din "Dallas Buyers Club" (2013). Jared are multe filme de succes în portofoliu printre care "Fight Club", "Requiem for a Dream", "American Psycho", "Girl, Interrupted", "Mr. Nobody" sau "Suicide Squad" unde l-a jucat pe Joker. Leto a regizat, de asemenea, videoclipuri muzicale, incluzând câștigătoarele Premiului MTV Music Award - "The Kill" (2006), "Kings and Queens" (2009) și "Up in the Air" (2013).

Bilete concert Thirty Seconds To Mars la București

  • Bilete sunt disponibile online, la prețuri cuprinse între 259 lei (+taxe) și 599 lei (+taxe), în perioada de presale. Mai mult, organizatorii au pus la dispoziție și suplimente VIP, ce pornesc de la prețul de 117,81 euro (+taxe). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Albume noi

Bring Me The Horizon a lansat în sfârşit albumul "Post Human: Nex Gen"

După un an de aşteptare, Bring Me the Horizon a lansat în sfârşit albumul "Post Human: Nex Gen". Avem de-a face cu un LP înregistrat în intervalul 2021-2024 şi care a fost anticipat de nu mai puţin de 6 single-uri, lansate încă din 2021, apoi în 2022, 2023 şi 2024.

Publicat

pe

Coperta album Bring Me the Horizon Post Human Next Gen
Coperta album Bring Me the Horizon Post Human Next Gen │ FOTO: BMTH

"Post Human: Nex Gen" este un album concept, care continuă povestea materialului din pandemie, "Post Human: Survival Horror". "NeX Gen" este al şaptelea album de studio al formaţiei britanice Bring Me the Horizon. A sosit pe 24 mai 2024 prin casa de discuri Columbia Records. Iniţial trebuia să vină pe 15 septembrie 2023, dar a fost amânat în cele din urmă.

Între timp formaţia s-a despărţit de Jordan Fish, clăpar şi compozitor, care a semnat cu Architects. Single-urile de pe albumul nou Bring Me the Horizon au fost "Die4U", lansat în septembrie 2021, "Strangers", datând din iulie 2022, apoi "Lost" din mai 2023. Am ascultat şi "Amen" în iunie 2023, apoi "Darkside" în octombrie 2023 şi cel mai recent "Kool-Aid" pe 5 ianuarie 2024.

BMTH a început 2024 într-un mod exploziv, interpretându-şi piesele în faţa a 140.000 de fani în Marea Britanie şi Irlanda. Acesta a fost cel mai mare turneu al său pe arene britanice, apoi grupul a câştigat şi premiul BRIT Award pentru "Best Alternative/Rock Act". Prima parte a lui "Post-Human" a fost înregistrată în timpul lockdown-ului de pe vremea pandemiei, aproape în întregime în sesiuni remote.

S-a axat pe latura întunecată şi heavy a trupei, senzaţii de goliciune, furie şi frică. Noul material este ceva mai euforic, post-hardcore şi plin de energie şi creativitate. Oli Sykes, solistul a recunoscut într-un interviu recent că a durat foarte mult ca acest material să fie compus. Problema a fost că imediat ce lockdown-ul a fost gata grupul a trecut la turnee şi concerte şi nu a mai avut timp să înregistreze.

A fost şi vina faptului că acel concept din spatele albumului a devenit mult mai popular intre fani şi a necesitat o parte a doua puternică.

Iată ce mai spune Oli:

"Este un adevărat album conceptual, cu o narațiune completă care se conectează la primul disc, dar conceptul este ascuns și îngropat. Unii oameni nu vor fi interesați, dar pentru alții ar putea fi ca o carte de auto-ajutor. Sunt multe lucruri acolo, unele destul de clare, dar multe sunt criptice și ascunse. Oamenii vor trebui să-l descifreze.

De fiecare dată când credem că l-am terminat, apare o altă piesă și este, parcă, 'Oh.' Totuși, va fi foarte bun. Este că cel mai bun album vreodată. Deci, va merita așteptarea."

Bring Me the Horizon vine în România în vara lui 2024, cu ocazia festivalului Electric Castle.

Citește în continuare

Trending