Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Poze concert LP (Laura Pergolizzi) la București pe 24 iunie 2019 INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
LP
Câștigă o invitație dublă la concertul Tom Jones de la Cluj-Napoca INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Tom Jones

Un interviu nemaiauzit până acum cu Nirvana din 1989 este disponibil

Chiar dacă Nirvana a fost un act muzical uriaş la începutul anilor '90, nu o să găsiţi foarte multe interviuri cu membrii săi. Kurt Cobain însuşi nu era un mare fan de a fi faţa camerelor, de aceea apare de puţine ori în interviuri. În această săptămână a ieşit la iveală o înregistrare a unei discuţii cu membrii trupei din 1989 şi avem detalii în cadrul articolului.

Nirvana

Interviul cu Nirvana, în care îl putem auzi inclusiv pe Kurt a fost realizat în 1989. John Robb punea întrebările şi totul se petrecea la New York. John Robb este un jurnalist din Manchester şi lider al trupei Membranes. Krist Novoselic, basistul Nirvana şi Kurt Cobain sunt auziţi dând răspunsuri pe parcursul celor 20 de minute. Acesta a fost un interviu promoţional pentru albumul de debut "Bleach".

Înregistrarea nu are cea mai înaltă fidelitate, dar ne prezintă muzicieni care îşi exprimă dorinţa de a scăpa de oraşul de baştină. Kurt şi Krist au vorbit despre rădăcinile lor şi despre bucuria de a cânta live. Am aflat cum s-a schimbat felul în care compuneau muzica şi ce speranţe aveau pentru viitorul trupei.

Discuţia are loc la puţin timp după ce băieţii semnaseră cu Sub Pop Records, iar Kurt a vorbit despre cei 6 ani în care a compus muzică, din care doar 2 au fost concentraţi pe acest domeniu ca ocupaţie reală. Trupa pornea la drum în Aberdeen, Washington, iar artiştii au făcut tot posibilul să evite o viaţă întreagă prinşi în meseria de prelucrător al lemnului. Aceasta era principala ocupaţie din oraş.

Cobain stătea toată ziua în dormitor şi cânta la chitară, după cum aflăm de pe înregistrare. Şi el şi Krist au fost în multiple trupe până să găsească formula ideală pentru Nirvana. Întrebat ce ar fi făcut fără ajutorul unei case de discuri, Kurt a spus că era gata să lanseze independent discurile trupei. Pentru materialele ce aveau să urmeze după "Bleach" solistul Nirvana pregătea o abordare "furioasă şi negativă" şi o atitudine punk rock.

Kurt Cobain a recunoscut că e mai fericit după ce s-a mutat din oraşul natal şi căuta lucruri care să îl enerveze pentru a avea spirit în continuare. Ca un context pentru momentul în care se afla trupa în 1989, era încă un act mic care cânta în faţa a câteva zeci de oameni în clubul Maxwell's din Hoboken. Nu devenise încă un fenomen global. Interviul a avut loc într-un apartament mic, înghesuit şi sufocant, după un concert la clubul Maxwell's.

Vă invităm să ascultaţi întregul interviu aici, o adevărată bucată de istorie a muzicii.

Citește mai multe despre Dave GrohlKurt CobainNirvana
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
AFI lansează o nouă piesă, "Get Dark", anunţă un nou EP

În mijlocul zvonurilor că solistul Davey Havok ar fi părăsit trupa AFI, grupul tocmai a lansat un nou single, "Get...

Închide